Top 5: beste smartphone camera’s van dit moment

Top 5: beste smartphone camera's dan dit moment

Met welke smartphone camera’s kun je de beste foto’s maken?

Het is steeds indrukwekkende te noemen hoe fabrikanten van smartphones de camera weten te verbeteren. Dit doen ze soms in samenwerking met een expert op dit gebied. Ook speelt de software een steeds belangrijkere rol. Het is bijna moeilijk om een smartphone te kopen die géén slechte camera heeft. Zelfs de mid-range smartphones komen goed mee tegenwoordig.

Maar ja, er kan er maar één de beste zijn natuurlijk. Volgens de uitbundige cameratesters bij DxOMark is de Huawei P40 Pro de absolute winnaar. Met 128 punten voor de hoofdcamera voert de P40 Pro de lijst aan. Waar de smartphone ook punten scoort is op het gebied van selfies. Met 103 punten staat hij net boven de Samsung Galaxy S20 Ultra (100 punten).

De Top 5 beste smartphone camera’s bestaat momenteel uit de Huawei P40 Pro op één, de Honor 30 Pro+ op twee, de OPPO Find X2 Pro op drie, de Xiaomi Mi 10 Pro op vier en de Huawei Mate 30 Pro 5G op vijf. Dat betekent dat drie van de vijf smartphones in dit lijstje een Huawei-product betreft. Honor valt immers ook onder het Chinese concern. Een schouderklopje voor Huawei, dat op dit moment de allermooiste camera smartphones levert.

Ook OPPO scoort hoog met de Find X2 Pro. Gedurende onze review met de OPPO Find X2 Pro zagen we ook hoe krachtig deze camera kan presteren.

Nog geen reacties

  1. Ja op basis van DXOmark waar ratings simpelweg gekocht worden !
    In de praktijk scoort de iPhone 11 pro het beste en dat is gewoon een feit.
    De Huawei P40 pro is top maar op video scoort hij gewoon (traditioneel) niet zo hoog en natuurlijk is smaak ook een ding.
    Als ik alle reviews moet geloven is over de gehele lijn de iPhone 11 Pro de beste als je in 1x een goede foto of video wilt hebben onder alle omstandigheden.

    • De grap is dat ze juist bij DXOmark proberen om ze wetenschappelijk mogelijk een foto te beoordelen. Je kunt precies de verschillen zien en ze vergelijken elke keer de foto van de te beoordelen camera met 2 andere. De omstandigheden houden ze zo constant mogelijk. Ik lees dan ook vaak in de reacties dat de chinese telefoons voortrekken, maar wellicht heeft dat te maken met de omstandigheden die ze hebben gekozen.

      Als ik de foto’s vergelijk van de top 10 camera’s had ik vooral met de main camera vaak geen keuze kunnen maken. Ieder mensen heeft weer voorkeur voor een andere standaard bewerking. Ik heb er bijvoorbeeld een hekel aan als nachtfoto’s bijna dag-foto’s zijn. Ik bedoel, ik wil een foto zien zoals ik zelf zie in het donker, maar dat is een mening.

      Het enige wat ik op te merken heb is dat de verschillen in score soms wel groot of klein zijn, wellicht manipuleren ze bij DXO wat weegfactoren zodat bepaalde telefoons sterker uit de test komen dan ander. Je kunt echt perfect zelf de foto’s van de voor jouw zwaar wegende omstandigheden vergelijken en je keuze daarop baseren. Ik ken namelijk geen ander platform waarop er zo consistent en veel telefoons worden getest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *