SpaceX Starship

Enorme explosie na mislukte SpaceX raketlancering

Wederom een mislukte test voor de volgende generatie SpaceX Starship raket.

Voordat nieuwe raketten ingezet worden voor ruimtevaart doeleinden vinden er natuurlijk eerst testen plaats. Je wilt immers de garantie hebben dat het veilig is, voordat je astronauten in een raket plaatst. SpaceX van Elon Musk is bezig met het testen van een nieuwe generatie Starship raket, maar de resultaten willen nog niet vlotten.

Meerdere prototypes van de SpaceX Starship raketten zijn gesneuveld en ook gisteren was het weer raak. Op het testterrein van SpaceX in Texas ging het mis met de vierde prototype van het raket. Vlak nadat de motoren voor de lancering werden gestart volgde een enorme explosie. De raket kwam nooit op een goede manier van zijn plek. Na de explosie en een flinke vuurbal was er nog maar weinig van het prototype over. Ook het testterrein heeft wat schade opgelopen door de ontploffende SpaceX Starship raket.

Vandaag is wederom een belangrijke dag voor SpaceX en de ruimtevaart. In samenwerking met NASA worden vandaag twee astronauten gelanceerd vanaf Cape Carnival, Florida naar het International Space Station (ISS). Deze missie mislukte eerder deze week door slechte weersomstandigheden in de Amerikaanse staat. Voor deze missie gebruiken ze overigens een Falcon 9 raket, waar SpaceX al meer dan honderd lanceringen ervaring mee heeft.

Nog geen reacties

  1. Ja, Nasa had ooit ook 100 lanceringen ervaring,
    En toen ontplofte er een rakket met “winnende” lerares aan boord, live op tv.
    geduld is een schone zaak, En je ego kun je in dit soort gevallen maar beter thuis laten.

  2. Zo, en toen was het 31 mei: weer een geslaagde mijlpaal voor Elon Musk. Hoe zou je je voelen als Audi directeur die een tijdje vastgezeten heeft?

  3. Dit artikel is zeer foutief! Dit was GEEN poging om te lanceren. Dit was een ‘static fire’ wat gewoon de motoren testen is. De raket blijft heel de test dan ook op de grond! De motoren gingen op het geplande moment uit, maar ontplofte nadien toch door een defect. Doe eerst wat research voor je zomaar foute informatie verspreid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *