Google stopt met Google Play Movies op je smart- tv, maar biedt een oplossing

Google stopt met Google Play Movies op je smart- tv, maar biedt een oplossing

Google stopt met Google Play Movies op je smart- tv, maar biedt een oplossing

Het einde is hier. Google stopt met Play Movies voor smart- tv’s zoals Samsung en LG, maar heeft een oplossing voor je.

Google stopt met Google Play Movies voor smart-tv’s van Samsung, LG en Vizio, evenals voor Roku-apparaten. Het bedrijf deelde dit al vorige maand, maar het bleef verbazingwekkend genoeg bijna volledig onopgemerkt voor het grote publiek. Nu hebben websites zoals Liliputing en 9to5Google het opgepakt en weten we meer over de sluiting van de dienst.

Google Play Movies stopt

Vanaf 15 juni aanstaande heb je geen toegang meer tot de software op deze platforms. Google informeert haar gebruikers in een mail en via een blogpost dat het stopt met ondersteuning voor de app. Overigens verdwijnt de app niet volledig, Google is van plan de app uiteindelijk samen te voegen met de nieuwe Google TV-software, maar dat is een proces dat nog wel even zal duren.

Oplossing

Het zou toch zonde zijn als je al je geld kwijt zou zijn. Erger wellicht nog, je bent ook nog eens al je gekochte video’s kwijt. Dit lost Google voor je op door alle Google Play-tegoeden die aan je account zijn gekoppeld te behouden, zodat je nieuwe films en tv- programma’s kan blijven kopen. En dit moet je dan gaan doen via YouTube.

De volglijst wordt echter niet overgedragen. Google zegt daarover dat gebruikers als alternatief een Playlist kunnen maken. Jammer genoeg kan je deze Playlist niet automatisch vullen met je al aangemaakte Play Watchlist, die gaat dus verloren. Het delen van films met het gezin gaat ook beperkter worden. Bummer.

Gebruikers in Amerika kunnen een promocode krijgen ter compensatie. Daar kan je dan een film mee kopen, het is ons onduidelijk of wij Nederlanders ook een dergelijke code kunnen gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *