Is dit de Galaxy S10?

Wat is deze beauty?
Het meer dan beeldschone toestel is een groot raadsel.

IceUniverse is een gerespecteerd lekker uit de smartphonewereld en hij stalt dan ook zeer regelmatig de heetste nieuwtjes uit op zijn Twitter-pagina. Ditmaal is hij daarentegen relatief cryptisch en laat hij een wonderschoon toestel zien, zonder uit te leggen waar we nu daadwerkelijk naar zitten te kijken.

Veel reacties onder de foto suggereren dat dit de aankomende Samsung Galaxy S10 gaat zijn en op het eerste gezicht snap ik dat ook wel. De plaatsing van de knoppen, de ronde randen en het volledig randloze design lijken allemaal te wijzen op het aankomende vlaggenschip van Samsung. Ook de tekst die IceUniverse bij de foto plaatste is suggestief: “This may be a design beyond.” Zou hij hiermee refereren naar de codenaam van de Galaxy S10, namelijk ‘beyond’?

Zou deze beauty door Samsung gemaakt worden?

Er mist daarentegen een hoop aan het toestel. Niet geheel onbelangrijk: een U.I. Wellicht dat het toestel in een soort fotoviewer-app zit en geen enkele button of melding op het scherm vertoont, maar er lijkt helemaal geen OS op te opereren.

Ook kan ik het me nauwelijks voorstellen dat de S10 geen selfiecamera krijgt, dus als dit daadwerkelijk het prachtige design van de Galaxy S10 moet voorstellen, dan kunnen we direct concluderen dat ze deze wonderbaarlijke trend gaan voortzetten.

Ook mist er naast een frontcamera een speakerrooster. Het zou kunnen dat dit toestel een scherm krijgt met ingebouwde speakers, zoals eerdere geruchten al bevestigen. Smartphone-ontwikkelaars zijn immers heel hard bezig om alle externe aspecten van moderne smartphone onzichtbaar te maken (aan de binnenkant te verwerken) om op deze manier een maximale schermgrootte te bereiken. Vandaar dat het toestel waarschijnlijk ook een vingerafdrukscanner in de display krijgt.

Uiteindelijk zijn het allemaal aannames op basis van één mysterieuze foto. Het zou hier natuurlijk ook gewoon om een prototype van een nog onbekende serie/merk kunnen gaan. Mocht dit daarentegen een vroeg prototype van de S10 zijn, dan is het wel heel uitzonderlijk. Samsungs nieuwe vlaggenschip wordt pas ergens in 2019 verwacht – na de release van de Galaxy Note 9 – en meestal lekken dergelijke foto’s niet zo vroeg; een maand of twee voor de officiële launch is al netjes.

Wat denk jij dat het is? Fake news, een S10 of een ander toestel? Laat het weten in de comments.

Foto @IceUniverse

7 reacties

    • @bertorelli: Lijkt me moeilijker. Zo’n vingerscanner moet geen produceerbaar beeld kunnen voortbrengen, het moet enkel kunnen identificeren. Het is ook enkel een sensor, er zit geen lens voor of dergelijke en je vinger is er uiteindelijk maar een paar mm van verwijderd.

      En volgens ik begrepen heb, zit de speaker niet in het scherm, maar is het een technologie die de behuizing van het toestel doet vibreren en zodoende geluid voortbrengt.

      Maar zeg nooit nooit. Het hele selfiegedoe is niet aan mij besteed, en waarom in vredesnaam selfiecamera en niet frontcamera? Dus voor mij hoeft het niet. Of dat ze gewoon, zoals vroeger, een klein spiegeltje naast de achterste camera plaatsen, of misschien iets groter deze keer. Maar goed, ik begrijp wel dat er een markt voor is en dat je het niet meer kan wegdenken tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *