Vergelijking: Huawei P30 vs. iPhone XS

Huawei P30
De verschillen gaan verder dan Android tegen iOS.

De Huawei P30 is zonder twijfel een van de beste Android-toestellen van dit moment. Daarmee is het meteen een van de aantrekkelijkste alternatieven voor de iPhone Xs. Beide toestellen hebben zo hun sterke kanten, dus dat maakt de keuze niet eenvoudiger. Hoe maak je alsnog de beste beslissing?

Camera
Draait voor jou alles om de camera, kies dan vooral voor de Huawei P30. De Chinezen maken echt flinke stappen qua cameratechniek en maken ook weer indruk met de P30. Drie cameralenzen, waaronder de wide angle-lens die bij de iPhone Xs ontbreekt. Verder schiet de P30 foto’s in hogere resolutie, dus hier scoort Huawei punten.

De iPhone Xs

Formaat
Het is maar waar je van houdt, maar persoonlijk vind ik de iPhone Xs perfect in de hand liggen. De Huawei P30 is in alle opzichten een maatje groter en daar moet je van houden. Voor mij wint de iPhone hier dus, maar dat kan voor jou zomaar anders zijnn.

Geheugen en Dual-SIM
Zoek je een toestel waar je een eigen geheugenkaartje in kunt stoppen of wil je een tweede simkaart kunnen gebruiken? Dan is er maar één optie, want Apple werkt in dat opzicht nog altijd niet mee. Huawei wel: geheugen bijprikken is geen probleem, net als het plaatsen van een tweede simkaart.

Prijs
Dit is eigenlijk geen vergelijking meer. De Huawei P30 heeft een vanafprijs van 749 euro, de iPhone Xs staat bij Apple in de prijslijsten voor 1159 euro. Kortom: dik 400 euro verschil en dat is wel erg veel.

[table “240” not found /]

2 reacties

  1. Met de stroom aan betaalbare mid-range en high-end smartphones uit China, inclusief OLED schermen, goede accu-capaciteiten en snelle CPUs, snap ik niet dat er nog steeds markt is voor een 1000+ euro iPhone met al z’n beperkingen…

    • @dawwg: mee eens. Toch is er een markt voor, voornamelijk omdat een bepaalde categorie mensen tóch erg gevoelig is voor het openlijk showen van merklogo’s. En dus telefoons in abonnementsvorm op afbetaling aanschaffen die ze eigenlijk niet kunnen betalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *