Xiaomi smartphone privacy

Bizar: smartphone met 144-megapixel camera

Bizar: smartphone met 144-megapixel camera

Groot, groter, grootst?

Als het gaat om goede camerakwaliteit dan zijn megapixels niet de belangrijkste factor. Sterker nog. Een camera met minder megapixels kan een camera met meer megapixels eenvoudig verslaan. Het is een samenspel van factoren wat een goede foto bepaald.

Xiaomi is blijkbaar niet zo geïnteresseerd in het vinden van die factoren. De Chinese techgigant wil vooral indruk maken met dikke cijfers. Het voelt bijan een beetje Amerikaans aan. Zo waren ze de eerste met een 108-megapixel camera met de Mi Note 10. Kort daarna volgde overigens de Samsung Galaxy S20 Ultra. Niet zo gek, want het is een sensor van Samsung.

Als je dacht dat 108 al niet belachelijk was, dan ken je Xiaomi nog niet. The sky is the limit als we dit nieuwe gerucht mogen geloven. Volgens Sudhansu Ambhore werkt Xiaomi aan een smartphone met een 144-megapixel camera. Ja, dat lees je goed!

Het zou gaan om de Mi 10S Pro of de Mi CC10 Pro. Sudhansu is honderd procent zeker van zijn zaak. Het is afwachten wat Xiaomi ons gaat brengen.

5 reacties

        • @dutchdriftking: Steeds meer mensen zitten vrijwel overal op wifi als ik ze mag geloven ( dat roepen ze namelijk ook als ze hun 64GB storage verdedigen met cloud storage en streaming). En als je een foto verstuurd is er vrijwel altijd sprake van compressie. Wie stuurt het nou het bron bestand naar de ander ? Als dat persee moet doet men dat dan via Wetransfer achtige diensten of linken hem vanuit een cloud service.
          Lokaal versturen boeit niet qua data want dat gaat via een wifidirect verbinding (Air drop achtig) en soort gelijke verbindingen.
          Daarbij, mensen die dit soort toestellen kopen hebben geen 2GB data bundels … Nee, echt niet.

          In weze is dit een auto discussie waarbij mensen dan wat vinden van een M5. AMG modellen oid en het dan hebben over het gigantische verbruik en de brandstofkosten.
          Mensen die dat soort wagens kopen boeit dat geen reet en kijken niet eens naar brandstofkosten.

    • @dutchdriftking: ze doen wss pixel samenvoegen zoals alle telefoons dat nu doen.. Mijn Huawei P30 pro heeft 40mp maar de standaard foto is 10mp omdat hij 4 pixels samenvoegd als 1. Met 144 kan je 12 pixels samenvoegen en nog een 12mp foto overhouden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *