IKEA verruilt stoffige meubels voor technologie

Tech
Niet alleen meubels in de 21ste eeuw.

Het is geen geheim dat je (tegenwoordig) veel meer kunt kopen bij de Zweedse meubelgigant IKEA dan alleen maar meubels. Het miljardenbedrijf zelf is ook niet gek en begrijpt dat men niet alleen meer op zoek is naar een nieuwe FARTFULL, FAGGOT, of MILF (ja dat zijn echte IKEA-producten en ja ik doe de grappen uit dit artikel nog eens dunnetjes over). In plaats daarvan investeert IKEA hevig in technologie.

Het Zweedse hoofdkantoor heeft er sinds kort een nieuwe divisie bij en wel de Home Smart-afdeling. Voorheen heette het onderdeel dat verantwoordelijk was voor technølögische artikelen de ‘Lighting & Home Smart’-afdeling maar daar is nu een afsplitsing van gekomen die zich extra richt op slimme huis-onderdelen.

“We hebben besloten om flink te investeren in Home Smart over heel IKEA en om de ontwikkeling in een stroomversnelling te plaatsen. Dit is de grootste ‘New Business’ die we opzetten sinds de introductie van Children’s IKEA,” aldus Peter van der Poel, Manager IKEA Range & Supply.

Tot dusver bleef het voor IKEA bij dingen als een slimme lamp, dit slimme rolgordijn of deze slimme box. In de toekomst zullen we veel meer technologische hoogstandjes zien in het Zweedse warenhuis.

Lees ook: Netflix Stranger Things: IKEA brengt het naar je huis

Foto @SamGreenhalgh (CC BY 2.0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *