Deze elektrische step van Hyundai kost geen stroom [video]

Deze elektrische step van Hyundai kost geen stroom
Toch is het even opletten voordat je aanschaf overweegt.

Naast de welbekende auto’s produceert Hyundai ook steeds meer robotica en andere slimmigheden. Vandaag maakte het merk bekend dat zij ook het prototype af hebben om vervoer voor die ’the first/last mile’ aan te beiden. Dit is een vakterm voor problemen die mensen hebben om de eerste of laatste kilometer(s) van en naar de auto of het openbaar vervoer af te leggen. Tijdens CES 2017 toonden zij al een voorproefje van een elektrische step en vandaag lanceerden zij het prototype van hun opvouwbare elektrische step.

hyundai-elektrische-step-ingevouwen-uitgevouwen

Het opvallende van deze elektrische step is dat deze achterwielaandrijving heeft. Hierdoor wordt het motorgewicht naar achteren geplaatst en dit maakt de step veiliger en stabieler. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om de voorvork te voorzien van vering. Zo kun je de step ook op ruwer terrein gebruiken. Verder is de elektrische step uiteraard voorzien van voor- en achterlicht.

Wat de step verder uniek maakt is dat deze te koppelen is met toekomstige Hyundai-auto’s. Bovendien laadt hij zich dan op met de energie die tijdens het rijden met de auto oplaadt.

De elektrische step heeft een 7 Ah lithium-ion-batterijbatterij. Hiermee behaalt de step een topsnelheid van 20 kilometer per uur. Ook kan hij op een batterij 20 kilometer afleggen. Met het regeneratief remsysteem hoopt Hyundai de actieradius met dezelfde batterij met 10% te vergroten. De step is in te vouwen, oogt handzaam en door het gewicht van slechts 7.7 kilo tamelijk draagbaar.

Hyundai-elektrische-step-handzaam

Zoals aangegeven betreft het hier een prototype. Het is dus nog niet bekend wat de step gaat kosten en wanneer jij op kunt stappen. Misschien is dat maar goed ook, want in beginsel zijn deze scooters in Nederland illegaal. Zoals wij eerder beschreven zijn er wel mogelijkheden om de scooter legaal op de markt te krijgen, maar of Hyundai daarvoor gaat is de vraag.

Je kunt hieronder bekijken hoe het zou moeten zijn, dat rijden op een e-scooter van Hyundai.

[gv data=”PHk8C_31UoY”][/gv]

Ben jij benieuwd tot welke bizarre robotica Hyundai nog meer in staat is? Check dan dit bericht maar.

17 reacties

  1. Normaal val ik er niet zo over, maar deze titel is ech clickbait… “kost geen stroom” Verder nutteloos want in Nederland niet toegestaan op de openbare weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *