Met deze hardware gaat Google stoppen…

google-pixel-slate
Wel focus op Chrome OS – laptops.

Vorig jaar werd de Google Pixel Slate tablet als zeer gemiddeld beoordeeld. Dit leek geen beletsel voor Google om toch verder te werken aan tablets en de release van 2 nieuwe modellen voor te bereiden. Daaraan kwam woensdag abrupt een einde.

Toen maakte de zoekmachinegigant namelijk aan haar werknemers bekend dat testresultaten voor de twee projecten zo negatief waren dat men niet verder gaat met de ontwikkeling ervan. Dit bleek geen loze kreet, want de ontwikkelteams werden direct ontbonden en de medewerkers zijn inmiddels toegevoegd aan de teams die zich met de ontwikkeling van laptops bezig houden. Rick Osterloh, die bij Google verantwoordelijk is voor de hardware-ontwikkeling bevestigde op Twitter dat Google vol in gaat zetten op laptops.

Zoals je in de Tweet ook kunt lezen hoef je geen zorgen te hebben als je een Google Pixel Slate hebt gekocht. Osterloh bevestigt namelijk dat zij deze zullen blijven ondersteunen. In de praktijk betekent dit dat men in ieder geval tot juni 2024 wel veiligheids- en software-updates uit zal brengen, maar geen nieuwe ontwikkelingen meer zal starten. Overigens blijft Google wel nieuwe software voor tablets van andere partijen produceren.

De aangekondigde koerswijziging heeft geen gevolgen voor de Google Pixel Smartphones. Ook voor Google’s Pixelbook dreigt (nog) geen gevaar, want deze valt volgens hen niet onder de definitie van tablet. Sterker nog, Google lijkt te werken aan een nieuw soort Google Pixelbook die eind dit jaar gelanceerd moet worden. Dit lijkt overigens ook wel tijd te worden.

Bron: computerworld.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *