Officieel: dit zijn de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

Officieel: dit zijn de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro
Het merk heeft eindelijk het doek getrokken van de langverwachte Huawei Mate 20 Serie.

De Mate 20 Serie is vanaf vandaag verder uitgebreid. Het Chinese Huawei heeft in Londen de Mate 20 en Mate 20 Pro gepresenteerd. Twee nieuwe modellen die naast de eerder op de markt gebrachte Mate 20 Lite gaan opereren. Beide toestellen bevinden zich in het high-end segment en concurreren met de grote toppers van Samsung, Apple en OnePlus. Huawei heeft tijdens de presentatie laten zien dat ze innovatie niet uit de weg willen gaan. De nieuwe toestellen beschikken over serieuze verbeteringen die we in sommige gevallen nog niet bij andere smartphones hebben gezien.

Huawei Mate 20
De nieuwe Huawei Mate 20 komt met een 6,5-inch (1080 x 2244 pixels) LCD-display. De smartphone wordt aangedreven door een Kirin 980 processor en deze chip is echt het visitekaartje van de Mate 20. De processor is zuiniger en een stuk sneller in vergelijking met zijn voorganger. Qua technologie is de chip een directe concurrent van de Snapdragon 845, een processor die veel gebruikt wordt bij high-end Android apparaten. Zowel de Mate 20 als de Mate 20 Pro beschikken over een inkeping. De notch bij de Mate 20 is een stuk dunner in vergelijking met de Mate 20 Pro.

De smartphone beschikt over 4 GB RAM geheugen en komt met 128 GB opslag. De opslag is verder uit te breiden middels NanoSD tot 256 GB. Achter zit een 24-megapixel camera en voor een 16-megapixel variant. Huawei levert de Mate 20 met Android 9.0 Pie. Daarnaast is er een sensor aanwezig voor gezichtsherkenning. Verder beschikt de Mate 20 over een 3.5mm ingang.

Officieel: dit zijn de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro
Topper is de Mate 20 Pro, het nieuwe vlaggenschip van het Chinese merk. Deze smartphone heeft een 6.4-inch AMOLED (1440 x 3120 pixels) display. De Mate 20 Pro heeft drie camera’s achter (40- en 20 megapixel) en een single camera voor selfies. Het toestel komt met 6 GB RAM geheugen en 128 GB opslag. Ook bij deze smartphone kan het geheugen verder uitgebreid worden met een NanoSD-kaartje tot 256 GB. Verder is de Mate 20 Pro stof- en waterbestendig met een IP68-certificatie. Als één van de eerste grote merken beschikt de Mate 20 Pro over een in-screen vingerafdrukscanner. Bij de Mate 20 is dit een reguliere vingerafdrukscanner op de achterkant.

De Mate 20 Pro komt met een aantal unieke features. Zo is de Mate 20 Pro de eerste smartphone die als draadloze oplader kan fungeren. Plaats een iPhone XS bovenop de Mate 20 Pro en de iPhone zal opladen. Een zeer bijzondere functie. Ook beschikt de Mate 20 Pro over 40 watt snelladen. Dit betekent dat er iedere 30 seconden een procent juice bijkomt. Daarnaast kan er 15W draadloos worden opgeladen.

Huawei kwam tevens met een Apple Animoji-achtige feature genaamd 3D Live Object. Met deze functie is het mogelijk om met een object (in het voorbeeld een panda) een foto of video te maken. Een geinige gimmick die qua graphics nog wel beter uitgedacht kon worden.

Conclusie
Huawei heeft vooral met de Mate 20 Pro een dijk van een telefoon gepresenteerd. Het merk zien als een budget alternatief voor Apple of Samsung behoort tot de verleden tijd. De Chinezen kiezen namelijk voor een prijspositie die aardig overeenkomt met de concurrentie. De Mate 20 kost 799 euro en de Mate 20 Pro gaat 999 euro kosten. Vanaf 2 november zijn de smartphones verkrijgbaar. Zowel de Mate 20 als de Mate 20 Pro komen in de kleuren Emerald Green, Midnight Blue, Black, Pink Gold en Twilight.

8 reacties

  1. Leuk hoor, Huawei. Lekker groot geworden, veel mensen lovend over de prijs kwaliteit verhouding, top werk.

    Maar wat is dit? Pak een S9, voeg een notch toe, vergroot het camera oppervlak iets en je brengt het uit als iets nieuws?
    Beetje gek rip-off design dit.

  2. Ik snap je punt, en tuurlijk gaan smartphones op elkaar lijken. Maar een iPhone X, OnePlus 6 en Samsung S9 zijn toch dermate verschillend dat je ze uit elkaar kunt houden. Zou je mij bovenstaande afbeelding geven, dan zou ik zeggen dat het een Samsung S9 is. Deze telefoon is gewoon een S9 met in plaats van een bezel, een notch.

    En ja, van achter is het verschillend met de camera-setup, maar als de algehele vorm al zo op een Samsung lijkt, plus de glazen achterkant, dan helpt het ook niet bepaald met het onderscheid.

    Ik ben echt niet anti Huawei. Echt niet, ze zullen wel wat goed doen omdat ze hier als een tierelier verkopen. Maar bij het zien van de header dacht ik ‘hey, sinds wanneer heeft de S9 een notch?’. Hou er maar eens een S9 bij vanuit dezelfde hoek.

    Er zit echt een duidelijk verschil tussen het design bijna 1 op 1 kopiëren en inzetten op ‘maar we hebben zo weinig vrijheid’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *