Twitter wil je homescreen domineren, koopt Cover

Twitter neemt Cover over
Net als Facebook wil ook Twitter het thuisscherm van je (Android) telefoon gaan domineren. Om dat te bewerkstelligen heeft het blauwe vogeltje de populaire app Cover overgenomen.

Vorig jaar werd Facebook Home gelanceerd in een poging om je homescreen over te nemen, dat is tot nu toe weinig succesvol gebleken.

De app Cover zorgt dat op basis van je surfgedrag, waar je bent en wat je doet (reizen, werk, etc.), relevante apps en informatie op je homescreen wordt getoond. Als je in de auto zit heb je bijvoorbeeld behoefte aan andere apps dan als je thuis bent of op je werk.

Cover werd in oktober vorig jaar gelanceerd en inmiddels gebruiken honderdduizenden mensen deze app om hun homescreen op een slimme manier en automatisch in te laten delen. Voorlopig blijft Cover gewoon in de Google Play Store aanwezig en zal er vrij weinig veranderen, maar rekenen er op dat Twitter deze functionaliteit beter gaat integreren met haar eigen app.

Begrijp je nog steeds niet helemaal hoe deze app werkt? In onderstaande video’s wordt uit de doeken gedaan wat je kan verwachten.

[gv data=”chUtv1kWIg8″][/gv]

[gv data=”QBsEoeVXXn8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *