Pokémon GO – Anti-cheat blijkt compleet waardeloos

Pannenkoeken komen gewoon weg met het gebruiken van GPS-manipulators
Niantic gaf het na een uurtje al op.

Ik weet het nog goed, de Pokémon GO-zomer van 2016 zat vol met medespelers, vriendelijkheid, maar ook de aanraking met mijn eerste cheater. Een jongetje, nog geen 15, liet me zien hoe hij met een GPS-manipulator lekker kon spelen zonder daadwerkelijk te lopen. Ik was toen woest, maar nu nog meer. Niantic lijkt namelijk niks van hun anti-cheater-beloftes waar te kunnen maken.

In een serie vreemde situaties, zo vatte Polygon samen, pakte Niantic vermeende cheaters deze zomer hard aan, ontdekte de cheaters via een omweg een oplossing en paste Niantic recentelijk hun werkwijze aan, waarna het de cheaters 20 minuten kostte om wederom door te kunnen gaan met hun luie flutpraktijken.

Met de laatste update wilde Niantic valsspelende Pokémon GO-gebruikers heftig waarschuwen met deze boodschap. Binnen de kortste keren hadden cheaters een omweg gevonden, waardoor ze de melding niet meer kregen en dus met spoof-apps konden spelen. Volgens sommige Reddit-posts hadden de cheaters slechts 20 minuten nodig om de simpele ‘anti-cheat-systemen’ te omzeilen.

Daarna gaf Niantic het gewoon op, zo blijkt uit deze Reddit-post. Het anti-cheat-systeem leek namelijk snel na de implementatie gewoon weer helemaal verwijderd te zijn.

Niantic probeert al sinds de release van Pokémon GO vorig jaar iets te doen aan cheaters en hun apps van derden. Bots en GPS-manipulators zijn verreweg de meest populaire vormen van cheaten en doorgaans worden daar dezelfde apps voor gebruikt. Je zou dus zeggen dat een bedrijf als Niantic daar wel iets aan zou kunnen doen. Wat blijkt blijkbaar de beste oplossing? Pokémon ‘slashen’.

Naast de hierboven gelinkte waarschuwing maakt Niantic Pokémon die met cheat-software gevangen zijn praktisch onbruikbaar. Er staat een grote slash door de monstertjes, wat betekent dat ze niet meer mee kunnen doen aan gevechten, niet meer in gyms kunnen verblijven en geen candy opleveren wanneer ze getransferred worden.

Ik zeg bannen, die luie knakworsten! Niet alleen is het niet eerlijk dat ik tientallen kilometers moet lopen voor een magere Lapras van 1000 CP, terwijl pannenkoeken op hun luie gat zitten en binnen een kwartier de dikste Pokémon vangen. Het is ook nog eens belachelijk dat flapdrollen en hun achterlijke cheat-apps niet voor hun bedrog gestraft worden. En straffen is niet ‘slashen’ of een simpele waarschuwing geven. Neen, bannen die handel. Ga maar een maandje lekker iets anders doen en word je weer betrapt? Hop, account verwijderd. Klaar met cheaters.

Goed, het moge duidelijk zijn, ik ben erg gepassioneerd over Pokémon GO en de ongestrafte cheaters. Wat denk jij? Loop ik terecht met schuttingtaal als ‘pannenkoek’ en ‘knakworst’ te strooien of moet ik even kalm aan doen? Laat het weten in de comments.

En over cheaters gesproken, lees hier hoe een nieuwe update voor Windows 10 cheaters en hackers moet gaan straffen. Soms heb ik daarentegen wel respect voor jonge knapen die de boel weten te hacken, want deze 18-jarige knul hackte zowel de CIA als de FBI. En dan lopen kneuzen van 16 stoer te doen met hun ‘Pokémon GO-hack’.

Nog geen reacties

  1. Ik *was* heer erg gepassioneerd over Pokémon GO maar in het najaar van 2016 liep het spoofen al de spuigaten uit. Ik heb me er groen en geel (en blauw en rood) aan geërgerd.
    Tot het voorjaar heb ik geduld gehad, bij elke update hopende dat Niantec er wat aan zou doen. En toen was ik het zat; ik heb het spel opgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *