Netflix gaat in 2018 door met wereldverovering

Netflix onderzoek
2017 was een aardig jaar, maar volgend jaar kunnen gebruikers nog meer verwachten.

Netflix zet zichzelf steeds meer op de kaart. Al jaren timmert de streamingdienst aan de weg als het gaat om eigen content en in 2017 zagen we tal van nieuwe series en films. Volgend jaar gaat die revolutie gestaag door.

Het bedrijf mag de komende jaren tegengas gaan verwachten. Amazon bouwt ook hard aan een groot netwerk met Prime en Disney komt in de nabije toekomst met een eigen dienst vol A-content. Netflix is voor nu nog de koning van de markt. De dienst verwelkomde dit jaar tienduizenden nieuwe abonnees, die zich suf bingwatchen. Daarnaast pompte het bedrijf de nodige miljarden in eigen content en dat zal in 2018 worden voortgezet.

Om al die investeringen terug te verdienen moet er ook geld worden verdiend. Dit jaar verhoogde Netflix de abonnee-prijs, maar ik ben nog geen consumenten tegengekomen die de dienst te duur vinden. Een nadeel van de dienst was dat het aanbod niet geweldig was, maar na 2017 kun je dat niet meer zeggen. De eigen content van Netflix wordt vrijwel overal op de wereld tegelijk gelanceerd. Dit maakt het verschil met bijvoorbeeld het Amerikaanse aanbod een stuk minder karig in vergelijking met drie jaar geleden.

Het aandeel Netflix ging het afgelopen jaar met 50 procent omhoog op Wall Street. Ook voor 2018 zien de zaken er goed uit. Met meer content, meer producties en het feit dat de dienst steeds vaker grote namen weet te strikken. (via TechCrunch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *