Neemt Samsung Galaxy Fold 2 in 2020 revanche voor 2019? [video]

samsung-galaxy-fold-2-escobar-fold-1
Ook familie Escobar komt met crimineel goede en goedkope foldable.

Update: De Escobar smartphone-lijn blijkt een gigantische scam te zijn. Hier lees je er alles over.

Het is weer december en dus tijd om wat terug te blikken. Denkend aan Samsung komt natuurlijk ook de soap rond de Samsung Galaxy Fold weer voorbij. Wat een pr-drama leek werd ondanks de bijzonder hoge prijs alsnog een succes. Een opvolger is dan ook al aangekondigd. Hoewel de geruchtenmolen nog niet volop draait is er in Zuid-Korea nu al wel goed nieuws te vernemen.

De Samsung Galaxy Fold 2 zou namelijk al bijna klaar zijn (wordt dit hem?) en in februari 2020 op de MCW 2020 gepresenteerd kunnen worden. Bij dit gerucht kwam nog iets om naar uit te kijken. Volgens insiders zou de prijs zo’n $ 830,- bedragen. Daarmee kost de nieuwe versie nog niet de helft van het originele model en kan het toestel concurreren met veel reguliere smartphones van andere merken. Voor dezelfde prijs vouw je jouw aanwinst op. Deze prijsstelling zou overigens ook betekenen dat deze vouwbare Samsung binnen het bereik ligt van de prijzen die Samsung voor de reguliere Galaxy Note – series hanteert. Vraag is of zij deze in 2020 aan gaan passen of eigenlijk ook een beetje met zichzelf gaan concurreren. Hoewel de bron doorgaans betrouwbaar is houden we voor de zekerheid maar een korreltje zout bij de hand.

Overigens bleek de originele Samsung Galaxy Fold ook na lancering nog erg kwetsbaar. Er moest zelfs een speciale instructie komen om ervoor te zorgen dat gebruikers niet weer onbewust het toestel beschadigden. Iets dat helaas niet helemaal voorkomen kon worden.

Deze zwakte en de hoge prijzen inspireerde, naar eigen zeggen de broer van misdaadlegende Pablo Escobar. Hoewel hij de reputatie heeft om zijn naam nogal vlot te verbinden als daar geld tegenover staat (zo lanceerde hij dit jaar nog een vlammenwerper) lijkt hij het serieus te menen. Met de Escobar Fold 1 brengt hij een vouwbare smartphone op de markt die naar eigen zeggen onbreekbaar is. Ook heeft hij het gehad met de hoge prijzen. Hij wil de tussenhandel uitschakelen. Daarom brengt hij met zijn bedrijf Escobar Inc. een vouwbare smartphone van $ 349,- op de markt. Het toestel is inmiddels werkend te zien en verkrijgbaar.

[gv data=”-jrFhd2Ia2g”][/gv]

In ronkende quotes laat Escobar weten dat hij de smartphone-wereld op zijn kop wil zetten en Apple en Samsung wil verslaan. Normaal gesproken leidt zoiets tot een onbedaarlijk lachsalvo, maar eerlijk is eerlijk, het zou niet het eerste imperium zijn dat de familie Escobar optuigt. Kortom, weer genoeg om in 2020 naar uit te kijken.

Afbeelding: Youtube still Escobar Inc.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *