Apple laat je niet je favoriete muziekdienst kiezen in iOS 14.5

Apple laat je niet je favoriete muziekdienst kiezen in iOS 14.5

De Amerikaanse techgigant Apple heeft liever niet dat je gebruikmaakt van een concurrerende muziekdienst met iOS 14.5.

Apple staat bekend als een merk dat met zijn ecologische systeem alles lekker op elkaar laat aansluiten. Maar natuurlijk alleen als het van het merk zelf is. Zodra concurrenten in beeld komen doet Apple net of ze achterlijk zijn. Dat zie je nu met de beta van Apple iOS 14.5.

TechCrunch ontdekte dat je geen standaard muziekdienst kunt instellen met iOS 14.5. Apple bevestigde tegenover de site dat dit inderdaad niet mogelijk is. Vreemd, want met een browser kun je bijvoorbeeld wel een voorkeur opgeven.

Het nieuwtje kwam ter sprake in verband met Siri. Als je vraagt een nummer af te spelen, vraagt Siri op welk platform je dit wilt doen. Apple Music of Spotify bijvoorbeeld. De spraakassistent kan keuzes onthouden om je de volgende keer beter van dienst te zijn. Instellen dat je iPhone altijd Spotify opent met het aanvragen van een track via Siri is er dus niet bij.

Een reden dat Apple dit niet wilt hebben kan te maken hebben met Music, de eigen dienst van het bedrijf. Apple heeft natuurlijk het liefst dat je gebruik maakt van hun eigen service. Ze willen het vermoedelijk niet te makkelijk maken om bij de concurrentie te blijven. En daarom kun je geen standaard muziekdienst instellen op Apple iOS 14.5. Jammer.

Nog geen reacties

    • Omdat vanaf iOS 14.5 Siri vraagt welke muziekdienst gebruikt moet worden als jij een liedje aanvraagt. Stel, je hebt alleen een abbo op Spotify dan wil je natuurlijk dat Siri altijd Spotify kiest zonder eerst te vragen. Apple staat dat echter niet toe.

  1. En dan klagen over monopolie praktijken bij Microsoft vanwege een ingebouwde Internet Explorer of Edge browser… (maar ALTIJD de optie hebben om er iets anders mee te doen..)

    Iphones kunnen leuk zijn, maar dit zijn die dingen waarom ik er echt nooit 1 zou willen.
    What’s next? Apple dicteerd dat sms en whatsapp ouderwets is en maakt er een omweg van of blokkeerd het net zoals Flash toen? Want het maakt niet uit wat een individu belangrijk vind, Want Apple weet natuurlijk wat goed is voor letterlijk iedereen… En daarom hebben die oordopjes van ze ook zo’n mooi universeel design wat bij een hoop mensen gewoon niet lekker past.. terwijl andere oordopjes daar gewoon andere plugjes bij bieden. want het KAN wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *