Met deze teardown is Donald Trump niet blij…

Teadown Huawei P40 Pro kan voor een rel zorgen.

Inmiddels weet elke smartphone-liefhebber dat Huawei onder vuur ligt van de Amerikaanse autoriteiten. Zij verbieden Amerikaanse bedrijven om zakten te doen met de Chinese telecom-gigant en dreigen met strenge sancties. Hier kan Google inmiddels over meepraten. Een Aziatisch blog heeft een teardown gemaakt van de nieuwe Huawei P40 Pro en daar kwam een flink aantal verrassingen uit.

Wanneer we in gedachten houden dat de ban tegen Huawei vooral te maken heeft met vermeende afluisterpraktijken worden de ontdekkingen nog pikanter.

Men vond namelijk uit dat in de Huawei P40 Pro diverse onderdelen van Amerikaanse fabrikanten worden gebruikt. Deze onderdelen blijken vooral in chip-technologie voor radiofrequenties te zijn gebruikt. De Chinese bloggers wisten onderdelen van Qualcomm, Skyworks en Quorvo te indentificeren. Uit nader onderzoek bleek dat de onderdelen die Qualcomm leverde onder een uitzonderingslicentie, dus met toestemming zijn geleverd. De overige fabrikanten lijken niet zo’n licentie te hebben en weigeren ieder commentaar. Er lijkt dus een volgende rel op de loer te liggen.

2 reacties

  1. Boeit niemand nu, echt niet.
    De USA is straks blij om met China zaken te mogen doen en ik voorzie dat die Ban over een aantal maanden voorbij is en men beste vriendjes zullen zijn. De economie van de USA krijgt rake klappen en zullen nog veel groter worden waarbij wellicht de crisis van ruim 10 jaar geleden op een zomervakantie gaat lijken.
    Uiteindelijk draait het om centen en dan kan alles weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *