Maak je Xbox One compleet met deze nieuwe 2TB SSD

SSD
Toekomstbestendig en je kunt er tientallen games op opslaan.

In Los Angeles is de E3 deze week aan de gang en dat betekent veel gamenieuws. Niet alleen gamestudio’s, maar producenten van hardware hebben tevens nieuws. Zo ook Seagate, dat een nieuwe SSD schijf met een opslag van 2 TB voor de Xbox One heeft gepresenteerd.

Zo’n schijf is een must voor de serieuze gamer die veel games aanschaft. Verbeterde graphics, een hoger FPS en een 4k-ervaring gaat nu eenmaal gepaard met veel geheugen. Een topgame neemt dan ook veel ruimte in beslag op een harde schijf. Met deze SSD van 2 TB heb je weinig te klagen. Je hebt immers snelheid en voldoende opslag op zak.

Omdat de SSD wordt aangesloten middels USB 3.0 is het product niet (gigantisch veel) sneller dan de standaard aanwezige HDD in de Xbox One. De extra komt wel met een prijskaartje. Seagate brengt meerdere varianten op de markt. De goedkoopste (500 GB) kost 150 dollar. Wil je het topmodel met 2 TB dan moet je 600 dollar ophoesten. De SSD Game Drive voor Xbox is vanaf deze zomer verkrijgbaar.

3 reacties

  1. Omdat de SSD wordt aangesloten middels USB 3.0 is het product niet (gigantisch veel) sneller dan de standaard aanwezige HDD in de Xbox One

    Zit er al een SSD in de XBOX X? usb 3 zou geen bottleneck mogen zijn voor de snelheid van de SSD

  2. Niet echt rendabel te noemen …
    Op de PS4 kan ik je mededelen dat een SSD niet echt de moeite waard is qua snelheidswinst in de praktijk.
    Een dergelijke 2GB SSD koop je 2 consoles voor.

    Alleen leuk voor de echte freak die geld teveel heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *