Een speed pedelec is een broertje van de elektrische fietsen en wordt ook wel speed bike genoemd. Het is mogelijk om met de speed pedelec een topsnelheid te behalen van 45 km/u, een stuk sneller dan een gewone elektrische fiets dus.

Wat is de beste speed pedelec van 2021? We hebben ze allemaal voor je bekeken en op een rijtje gezet. Zodat je zelf kan beslissen wat de meest geschikte voor jou is!

beste speed pedelec 2021
Dit is de best geteste speed pedelec van 2021. Wil je weten welke? Lees snel verder of bekijk hem direct!

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een broertje van de elektrische fietsen en wordt ook wel speed bike genoemd. Het is mogelijk om met de speed pedelec een topsnelheid te behalen van 45 km/u, bij sommigen zelfs 49 km per uur. Gebruik van deze snelfiets is alleen toegestaan op de rijbaan of bromfietspaden.

De kosten van een speed pedelec zijn gemiddeld hoger dan die van een e-bike. Woon je 15 km of verder van je werk? Dan is de speed pedelec dé oplossing.

Speed pedelec gebruiken voor recreatief gebruik? Een gewone e-bike is dan beter, want op een speed pedelec moet je echt je aandacht bij de weg houden.

In dit artikel vind je een antwoord op de vraag “Wat is de beste speed pedelec?”.


De 3 best geteste speed pedelecs

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/future-mobility-beste-speed-pedelec-2021/”]
De test: onze top 6 speed pedelecs

Wil je direct weten wat het beste geteste model is en weten waar je hem kan bestellen? Bekijk hem op Fietsvoordeelshop!

best geteste speed pedelec 20211

Beste speed pedelec – nummer 6: Gazelle Ultimate Speed 380

Op nummer 6 van de speed pedelec test staat de Gazelle Ultimate Speed 380. Deze Gazelle behoort tot de top-sellers uit het assortiment van het bekende Nederlandse Gazelle.

Ons cijfer:

Een sterk punt van deze bike is de traploze naafversnelling.

Deze dure, maar fijne techniek zie je vaak terug in nieuwe modellen met een topsnelheid van 45 kilometer per uur.

De traploze naafversnelling vergt minder onderhoud. Ook het schakelen gaat soepeler dan bij een e-bike met een ketting aangedreven versnelling.

De Gazelle Ultimate Speed gooit hoge ogen in testen.

De Gazelle is voorzien van een 500 Wh accu. Hiermee kan je gemiddeld rond de 50 kilometer fietsen zonder op te hoeven laden.


Beste speed pedelec – nummer 5: Stromer ST3 Sport

Op nummer 5 van de speed pedelec test staat de Stromer ST3 Sport. Deze Stromer behoort tot één van de exclusieve series van het Zwitserse merk Stromer.

Ons cijfer:

Zoals alle Stromers is deze fiets voorzien van een krachtige achterwielmotor. In dit geval een zeer krachtige achterwielmotor van 820 Watt, met een koppel van 44 Nm. Weliswaar start deze Stromer minder snel dan overige bikes, maar eenmaal op snelheid wint deze het van alle speed pedelecs.

Stromer ST3 Sport

De wielen van de Stromer ST3 zijn de welbekende Pirelli banden; het merk dat ook in de Formule1 wordt gebruikt. Pirelli banden staan dan ook wereldwijd bekend als de ‘made in Italy’ banden. Maar let op: al sinds eind 2015 is Pirelli in Chinese handen.

Een belangrijk kenmerk van de beroemde Pirelli banden is dat ze dik zijn. Daardoor heeft de fiets een stabiele ligging op de weg en voelt veilig aan.

Bij de Stromer ST3 is een accu van 1000 Wh standaard. Deze brengt je 60 tot 180 kilometer ver.


Beste speed pedelec – nummer 4: Gazelle Medeo Speed 2021

Op nummer 4 van de speed pedelec test staat de Gazelle Medeo Speed 2021. Deze nieuwe speed pedelec is één van de nieuwkomers in het assortiment van de Hollandse Gazelle.

Ons cijfer:

Pluspunt van deze bike is de geveerde voorvork, die de schokken van het voorwiel opvangt. De open kettingkast met derailleurversnelling geeft de fiets een sportief karakter.

Daarnaast zorgt de unieke donkergrijze kleur van deze Gazelle voor een strakke look. Hierdoor is deze versie zeer populair in Nederland, België en Duitsland.

Gazelle Medeo Speed 2021: een goede en voordelige speed pedelec

De Gazelle is voorzien van een accu van 500Wh. Hiermee kan er gemiddeld 25 – 60 km kilometer worden gefietst zonder op te hoeven laden.


Beste speed pedelec – nummer 3: Cube Kathmandu Hybrid

Op nummer 3 van de speed pedelec test staat de Cube Kathmandu Hybrid. Dit hybride model behoort tot het assortiment van het Duitse merk Cube.

Ons cijfer:

Pluspunt van deze bike is ook weer de geveerde voorvork, die de schokken van het voorwiel opvangt.

De kettingkast van dit sportieve model is open, dus af en toe schoonmaken en insmeren is nodig.

Cube Kathmandu Hybrid

De Cube is voorzien van een 625 Wh accu. Hiermee kan iemand gemiddeld 25 tot 80 kilometer fietsen zonder op te hoeven laden.


Beste speed pedelec – nummer 2: Stromer ST2 Launch Edition

Op nummer 2 van de speed pedelec test staat de Stromer ST2 Launch Edition. Ook dit model komt uit de stal van het Zwitserse merk Stromer.

Ons cijfer:

Aantrekkelijk aan deze e-bike is de herkenbare Zwitserse Stromer uitstraling en de dikke, comfortabele banden.

Daarnaast is deze e-bike voorzien van een riemaandrijving. Deze maakt de aandrijving veel soepeler.

Een einde, ook, aan kapotte fietskettingen en het kliederige werkje om die in te smeren en schoon te maken.

beste speed pedelec 2021
Stromer ST2 Launch Edition

Nog een bonus aan de riemaandrijving is dat deze gemakkelijk tussen de 25.000 en 50.000 kilometer mee. Dat is met een ketting wel anders.

Deze versie beschikt over een accu van 983 Wh wat gelijk staat aan 60 tot 180 kilometer fietsen zonder opgeladen te hoeven worden.


De beste speed pedelec van 2021: De Stromer ST1

Op nummer 1 van de speed pedelec test staat de Stromer ST1 Sport, het instapmodel van de fabrikant met een prijs onder de vijfduizend euro. Er kwamen al veel Stromers voorbij in deze top tien, dus is het niet echt verrassend dat de nummer 1 ook van dit beroemde Zwitserse merk is.

Ons cijfer:

Wat is er zo bijzonder aan de nummer 1 van de speed pedelec test?

De ST1 Sport wordt aangedreven door een motor van 670 Watt. Met de standaard accu haal je hier 30 – 90 kilometer mee. Ben je daarnaast benieuwd naar de snelheid? Lees hier meer over de speed pedelec snelheid.

Ook kent deze Stromer een handige technisch snufje, door Stromer de OMNI-functie genoemd.

Hiermee is het makkelijk je fiets te verbinden via Bluetooth waarbij alles vanaf de Omni app via je telefoon te besturen is. Wist je dat je via deze manier je fiets op afstond op slot en van het slot kan halen?

beste speed pedelec 2021
Daar is hij dan. De beste speed pedelec 2021 , de Stromer ST1

De modellen die gemaakt zijn in 2021 hebben standaard een 500Wh accu. Uitbreiding naar 618 Wh, 814 Wh of de 983 Wh is mogelijk. Deze laatste accu verdubbelt de rijafstand tot 60-180 km.


Conclusie beste speed pedelec 2021

Dé speed pedelec 2021 is dus de Stromer ST1 Sport van het Zwitserse merk Stromer. De overige snelfietsen die zijn genoemd in de top tien staan overigens allemaal bekend om de goede kwaliteit-prijsverhouding. Met jouw eisen en wensen kan je het beste een keuze maken, welk merk en soort je aanschaft.

Advies is om, wanneer je een speed pedelec wilt aanschaffen vooraf goede research te doen. Een eventuele proefrit op een snelle speed pedelec om te ervaren hoe een fiets met een snelheid van 45 kilometer per uur voelt, is mogelijk bij Fietsvoordeelshop.