Apple HomePod haat Bluetooth

Apple HomePod haat Bluetooth
Eigenwijs.

Denk goed na mocht je in de markt zijn voor de nieuwe Apple HomePod. Er is nieuwe informatie naar buiten gekomen over de bruikbaarheid van het apparaat in combinatie met Bluetooth. Het was namelijk al bekend dat de HomePod met Bluetooth 5.0 komt. Tot nu toe waren er echter nog vraagtekens in hoeverre gebruikers de technologie konden gebruiken.

Wel, wie hoop had om de HomePod te gebruiken als Bluetooth speaker zal nu teleurgesteld raken. Het apparaat werkt bijvoorbeeld via iTunes Match, Apple Music en de Podcasts, maar muziek via Bluetooth afspelen kan dan weer niet. Voor iPhone-bezitters geen probleem, want ze kunnen AirPlay gebruiken. Dat zit anders bij Android-apparaten, die niet over deze techniek beschikken. Als Androider kun je de Apple HomePod wat dat betreft dus beter links laten liggen.

Apple vereist überhaupt een iOS-apparaat, want je hebt iOS 11 nodig om de HomePod voor het eerst in te stellen. Het is geen verrassing dat Apple deze policy hanteert, maar het ‘Appleïsme’ van het merk is jammer voor techliefhebbers die apparaten van verschillende merken gebruiken. (via The Verge)

25 reacties

      • @donstil: De winstcijfers ? Wat doen die voor jou als consument of trouwe klant ?
        Je IOS11 is ruk … Software is sowieso vol bugs en security issues de laatste tijd. Producten bieden minder maar zijn wel duurder.

        Ja spin dat maar. Apple is alleen goed voor de aandeelhouders.
        De consumenten zijn de bagholders. Net zoals je nu de X al voor bijna 100 euro minder koopt zo snel na release.
        Zegt genoeg over het succes van dat toestel.

          • @donstil: Ja, had zo’n antwoord wel verwacht. Lacherig en bijdehand doen.
            Het is een teken aan de wand. Normaliter gaat er met moeite 100 euro bij de release van een toestel op het 1 jaar oude toestel. Nu zien we dat bij een toestel dat nog geen 3 maanden oud is en notabene hun vlaggeschip is.
            Zegt genoeg maar ga jij en dgh maar lekker door met je fanboy praat en spindoctor sessies.

          • @turbobrick: Ach ja ik had ook niet verwacht dat jij het zou onderschrijven hoor. Daarvoor zit het je veel te diep.

            iPhones zakken na een maandje of drie a vier altijd wel een hondertje in waarde dat is met de iPhone X niet ineens nieuw ook al breng jij dit graag zo.

            Maar goed jij vind het merk niets maar het heeft genoeg aantrekkingskracht op je om toch continu bijdehand te reageren onder Apple nieuws. Dat doen ze dus erg goed in Curpertino, negatief nieuws is nog steeds nieuws en zo ben jij eigenlijk niet meer dan een uitdrager van het merk.

            Goed bezig man!

          • @donstil: te triest voor woorden …. twee dagen geleden was ie nog zo “blij” met de (jaarlijkse) productiedrop. 2 dagen later recordomzet … en hij mist al weken dat de X de best verkopende telefoon is in usa. De gemiddelde iphone prijzen in apples cijfers wijzen op enorme x verkopen. Maar natuurlijk moet ie dit flexibel interpreteren om zijn gelijk te halen en te kunnen roepen dat hij het al jaren roept.

            “Er was ook goed nieuws: de gemiddelde verkoopprijs van een verkochte iPhone lag op 796 dollar, wat erop duidt dat de dure iPhone X goed werd verkocht. Apple publiceert geen verkoopcijfers per model, maar het hoge gemiddelde wijst erop dat de relatief veel duurdere iPhone X in trek is. Apple-topman Tim Cook zegt dat de iPhone X sinds die in november op de markt kwam ‘iedere week de best verkochte smartphone wereldwijd was’. “

          • @turbobrick: heb geen medestrijders nodig. Ik heb mijn eigen mening en roep geen populaire negatieviteit zoals u.

            Smaken verschillen en dat respecteer ik maar de onzin die jij uit kan kramen daar heb ik geen medestanders voor nodig hoor.

            Verkoopcijfers … klantevredenheid en goede reviews zeggen genoeg voor mensen met meer dan 1 hersencel.

          • @dgh74: Je probeert je nu neutraal en intelligent op te stellen maar beledigende opmerkingen zeggen genoeg. Onmacht !

            Klanten tevredenheid? Kijk eens op Tweakers en roep dat dan eens in de Comments. Ik weet dat je daar ook post en daar zijn zelfs de meest verstokte Apple fans helemaal niet zo tevreden over bijvoorbeeld ios11 en al helemaal niet met de koers die men vaart.

            Zie je reacties en het soindoctoren daar tegemoed.

          • @turbobrick: jup doe hetzelfde maar eens op tweakers over samsung … OP … LG of een willeurige andere android.

            De cijfertjes zijn duidelijk. Maar die ken je blijkbaar niet. Beledigend ??? Neutraal ???

            Daarbij wie zegt dat ik volledig tevreden ben over ios 11 ? Man er zitten bugs in tesla’s van € 50K … tv’s van 3K … ziggo boxen waar ik ziggo voor €7K heb gesponserd … zelfs in wasmachines. In alle dure techniek zitten bugs en wil men dingen anders. En 90% is duurder dan een iphone x.

          • @turbobrick: Het antwoord ligt zoals altijd in het midden.

            De iPhone X verkoopt minder dan de 7 of 6 deden bij de release, maar zorgt wel voor grotere winst.

            Persoonlijk vind ik IOS fijner dan Android. Maar de laatste IOS is gewoon een draak. Zelden zo’n buggy apparaat gehad.

            Apple producten voelen hoogwaardiger aan dan die van de concurrentie, maar de prijs is ook navenant.

            Bij andere merken heb je gewoon betere hardware specs, dankzij de specifieke software en beperkte hardware van Apple heb je minder nodig voor dezelfde performance

            Dus ja, beide kampen begrijp ik wel. Net als met VW en Opel. Of Mercedes-Benz en BMW. Of Camaro of Mustang. Je zal altijd twee kampen hebben.

            Waar wel een groot verschil in zit (en zorgt voor de vele fanboys) is hoe alles van Apple samenwerkt op elkaar. Watch, iPhone, MacBook, iPad: bijna alles werkt naadloos samen. Dat heb ik bij een combinatie van Android/Windows nog niet meegemaakt. Dus fijn aanvoelend en fijn in het gebruik. Voor een product dat je dagelijks in je handen hebt begrijp ik dat eigenlijk wel een beetje.

    • @turbobrick: mag ik vragen wat je doel is van je negatieve oneliners onder vrijwel elk bericht over Apple? Een gezonde discussie voeren kan het niet zijn, want je slaat elke reactie plat met drogredenen…

      • @superuniti: Je mag dat zeker vragen en ik zal dat ook gewoon beantwoorden.
        Ik reageer op vele artikelen als je goed kijkt. Meestal een kritische noot want vaak is dat ook de insteek van het artikel.
        Veel Apple onderwerpen ? Ja dat klopt, die verschijnen hier ook vaak en je kunt niet ontkennen dat Apple recent negatief in het nieuws is geweest.
        Zoals op ieder forum zie je veel Apple fanboys die dat dan moet bestrijden en uiteindelijk krijg je dan veel posts. Dat is hier goed te zien met oa mensen die met ieder argument dan direct moeten wijzen jegens Samsung dit en dat en met cijfertjes komen alsof ze aandeelhouder zijn.

        Wil je er op wijzen dat ik ook gewoon kritisch ben op Samsung, OP, Google pixel, HTC en dus niet direct een Android fanboy ben.
        Ik ben aan niemand loyaal qua merk want ik krijg geen sponsoring en ben ook geen aandeelhouder.

        Vind je het irritant ? Ik stel voor dat je mijn reacties gewoon simpelweg niet leest en dus negeert, ook goed.

        • @turbobrick: bedankt voor je reactie. Je zegt kritisch te zijn, maar jouw reacties die ik heb gelezen heb missen de elementen van kritisch denken. Maar ik wil er geen semantische discussie van maken, dus jij noemt het kritisch en ik negatief.

          Mijn vraag blijft echter staan, want je schrijft veel in je reactie, maar het antwoord ontbreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *