Topman grote bank noemt Bitcoin een fraude-munt

Bitcoin
Surprise!

Nieuwe cryptomunten stampen als paddestoelen uit de grond. Dit tot grote vrees en ergenis van traditionele banken. Wereldwijd genieten digitale munten steeds meer bekendheid. Daarnaast worden digitale munten in steeds meer winkels en webshops geaccepteerd. De bekendste digitale munt is de Bitcoin.

Jamie Dimon, topman bij JPMorgan, uit harde kritiek op de populaire digitale munt. Hij bestempelt de Bitcoin als een fraude-munt. Dimon zegt dat hij een medewerker zou ontslaan, als hij zou ontdekken dat die persoon zou handelen in Bitcoin. Volgens Dimon is de populariteit van de virtuele valuta van korte duur en staat deze ‘bubbel‘ op barsten.

De uitspraken van Dimon zijn niet opvallend. Medewerkers van banken uiten al jaren kritiek op virtuele valuta. Dit, omdat munten als een Bitcoin een regelrechte aanval zijn op de traditionele banken. Aan de andere kant valt er wat voor te zeggen. Een bank kan garant staan voor je geld, terwijl je met lege handen staat als de Bitcoin een volgende dag niets meer waard is. Dimon verwacht dat mensen die nu investeren in Bitcoin, in de toekomst veel geld zullen verliezen.

Nog geen reacties

  1. -edit: dank u, is inmiddels gefixt-

    On topic: JPMorgan was een van de schulddragers aan de bankencrisis, dus ik denk dat je deze mensen per definitie moet wantrouwen, maar in dezen heeft deze meneer Dimon (Demon?) wel een punt. De handel in bitcoins begint meer en meer op de tulpenhandel te lijken.

    Toch ken ik iemand die zich rot lacht; die kocht een paar jaar terug 20 bitcoins voor honderd euro. De mazzelpik.

  2. Natuurlijk doen de gevestigde banken dit soort uitspraken en er zit qua hype zeker een kern van waarheid in. Wel is het zo dat dit soort afkoelende uitspraken over Bitcoin jaren geleden al door de financiele instituten werden gedaan, bijv in 2013 toen de koersen van 8 dollar per bitcoin naar 100 dollar per bitcoin gingen… Kijk even waar ze nu staan ? Een hype, vast…, maar wel eentje die al 4 jaar stug blijft doorzetten met momenteel 3850 dollar op moment van schrijven. Ik heb er helaas geen 20, maar het is wel geld wat ik kan missen, mocht het onverhoopt helemaal instorten. Echter is mijn investering sinds maart dit jaar nog ruimschoots verdriedubbeld… Het is zeker een kans om in korte tijd enorme speculatieve rendementen te halen en ik zie ook zeker nog gebeuren dat de waarde verder blijft stijgen, maar je moet wel je verstand gebruiken en er niet je ziel en zaligheid inleggen, want dan kan het een dure grap worden

  3. Die lui lullen maar wat en dat is logisch !
    Crypto currency is een bedreiging voor de banken, want middels crypto kan je zonder tussenkomst van een bank zaken doen, geld overmaken overal naar toe en ga zo maar door.

    Banken zijn niet meer van deze tijd en de grootste fraudeurs ! Als je geld over maakt van bank naar bank in NL dan ben je al snel de volgende werkdag verder, en in het weekend gaan daar gewoon dagen over heen … Alleen binnen de bank is het direct, en dat terwijl alles digitaal gaat.
    De baken rekenen steeds meer voor bankkosten terwijl je zelf alle handelingen tegenwoordig doet middels het online bankieren. Filialen zijn steeds schaarser en ook pinautomaten vind je steeds minder. Natuurlijk kost automatisering veel geld maar als dat personeel dat is ontslagen en de panden die men niet meer beheert levert veel meer op.

    Nee, de banken zien de bui hangen en zijn gebaat bij het afhankelijk houden van de mensen. verstandige mensen sparen nu niet meer op de bank maar beleggen, oa in crypto. Natuurlijk brengt dat een risico met zich maar de winst is ook enorm groot en op de lange termijn kan je 100% veilig beleggen in crypto als je je huiswerk doet.

    • @turbobrick:

      Verstandige mensen blijven voorzichtig als ze gaan beleggen, want beleggen is nooit 100% veilig, noch in effecten en ook zeker niet in iets wat momenteel zó speculatief en volatiel is als bitcoin. Bij het minste of geringste gerucht zie je de bitcoin-koerst al heftig reageren, naar boven of naar beneden. Ik heb ook gemerkt dat hierin momenteel niet veel ‘huiswerk’ te doen is waarop je adequaat kunt reageren tav aan- of verkoop. Maar ben je bereid het risico te nemen en kun je het je veroorloven een eventueel verlies te nemen, dan is er inderdaad erg veel winst te behalen.

      • @bietje: Kwestie van niet vasthouden en niet meer naar om kijken maar gewoon blijven trading met Buy en vooral Stop-Loss orders.
        Gaat hij onder een bepaalde waarde die je plaatst dan verkoopt hij hem automatisch en zet je hem om naar bijv. Tether (USDT) en dat gebruik je weer om te kopen in de dips.

        Het moge duidelijk zijn dat er dips zijn maar over het geheel zie je Bitcoin al jaren alleen maar stijgen, en vooral als je het geld kan missen is dat een leuke belegging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *