Miljoenen voor YouTubers om ze naar Twitch te krijgen

Miljoenen voor YouTubers om ze naar Twitch te krijgen
Of dat gaat lukken?

YouTube is uitgegroeid tot hét videoplatform van het internet en wil dat op allerlei gebieden doen, ook op gaming. Met YouTube Gaming moeten kijkers en gamers samenkomen om filmpjes, maar ook livestreams te kijken. Dit is een doorn in het oog van Amazon, dat met Twitch probeert dominant te blijven als het gaat om livestreaming. Met name in de gamewereld.

Volgens een recent bericht van Bloomberg heeft Amazon er miljoenen voor over om YouTubers naar het andere kamp te krijgen. Meerdere YouTubers die benaderd zijn door Amazon verklaren dat tegenover het mediabedrijf.

Nu is Twitch nog de grootste in het segment van het livestreamen van games. De opkomst van YouTube Gaming is echter een serieus gevaar. Veel YouTubers die al reeds op het platform werken gaan sneller op YouTube livestreamen dan op Twitch. Je ziet echter ook dat YouTubers beide sites combineren.

Het is afwachten wat de ontwikkelingen gaan doen. YouTube is immers ook geen heilig platform en heeft onder de makers veel kritiek te verduren gekregen als je kijkt naar de afgelopen jaren. Twitch heeft momenteel zo’n 15 miljoen kijkers per dag. YouTube trekt 1,9 miljard kijkers per maand.

3 reacties

  1. Lol, zou andersom moeten, YouTube moet juist livestreamers bij Twitch terughalen.
    (livestreamen kon, mits je youtuber partner was, al jaren voor Twitch er was.)
    En ik vind zelf dat YouTube een aanzienlijk prettiger platform is.
    Twitch heeft er zoveel zooi bijgekregen sinds de Amazon overname zoals lootboxes en twitch prime of wat het ook allemaal is. (Amazon.com is ook een slordige website).
    En dat maakt de Twitch website merkbaar trager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *