Nieuwe iPhones krijgen eindelijk een echt snelle oplader

Lightning-aansluiting
Qua snelladen loopt Apple nog een beetje achter op de concurrentie, maar daar komt mogelijk verandering in.

Het was een van de grootste tegenvallers bij de lancering van de iPhone 8 en iPhone X: ja, de toestellen ondersteunen snelladen, maar de meegeleverde oplader was er één van het tragere soort. Kortom: om sneller te kunnen laden moest je zelf maar een duurdere oplader aanschaffen, zelfs als je 1.159 euro voor je nieuwe toestel hebt afgetikt.

Volgens berichten op Weibo zou Apple van plan zijn om de nieuwe iPhones met een 18 watt adapter te leveren en over te stappen op een USB-C naar Lightning kabel. Uit eerdere snellaadtests bleek al dat de iPhone 8 en iPhone X op 18W de volledige laadcapaciteit benutten, dus meer dan dat heb je in principe ook niet nodig.

De opvolger van de iPhone X lijkt geen al te grote nieuwe features mee te krijgen, dus het meeleveren van een snellader lijkt op dit moment wel het minste wat Apple kan doen.

Nog geen reacties

          • @willeme: “Macbookje is tegenwoordig goedkoper dan een iPhone”

            iPhone is tegenwoordig duurder dan een MacBook.

          • @ffw88: Nu liggen de specs overigens wel erg dicht bij elkaar. Als je kijkt naar de hardware van zo’n moderne smartphone, dan is het verschil met een compacte ultrabook niet eens zo hel erg groot. Wellicht het werkgeheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *