‘Prijs Galaxy S9 hoger in vergelijking met Galaxy S8’

'Prijs Galaxy S9 hoger in vergelijking met Galaxy S8'
Helaas worden die smartphones nou nooit voordeliger.

Het is te hopen dat Apple geen nieuwe trend heeft ingezet met de iPhone X. Allemaal goed en wel dat die telefoon er is vanaf 1.159 euro, maar laten we niet doen alsof het normaal is. Toch bestaat er een kans dat de high-end reeks onder de smartphones die kant op gaan kruipen. Er is namelijk voor het eerst gesproken over de prijs van de nieuwe Samsung Galaxy S9.

De Galaxy S8 werd vorig jaar op de markt gelanceerd met een adviesprijs van 799 euro. De Galaxy S8+ was met 899 euro een stukje duurder. Daarmee was de S8 honderd euro duurder in vergelijking met de S7. De Galaxy S7 kostte namelijk 699 euro en de S7+ 799 euro. Dit trucje gaat Samsung mogelijk herhalen met de Galaxy S9.

Via Tech Radar zijn de Britse prijzen boven water gekomen. Omgerekend in euro’s gaat de Galaxy S9 straks 899 euro kosten en de Galaxy S9+ waarschijnlijk 999 euro. Met deze prijs in gedachte gaat de toekomstige opvolger van de Galaxy Note 8 qua vanafprijs waarschijnlijk over de magische grens van 1.000 euro. Yikes!

6 reacties

  1. “Helaas worden die smartphones nou nooit voordeliger”
    De spreiding wordt hoger. De duurste modellen worden duurder en de goedkoopste goedkoper. Je kunt tegenwoordig voor 100 euro een oké smartphone kopen; voor 250 euro zelfs een goede. Dat lukte je 10 jaar geleden niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *