Update: DICE Sweden komt met Battlefield WWII!

Battlefield 1943 kwam in 2009 uit
Oh, deed Call of Duty een poging? Step aside, pal.

Eergisteren kwam Battlefield-lekker AlmightyDaq met het nieuws dat de aankomende Battlefield onder de titel Bad Company 3 zal worden uitgebracht. Die game zou door DICE L.A. (vroeger Danger Close Games, bekend van Medal of Honor) worden gemaakt. Dezelfde lekker komt vandaag met spannende info over DICE Sweden, de originele Battlefield-makers.

Zoals je in de titel al las zal de aankomende Battlefield van DICE Sweden zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ontwikkelaar is recentelijk verantwoordelijk geweest voor het geweldige, doch voor de veteranen ietwat teleurstellende Battlefield 1. De uit Stockholm werkende mannen hebben in elk geval bewezen dat ze een brute historische game kunnen neerzetten.

Daq zegt in de onderstaande video dat Battlefield 1 inderdaad visueel prachtig is, maar wat mist op het gebied van de vuurgevechten. Mogelijk zal DICE Sweden de huidige kritieken dus in het volgende project opnemen. De destructie uit Battlefield 1 zal verbeterd overgeheveld worden naar een WO2-setting. Man, ik kan niet wachten om met een Tiger tank door gebouwen te beuken.

Verder stelt Daq nog dat er nog geen concrete titel is voor deze Battlefield, maar dat ‘men het kan beperken tot een paar titels.’ Verder zal Battlefield WWII (zo noem ik hem voorlopig) grotere maps bevatten (64 vs. 64, iemand?) en lootboxen houden met strikt cosmetische items. Kortom, heel veel lekker aan de horizon voor de Battlefield-community.

[gv data=”rRYFHnJnMK8″][/gv]

Over een releasedatum is nog niets bekend, al mogen we ervan uitgaan dat Bad Company 3, die zeer waarschijnlijk tijdens de E3 zal worden aangekondigd, in oktober of november van 2018 zal uitkomen. Battlefield WWII zal op z’n vroegst eind 2019 in de schappen liggen, ervan uitgaande dat de geruchten waar zijn.

Foto @EA/DICE (Battlefield 1943 uit 2009)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *