Galaxy Note 9 vs. iPhone X: dit doet Samsung beter

Samsung Galaxy Note 9
Het is weer zover: de jaarlijkse battle tussen de Samsung Galaxy Note en de iPhone staat op het punt te beginnen. De Note 9 neemt alvast een flinke aanloop en scoort beter op de volgende onderdelen.

Display
Apple stapte vorig jaar eindelijk over op een OLED-scherm, maar die display is en blijft afkomstig van Samsung. Ja, je zou kunnen zeggen dat Apple kleuren realistischer weergeeft, maar als puntje bij paaltje komt, dan kiezen we toch voor formaat. Met het 6,4″ scherm van de Note 9 kun je simpelweg meer dan het 5,8-inch display van de iPhone X. Apple kan in september terugslaan met de iPhone X Plus, maar voorlopig pakt Samsung hier de overwinning.

Opslag
Als je een iPhone X koopt, dan moet je het doen met 64GB opslagruimte als je voor het instapmodel krijgt. Uitbreiden kan niet. Wil je meer opslag? Dan zit er maar 1 ding op: de veel duurdere variant met 256GB kopen. Samsung voorziet zijn basisvariant van minimaal 128GB, terwijl de duurdere variant kan beschikken over 512GB opslag. Is dat nog niet genoeg? Duw er een 1TB SD-kaartje in en je kunt weer even vooruit.

S Pen
Steve Jobs was geen voorstander van de stylus, maar zelfs het Apple-icoon zou vandaag de dag toe moeten geven dat de S Pen behoorlijk handig is. Zeker op een 6,4″ scherm krabbelt het behoorlijk lekker weg. En met ingang van de Note 9 is de S Pen voorzien van Bluetooth Low Energy, waardoor je ‘m ook kunt gebruiken als remote voor je camera of om door je PowerPoint-presentatie heen te klikken. Ideaal dus.

Slimme camera-features
De iPhone X en de Galaxy Note 9 hebben allebei geweldige camera’s: de een doet het beter in het donker, de ander is overdag beter. Samsung doet er echter alles aan om iedereen mooie foto’s te laten maken. Scene Optimizer is een mooi voorbeeld. Jij maakt een foto en de Note 9 kijkt naar de omgeving en het onderwerp. Vervolgens wordt de foto ingedeeld in een van de twintig categorieën. Op basis van die categorie worden de saturatie, witbalans, helderheid en contrast aangepast.

Nog zo’n feature is Flaw Detection. Niets is vervelender dan er thuis pas achterkomen dat je foto’s bewogen zijn of dat je je ogen dicht had. Flaw Detection laat je dat meteen weten en checkt ook of er geen vlekken op de lens zitten en of er niet teveel tegenlicht was.

12 reacties

  1. Flaw Detection klinkt wel interessant.
    Ik zie “mn moeder” bijvoorbeeld niet naar de lens kijken.
    En tegenlicht word ook door ontzettend veel mensen genegeerd!
    Dit kan dan eindelijk wat betere kattenfoto’s opleveren!
    (of ze zetten die “irritante meldingen” uit lol)

  2. er zullen nog wel massaal wat meer pluspunten zijn bij deze Note 9 in vergelijk met de komende iphone X plus volgende maand.

    de NFC chip kan gebruikt worden voor alles ipv bij apple enkel voor apple pay.
    je hebt nog een 3,5mm jack
    hopelijk gaat de iphone x plus ook naar een usb C poort, zitten we daar EINDELIJK ook toekomstgericht goed.

  3. Het artikel is mega summier …

    Laten we eens kijken:

    – display … Check !
    – storage ooties6 .. check !
    – battery … Check !
    – S pen …. Check !
    – 3.5 mm jack … Check !
    – multiple verification ( Iris, fingerprint, face) check !
    – modern en user adaptive OS … check !
    – echte fast charge .. check !
    – fast charge lader out of the box. .. check !
    – echte NFC … Check !
    – AptX support … Check !
    – always on display .. check !
    – fast wireless charging .. check !
    – dual SIM .. check !

    Zo maar even uit het hoofd …….

  4. Laten we nu eens ophouden met het stylus verhaal van Steve Jobs te vergelijken met de S-pen of the Apple pencil. Beide moderne pennen hebben niets te maken met de harde stylus die we vroeger gebruikte op het resistive screen op je samsung met Windows mobile (kent u het nog) en daarmee gaat het gebruik van de quote niet meer op.

    • @av_diver: niet eens .. er is niks veranderd afgezien van dat we nu geen resistieve schermen meer gebruiken maar capacitieve en dus de Stylus mee verandert is maar de essentie is niet veranderd. Nog steeds een device waar je input mee genereert.

      In jouw gedachte kan je een auto van nu niet vergelijken met die uit 1990. Onzin want in de kern is het niet veel anders:

      Motor, bak, 4 stoelen en een stuur en ramen van glas. Dat er veel meer electronica in zit doet niks af aan de essentie.

      • @turbobrick: Dit is ook niet anders dan blijven volhouden dat het scherformaat “perfect is”
        Maar ondertussen wel mee gaan zonder ooit echt toegeven dat ze fout zaten..
        Of nog leuker! “Je houd hem verkeerd vast waardoor de antenne onderbroken word..” please…als dat geen rotte appel is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *