Google Calendar update: prehistorisch design verleden tijd

Google Calendar update
Na jaren stilzitten krijgt de webversie ook eindelijk eens broodnodige aandacht.

Maak je veel gebruik van de agenda op je smartphone, dan is de kans groot dat Google Calendar jouw go-to-guy is. De applicatie is namelijk al jaren standaard meegeleverd op de meeste Android-toestellen. De agenda is ook te bekijken op je browser, maar die is nog altijd net zo lelijk als in het begin.

Terwijl de Android-app al sinds 2014(!) (iOS iets later) over het overzichtelijke en mooie Material Design beschikt, loopt de webversie flink achter. Tot nu dan, want Google meldt met trots dat het de webversie van Google Calendar van een nieuw design heeft voorzien. In onderstaande afbeelding zie je hoe de moderne variant eruitziet.

Door zoveel mogelijk over te hevelen van de Android-app naar de browserversie, wil Google een consistente gebruikerservaring geven. Zo kun je reageren op uitnodigingen, deelnemen aan videogesprekken of acties uitvoeren, dupliceren en eigendom overdragen. Hiervoor dien je dubbel te klikken om wijzigingen aan te brengen.

Daarnaast is de dagweergave aangepast, waardoor verschillende agenda’s nu naast elkaar te zien zijn op je beeldscherm voor meer overzicht. Ook het bedrijfsleven wordt voorzien van handige nieuwe features. Zo zijn er meer details beschikbaar omtrent vergaderlocaties, zoals locatie, grootte of toegankelijkheid ervan en deelnemers.

De Google Calendar update rolt op dit moment wereldwijd uit. Wil je echter niet wachten hierop, klik dan op deze link om het handmatig te activeren.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *