Facebook kampt met grote storing, einde wereld nabij?

Facebook heeft storing. Avatarmannetje dicht bij rand afgrond.
Oh hemel, hoe moet de rest van de wereld nu weten wie en wat jij leuk vindt?! Blijf kalm en lees onze berichtgeving.

Deze zondag begon zo mooi. Het weer was ietwat druilerig, en de kater van gister maakte het beeld nog wat troebeliger. Toch maar even kijken in welke foto’s je gister getagt bent, en of je het Koningshuis nog leuk vindt. Dus greep je het dichtstbijzijnde internetdinges bij de lurven, en ging je naar de enige website waarvan je weet dat je erop aankan om je te voorzien van alle likes tot je er uitgelike’t bij neervalt.

Maar schrik omklemde je hart. De pagina liet alleen maar witte vellen zien! De bekende blauwe rand bleef je stil aanstaren, en de broodnodige content bleef uit. Paniek. Blinde angst. Vlug keek je naar buiten om te zien of het einde der tijden nabij was, maar een check op Twitter stelde je gerust; er werden nog steeds selfies geüpload uit alle hoeken van de wereld.

Als het bovenstaand stuk vrije proza jouw ochtend omschreef, ben je niet de enige. Facebook ligt al sinds vanochtend 10 uur op zijn glimmende blauwe achterwerk. De site is toegankelijk, maar daar is ook alles mee gezegd.

Veel gebruikers over de hele wereld melden hetzelfde probleem, en wij twijfelen er niet aan dat Zuckerberg en zijn serverhamsters druk aan het werk zijn om dit probleem op te lossen. Tot die tijd zal Facebook geen nieuwe berichten laten zien, alleen witte plaatshouders voor de posts.

UPDATE: 14:33, het lijkt erop dat de storing voorbij is. Mensen wereldwijd halen weer opgelucht adem en de nood-serverhamsters bij Facebook kunnen weer terugkijken op een geslaagde missie.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *