Nieuwe Netflix serie? Flixable is jouw ideale zoek app

Netflix
Voor iedereen die net als ons door de bomen het bos niet meer ziet.

Netflix is nog steeds ongekend populair. Het laatste kwartaal heeft de streamingdienst weer veel meer nieuwe abonnees mogen verwelkomen dan verwacht. Ook de nieuwe (exclusieve) series zijn zeker het kijken waard. Maar door al deze nieuwe content is het vaak moeilijk om de meest geschikte nieuwe serie of film te vinden.

Gelukkig is er Flixable, een onafhankelijke website waarmee dit proces een stuk makkelijker wordt gemaakt. Heb je de site voor je open staan, vul dan het genre, de (minimale) waardering op IMDb en de periode waarin de serie of film is uitgebracht.

De resultaten kun je vervolgens zelf selecteren op jaar, titel of het jaar dat ze op Netflix zijn verschenen. De maker van Flixable is Redditor CrazedEli. Hij startte met het in kaart brengen van de Amerikaanse content op Netflix en heeft inmiddels ook Canada en Groot Brittannië verwerkt.

Maak je geen gebruik van een VPN, dan kan het zijn dat niet alle content uit de zoekresultaten terug te vinden is in de Nederlandse versie van Netflix. Aangezien de overlap tussen de Nederlandse markt en de rest van de wereld vrij groot is, blijft Flixable een enorm handige en gratis zoekmachine.

UPDATE: er is nu ook een Nederlandse versie van de site!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *