PC bouwer betaalt je €34k om een jaar alleen maar te gamen

Foto @OPSYS

PC bouwer OPSYS schrijft als publiciteitsstunt een ‘droombaan’ uit, namelijk een jaar lang gamen voor €34.000.

Een gloednieuwe bedrijf genaamd OPSYS schrijft een interessante ‘wedstrijd’ uit, zo spot PCGamer. De opdracht is simpel; je krijgt een gaming PC van de PC bouwer en je moet er een jaar lang op gamen. Daar staat £30.000, omgerekend €34.000 tegenover. Maar het hele zaakje voelt een beetje vreemd…

OPSYS heeft ‘dreamjob’ voor je

Het Britse OPSYS heeft een ogenschijnlijk perfecte baan voor je. Als manager van het ‘Overpowered User Experience’ departement moet je een jaar lang gamen op een systeem van de PC bouwer. Daar krijg je een modaal jaarsalaris van omgerekend €34k voor.

De hele ‘vacature’ staat vol met ogenschijnlijke cliché game-termen en vreemde meme-achtige opmerkingen. Het enige wat je voor de OPSYS ‘baan’ namelijk nodig hebt is:

  • Ervaring: Levenservaring doet er niet toe. We geven alleen om de XP die je nodig hebt om de level cap te bereiken zodat je elke endgame kan cheesen.
  • Vaardigheden: Ja, graag.
  • Verantwoordelijkheden en taken: Speel games op OP systemen.

Verder zijn er wat randvoorwaarden die net zo min ergens op lijken te slaan. Denk aan ‘geen clans’, ‘alleen game-verslaafden’ en ‘mensen met een tattoo zijn een pré omdat we je zo snel kunnen identificeren’. Of wat dacht je van:

Geen trolls. We zoeken naar serieuze gamers die meer tijd spenderen in games dan in de comment secties van meer serieuze gamers. Gewoon goede oude, door je ouders onteigende, bloeddoorlopen nooit opgevende gamers, graag.

Het hele verhaal is dus duidelijk beetje vreemd. Er wordt wel heel hard geleund op het gamer jargon en flauwe ‘eisen’. En hoe kan een beginnend bedrijf überhaupt zoveel geld betalen aan wat niets meer dan een marketingstunt lijkt. Aan de andere kant, het werkt wel want ik heb het er vandaag over…

Mocht je mee willen doen, dan hoef je alleen maar een video van 60 seconden te posten op een sociaal medium en OPSYS te taggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *