Instagram op computer gaat een stuk beter worden

Stapje voor stapje een betere ervaring op je PC of laptop.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp is Instagram op de computer een drama. Het is te gebruiken, maar ook weer niet. Zo kun je scrollen door feed van je vrienden en sinds 2017 Stories bekijken. Daar is ook alles mee gezegd.

Je merkt dat Instagram stapje voor stapje nieuwe functies toevoegt, zoals Stories in 2017. In één alle functionaliteiten van mobiel naar desktop brengen is er niet bij voor het sociale foto- en videoplatform.

Topman topman Adam Mosseri heeft bekendgemaakt dat Instagram op desktop er binnenkort weer een mooie functie bij krijgt. Het gaat mogelijk zijn om DM’s (direct messages) te lezen én te verzenden vanaf de computer. Dat is vooral een mooie ontwikkeling voor bedrijven die actief zijn op Instagram. Het is nu eenmaal eenvoudiger om te reageren vanaf een PC dan vanaf een smartphone.

Het uploaden van foto’s of video’s op Instagram vanaf de desktop kan vooralsnog niet. Verwacht daar op de korte termijn ook geen ontwikkelingen in. Instagram wil de zaken zoveel mogelijk mobiel houden, zoals het platform ooit is bedacht.

https://twitter.com/mosseri/status/1217122796586668033

Eén reactie

  1. “Het uploaden van foto’s of video’s op Instagram vanaf de desktop kan vooralsnog niet. ”

    In Firefox of Chrome: “Ctrl + Shift + M” om de “Responsive Design Mode” te openen, Hier kun je ervoor kiezen om een website in een andere resolutie te draaien, of te doen alsof het een mobiel apparaat is 🙂
    Even refreshen en Taddaa! de upload knop is er ineens!

    (Tip: Laad Google Earth op een 9999×9999 resolutie en maak vervolgens de meest gedetailleerde ingezoomde snapshot ooit!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *