Tekortkomingen LG duwt Apple wéér richting Samsung

iPhone
Wederom een pijnlijke situatie rondom de OLED-panelen van LG.

Wellicht weten niet veel mensen dat Appel voor haar nieuwste iPhone gebruikmaakt van OLED-panelen van Samsung. Voor elke verkochte iPhone X krijgt Samsung ook een aardig zakcentje opgestuurd. En dat terwijl Apple en Samsung elkaars grootste concurrent zijn. Vandaar dat LG de redder in nood zou moeten zijn om het bedrijf uit Cupertino te verlossen van de Koreanen.

Niet zo’n gekke gedachte ook, aangezien LG zichzelf compleet belachelijk maakt de laatste tijd in de smartphonewereld met haar beleid. OLED-schermen maken voor kleine smartphones blijkt echter ook geen specialiteit te zijn van het bedrijf, aangezien de productie door allerlei problemen nu achterloopt op schema volgens The Wall Street Journal.

Of LG de nieuwe leverancier kan worden van OLED-schermen voor Apple, wordt dan ook flink in twijfel getrokken op het hoofdkantoor van Apple. De massaproductie zou in juli dit jaar starten voor drie nieuwe iPhone-modellen, waarvan twee een OLED-scherm krijgen.

Mede door deze productieproblemen kan Apple met geen mogelijkheid de prijs drukken voor de OLED-schermen van Samsung, laat staan de overstap wagen naar een andere fabrikant. Ook de eigen ontwikkelaars hebben geen antwoord paraat op het OLED-tekort.

Nog geen reacties

  1. Uiteindelijk gaat men bij Apple echt wel over op LG. Apple is natuurlijk niets meer dan een software bedrijf dat met externe componenten artikel laat produceren en die goed verkoopt. De MacBook Pro computers hebben LG schermen, de externe displays zijn zelfs van het merk LG en ook de iMac schermen komen bij LG vandaan. Wellicht niet meteen, maar uiteindelijk zal LG daarin gewoon de hoofdleverancier worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *