Google Inbox gaat je verlossen van spam

Pls no more spam
Een simpele button kan je inbox zo veel overzichtelijker maken!

Op het moment van schrijven heb ik op mijn hoofdzakelijke e-mail-account (nog geen jaar oud) zo’n 2000 ongelezen e-mails. Dat zijn nog ‘rookie’ getallen, vergeleken met sommige virtuele sloddervossen. Google Inbox gaat je vanaf nu een handje helpen, want met een simpele nieuwe button zijn al je spam-nachtmerries verleden tijd.

Wanneer Google Inbox namelijk ziet dat je al een maand geen mailtjes van een afzender hebt geopend, suggereert de (desktop)app om deze afzender te ‘unsubscriben’. Als je er over nadenkt, is het helemaal nog niet zo’n gek idee om de luiheid van de gebruiker belonen. Want laten we eerlijk wezen, wie gaat er op een luie zondagmiddag in zijn onesie lekker zijn mailbox opschonen?

Nee, bedankt penisverkleiningsbedrijf
Foto @AndroidPolice

Niemand, inderdaad. Dus wanneer je e-mails (zoals die van dat penisvergrotingsbedrijf of de nieuwsbrief van Enzo Knol) maar lang genoeg negeert, krijg je vanzelf de optie om er niet meer mee lastig gevallen te worden.

Overigens is nog niet bekend wanneer de feature bij iedereen wordt uitgerold en ook kan het zijn dat sommige afzenders door Google niet als promotiemateriaal worden bestempeld. In dat geval heb je gelukkig ook nog altijd de ‘ongewenst’-knop die je nooit gebruikt. En komen e-mail-scammers toch door de Inbox-barrière heen? Check dan deze hilarische chatbot om de oplichters op te lichten.

Oh, over spam gesproken. Je kunt Google Inbox ook achterwege laten en voor spam kiezen in ruil voor korting op je smartphone. Ben je helemaal een waardeloos persoon, dan kun je in plaats van het tegengaan van spam natuurlijk ook kiezen voor het verspreiden van 27 miljoen spamberichten… En daarvoor in de bak gegooid worden.

Via: AndroidPolice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *