‘Huawei P20 verrast met hardware keuzes’

Huawei P20 release
Het wachten waard?
Alleen al de naam zorgt voor veel vraagtekens.

Het zijn spannende dagen voor Huawei. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Chinese fabrikant op het Mobile World Congress in Barcelona eind deze maand haar nieuwe vlaggenschip zou presenteren. Vanwege de angst om overschaduwd te worden door de release van de Galaxy S9, heeft Huawei besloten om er toch maar een apart evenement voor in te lassen.

Op het nieuwe event presenteert het vermoedelijk de Huawei P20, P20 Plus en de P20 Lite. XDA meldt dat we van de twee nieuwe vlaggenschepen het een en ander mogen verwachten. Uit gelekte informatie blijkt onder andere dat we getrakteerd worden op een Always on Display, een trend die Samsung heeft gestart met de Galaxy S7.

Wat de smartphones van Samsung (tegenwoordig) niet meer hebben, is een grote accu. Gelukkig pakt Huawei dit drastisch anders aan en geeft de Huawei P20 Plus naar verluidt een accucapaciteit mee van maar liefst 4000 mAh. De reguliere P20 zou ‘slechts’ 3320 mAh aan accucapaciteit meekrijgen, maar dit lijkt wel erg extreem.

Tevens zijn we benieuwd of de geruchten over een iPhone X-achtige inkeping waar zijn. In hoeverre deze geruchten waar zijn, weten we op 27 maart. Op die dag vindt het speciale launch-evenement plaats in Parijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *