WhatsApp

Nieuwe WhatsApp back-up feature is een extra geruststelling

WhatsApp

WhatsApp komt binnenkort met een extra back-up feature waarmee je de back-up kunt vergrendelen om ook deze goed te beveiligen.

Het is momenteel al mogelijk om een back-up te maken van gesprekken in WhatsApp, maar die zijn niet per se veilig. Aangezien de populaire chatdienst na de introductie van de omstreden privacy-voorwaarden wat te bewijzen heeft, komt een nieuwe feature op een uitgelezen moment.

WhatsApp’s beveiligde back-up

Het bewaren van gesprekken is ontzettend handig en staat bij de meeste mensen standaard aan. Mocht je smartphone kapot gaan, of mocht er iets mee gebeuren, dan kun je gesprekken nog terughalen via de cloud. Dat blijkt daarentegen nog niet optimaal te zijn.

WABetaInfo spot een feature in de beta-versie van de chat-app waarmee je met een wachtwoord je back-up-bestanden kunt beveiligen. Daarmee zijn dus gesprekken, maar ook media die op Google Drive of de iCloud staan, een stukje veiliger.

Je moet je wachtwoord dan ook invoeren als je door middel van een back-up WhatsApp wilt herstellen. Zo creëert de app nog een barrière om je privacy te waarborgen.

En zoals in de intro al gesuggereerd, is de timing totaal niet toevallig. WhatsApp is de laatste tijd een beetje omstreden vanwege nieuwe privacy-voorwaarden. Veel gebruikers hebben het gevoel dat ze – door inmenging van Facebook (het moederbedrijf van WhatsApp) – hun privacy moeten inleveren.

Dus lanceert WhatsApp een tegenoffensief met onder andere afbeeldingen die zichzelf vernietigen en WhatsApp Web (video)bellen met end-to-end versleuteling. De aankomende back-up feature is tot dusver wel de meest simpele toevoeging die WhatsApp doorvoert. Niet dat deze niet welkom is, maar het is slechts een geruststelling voor gebruikers die zéér op hun privacy gesteld zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de feature officieel uitrolt voor iedereen.

Lees ook: 12 jaar WhatsApp: zo staat de dienst er voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *