Android wordt veiliger, gaat apps constant controleren

Android verify apps
Android heeft nog wel eens de naam ‘super onveilig’ te zijn en dat realiseert Google zich maar al te goed. Dat is dan ook exact de reden waarom vandaag een nieuwe functionaliteit wordt gelanceerd die gebruikers moet beschermen tegen gevaarlijke apps. Het mooie is dat deze functionaliteit voor (vrijwel) alle Android gebruikers beschikbaar wordt.

Enige tijd geleden introduceerde Google al de mogelijkheid om apps, die buiten de Play Store om, werden gedownload te laten laten controleren bij het installeren. Dit zogenaamde ‘verifiëren van apps’ wordt nu uitgebreid.

Apps zullen namelijk niet alleen bij het installeren worden gecontroleerd, maar ook met enige regelmaat daarna. Deze dienst zit verwerkt in Google Play Services, je weet wel; die app waarvan bijna niemand weet wat het doet. De nieuwe beveiliging zal de komende tijd uitgerold worden naar alle Android telefoons en tablets met Android 2.3 en nieuwer.

Als gebruiker zal je er waarschijnlijk vrij weinig van merken, want Google claimt dat minder dan een probleem van de gebruikers last heeft van ‘besmette’ apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *