Gaat Netflix nu toch verder op prijs concurreren?

netflix-nederland-korting-prijsconcurrentie
Hoe groot is de kans dat wij Nederlanders ook met korting kunnen kijken?

Netflix is druk aan het werk met haar marketingprofiel. Ze is aan de ene kant op zoek naar een manier om het delen van abonnementen te voorkomen. Uiteraard met de bedoeling dat die mensen die niet meer kunnen delen zelf een abonnement afsluiten. Daarnaast zien ze dat de concurrentie, zoals we in onze vergelijkingen met Apple TV + en Disney + zagen, steeds meer op prijs concurreert.

Netflix lijkt daar weinig mee te doen, maar de schijn bedriegt. Heel voorzichtig lanceerde men al eerder in India een goedkoop abonnement waarmee je alleen op jouw smartphone naar Netflix kunt kijken. Inmiddels heeft Netflix aangekondigd dat zij ook in Maleisië een dergelijk model wil introduceren. De business case is eenvoudig. Voor een bedrag van $ 4,- per maand mag je alle content in standaardresolutie bekijken op één smartphone of tablet tegelijk. Volgens Netflix is het model interessant aangezien 88% van de Maleisiërs een smartphone bezit en men zo een jonger publiek kan binden.

De launch in India is tot nu toe volgens Netflix boven verwachting verlopen. Bijkomend voordeel voor de lokale gebruikers is dat er ook veel meer lokale content wordt gemaakt. Nu weet jij gelijk waarom je ineens zoveel Bollywood-films in de catalogus vindt.

Vraag is natuurlijk hoe groot de kans is dat wij in Nederland ook zo’n goedkoop abonnement kunnen scoren. Ik denk dat de vraag eerder zou moeten luiden: ‘Waarom niet?’ Ook hier bezit een hoog percentage van de bevolking een smartphone en ook hier zijn het vooral de jongere generaties die gewend zijn om langere tijd content op beeldschermen te bekijken. Met de hete adem van met name Disney +, dat ons land gezien de pre-release duidelijk als markt ziet, in de nek zou dit een goede strategie kunnen zijn. Dit temeer omdat de techniek om content geschikt te maken voor kleinere schermen toch al aanwezig is. Formeel is er echter nog niets bekend over veranderingen in het Nederlandse prijsbeleid. Zonde want gezien de resultaten kunnen ze wel wat extra inkomsten gebruiken.

Bron: Deadline.com

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *