Facebook verwijderen? Zo doe je dat!

Bye bye Facebook
Heb je het helemaal gehad met hersenloze status updates, kansloze like & share acties en privacy geneuzel? Of moet je binnenkort solliciteren en wil je even onder de radar blijven? Dan is het wellicht handig om (tijdelijk) afscheid te nemen van Facebook. Alle mogelijkheden inclusief de nodige tips & tricks zetten we even op een rijtje voor je.

Laten we met het belangrijkste beginnen: er zijn 2 manieren om Facebook te ‘verwijderen’. Er is namelijk de keuze tussen ‘deactiveren’ en (definitief) verwijderen. Je zal waarschijnlijk niet verbaasd zijn als we je vertellen dat Facebook de optie om definitief te verwijderen goed verstopt heeft. De optie om te deactiveren is veel gemakkelijker boven water te krijgen. Uiteraard hebben wij directe links naar beide opties.

Deactiveren vs verwijderen
Wat het grote verschil is tussen beide opties? Als je kiest voor deactiveren dan gaat je account in een soort van diepe winterslaap. Je profiel wordt dan onzichtbaar, maar zodra je weer inlogt komt alles weer terug. Een goede optie dus om even digitaal onder te duiken. De optie om dit te doen kan je HIER vinden.

Facebook account deactiveren

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je Facebook account helemaal te verwijderen. Er zijn immers steeds meer mensen die besluiten om dat te doen. Na een aantal jaar heb je het waarschijnlijk wel gezien en ben je wellicht toe aan iets nieuws. De optie om Facebook helemaal te verwijderen kan je HIER vinden.

Facebook account verwijderen

Extra tips
Voordat je besluit om de boel te deactiveren of verwijderen zijn er nog wel enkele voorzorgsmaatregelen die je kan treffen. Iets wat sowieso een goed idee is, is het downloaden van een kopie van je Facebook-gegevens. Op die manier raak je foto’s, video’s, prikbordberichten, privéberichten, chatgesprekken en de namen en sommige van de e-mailadressen van je vrienden niet kwijt. De optie om te downloaden kan je HIER vinden.

Facebook-gegevens downloaden

Om te voorkomen dat je na het deactiveren/verwijderen toch nog per ongeluk inlogt op Facebook is het slim om opgeslagen wachtwoorden te verwijderen uit je browser en de Facebook app te verwijderen van je telefoon/tablet. Ook kan je via de instellingen van Facebook herkende apparaten en actieve sessies sluiten. Die optie kan je HIER vinden. Daarnaast is het verstandig om nog even te kijken welke andere apps toegang hebben tot je Facebook account. Dat kan je HIER controleren.

Facebook beveiliging

Durf jij het aan om cold turkey te gaan en Facebook te verlaten?

Nog geen reacties

      • @schim: het mooie is dat Google geen reclame nodig heeft op G+. Ze hebben zelf ook al gezegd dat ze G+ vrij willen houden van reclame.

        Facebook heeft het ‘probleem’ dat het een ‘gesloten’ netwerk/site is. Alle reclame’s die ze willen verkopen moeten ze dus (voornamelijk) op hun eigen site zetten. Google zit in een andere situatie. De advertenties die Google verkoopt zijn overal op internet te zien. Zowel via de eigen websites van Google als via hun display netwerk (aka aangesloten websites).

        Door G+ vrij te houden van reclames hebben ze een unieke positie tov Facebook (en Twitter etc). De ‘informatie’ die Google verzamelt van gebruikers kunnen ze vervolgens gebruiken om op andere plaatsen op het internet ‘passende’ advertenties aan te bieden. Facebook is, momenteel, alleen in staat om die advertenties op hun eigen site te plaatsen.

        En met betrekking tot spelletjes is het ook simpel op G+: 1 vinkje uit- (of juist aan-) zetten om alle meldingen van spelletjes weg te halen. Op Facebook moet je elk spelletje apart blokkeren.

        Ook het feit dat alles wat ik doe op Facebook (liken, vrienden worden, reacties plaatsen etc) direct wordt gedeeld met iedereen (via de ticker en newsfeed) is nogal irritant in mijn ogen.

        Vanuit Facebook zelf begrijp ik het wel (interactie stimuleren), maar als gebruiker is het redelijk irritant. Ik hoef niet te zien wat iedereen doet en ik zit er niet op te wachten dat alles wat ik doe ‘zichtbaar’ is.

  1. Heb Facebook, maar vraag me meer en meer de toegevoegde waarde er van af (voor mij ).
    Enkel voor verjaardagsmeldingen vind ik het nog ok, terwijl er daar genoeg alternatieven voor zijn eigenlijk.

    Vind een smsje nog steeds iets persoonlijker, en uiteindelijk, als ik de gsm nummer van de persoon niet heb, die ik een gelukkige verjaardag wil wensen bv, is het dan zo’n goede vriend?

    Soms worden er ook activiteiten gepland door vrienden, ipv het gebruikelijke smsje van vroeger, en heb soms ook al gemerkt als die activiteit dan afgelast wordt, dat dat enkel op facebook wordt vermeld, ipv via sms…zodat ik soms te laat op de hoogte was van de verandering. Mensen gaan er schijnbaar van uit je 24 op 24 aan de computer gekluisd zit, terwijl dat niet zo is natuurlijk, maar een gsm heb je meestal toch bij je.

    Weet niet goed. Overweeg echt wel sterk met momenten om de boel gewoon te verwijderen.

    • @SimonMc: Facebook begint inderdaad een soort ‘verplichting’ te worden. Moet bekennen dat ik een aantal jaar geleden het ook vrij fanatiek gebruikte, maar de laatste tijd is de lol er wel een beetje vanaf. Ongeveer 90% van de statusupdates die voorbij komt is bagger en/of reclame.

      Sowieso een heleboel mensen die ik waarschijnlijk nooit meer zal spelen verwijderd als ‘vriend’, dat scheelt een hoop. Voor verjaardag en activiteiten is het inderdaad (soms) nog wel handig. Aan de andere kant kan je verjaardagen net zo gemakkelijk in je eigen agenda zetten en mensen laten weten dat ze je maar moeten e-mailen voor een activiteit 😉

      Enkele maanden geleden (uit frustratie) de Facebook app van mijn (Android) telefoon gegooid. Dat ding werkte zo belabberd dat het niet grappig meer was. Ook merkte ik dat je stiekem de halve dag naar dezelfde newsfeed zat te kijken zonder iets boeiends te zien. Facebook alleen nog via de desktop gebruiken scheelt al een hoop.

      Misschien dat ik binnenkort, als experiment, mijn account een tijdje ga deactiveren. Ben benieuwd in hoeverre dat gaat mee- of juist tegenvallen.

  2. het probleem is dat het nooit stopt, je zit op je PC wat te surfen, je kijkt eens naar je facebook, of ze nodigen je voor een event uit op facebook en ze weten toch dat als je het niet op je PC leest dat je het dan wel op je smartphone (android, blackberry) leest omdat zij ook 24 op 24 online zijn via alle toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *