Opgepast: iOS 11.3 kan je gerepareerde iPhone-scherm slopen

iPhone 8
Apple laat zich weer eens van zijn beste kant zien…

Als je de display van je iPhone 8 hebt laten vervangen, maar dat niet hebt gedaan bij een geautoriseerd reparatiepunt, dan heb je een groot probleem. In iOS 11.3 kan je touchscreen er in dat geval namelijk zomaar mee ophouden. Daar zit je dan met je schermpje van de telefoonboer om de hoek.

Het is niet de eerste keer dat Apple zijn gebruikers zoiets flikt. Het gebeurde ook al bij de uitrol van iOS 9.2.1, een update die ervoor zorgde dat Touch ID niet meer werkte bij gerepareerde iPhones. Destijds volgde er na een rechtszaak een nieuwe update die alle problemen netjes oploste. Het is de vraag of dat nu weer het geval is.

Overigens ga je zelf niet helemaal vrijuit als je een iPhone laat repareren bij een ongeautoriseerd reparatiepunt. In de voorwaarden van Apple staat immers dat je garantie vervalt als je daarvoor kiest.

Nog geen reacties

  1. Ik weet niet hoe het zit met de garantievoorwaarden in de VS, maar in Nederland is het zo dat je keuzevrijheid hebt om je reparatie uit te laten voeren bij een reparateur naar keuze. Als dit ding daarna weer gewoon werkt is er sprake van een geslaagde (en dus deugdelijke) reparatie. Een garantiebepaling dat deze garantie vervalt bij reparatie door derden is dan strijdig met algemene regelgeving en dus ongeldig.

    Als Apple vervolgens het apparaat weer onklaar maakt dmv een software update, dan is het toch echt aan Apple om dáár een mouw aan te passen.

    • @rrrobert: je garantie vervalt sowieso na een valpartij. Althans, de kans dat je onder garantie iets kunt laten repareren alsner duidelijk valschade is aan je tel, is heel klein. Apple is daar heel makkelijk in.

      Maar een herhaling ala touchid geval lijkt mij niet haalbaar.

    • @rrrobert: Recht HEBBEN en Recht KRIJGEN zijn 2 verschillende dingen …. Ook hier in NL.
      Denk maar niet dat Apple voor NL dan een update gaat uitbrengen dat jouw scherm het weer doet omdat ze in strijd zijn met de EU regels enzo.

      Bovendien trokken ze zich NIKS aan van het niet hebben van een verwiselbare accu jaren geleden wat verplicht was net zoals de standarisering van de laadpoort, want lightning is nog altijd niet de standaard, dat was mini-micro en nu Usb type C.

      Apple heeft geld, veel geld dus hun bepalen gewoon wat er gebeurd, simpel zat.

      • @turbobrick: in de VS hebben ze daar anders een uiterst effectief middel voor om dat recht af te dwingen: de class action lawsuit. En in Nederland de vergelijkbare collectieve aanklacht. Dat werkte de vorige keer ook, zoals in het artikel al werd gemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *