‘Apple stapt met iPhone binnenkort over op USB-C’

Lightning
En neemt daarmee afscheid van de Lightning connector.

Eén universele kabel voor al je mobiele apparaten. Wat zou dat toch heerlijk zijn. Helaas hanteren bedrijven soms een eigen ecosysteem en dat is natuurlijk hun goedrecht. Zo heeft Apple al jaren de Lightning-kabels voor de producten. Het lijkt er echter op dat Apple gaat kappen met het eigen systeem en de complete overstap gaat maken naar het universele USB-C.

Volgens DigiTimes stapt de Amerikaanse techgigant volgend jaar over op de technologie. De nieuwe iPhones die later dit jaar gepresenteerd zullen worden, zijn naar alle waarschijnlijkheid de laatste iPhones met een Lightning-constructie. De 2019 iPhones beschikken over een USB-C ingang.

Het bericht stelt dat Apple erover na heeft gedacht om dit jaar al de overstap te maken, maar op de korte termijn was dit niet mogelijk. Daarom is het plan met een jaartje uitgesteld. Andere producten van het techbedrijf hebben USB-C al geadopteerd, zoals bijvoorbeeld de 12-inch MacBook en de huidige MacBook Pro.

4 reacties

  1. Waarom nu ineens wel terwijl USB C al bijna 2 jaar de standaard is en al hun meest recente Ipads en iphones nog met een lightning port kwamen.
    Eerst zien, dan geloven en idd het zal niet volledig bruikbaar zijn in de zin van iedere lader eraan hangen en laden maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *