Wat is de beste elektrische fiets 2021? Welke elektrische fiets wint de best geteste elektrische fiets test?

Het is lastig overzicht te houden in de e-bike markt met tientallen verschillende merken. Daarom worden testen steeds belangrijker. Maar wat is de best geteste elektrische fiets?

beste speed pedelec 2021
Er zijn steeds meer elektrische fietsen te koop. Maar welke is de beste? Ontdek het in dit artikel!

De verschillende merken doen de ene claim na de andere over hun elektrische fietsen. Vooral snelle jongens en opdringerige bedrijven, zoals Stella, hebben wat dat betreft een naam hoog te houden. Daarom is het beter om testresultaten te raadplegen dan om in mooie verkooppraatjes te trappen. Apparata zet hier de beste elektrische fietsen uit verschillende onafhankelijke testen op een rij.

Direct naar de door de Consumentenbond best geteste elektrische fietsen?

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/future-mobility-accu-elektrische-fiets-de-beste-accu-kies-je-zo/”]

Welke elektrische fiets is de best geteste elektrische fiets?

E-bikes worden snel populairder. Geen wonder dat er tientallen e-bike merken zijn en er steeds meer op de markt komen. Zoals met alle dingen, zijn er ook betere en slechte e-bike modellen. Uiteraard wil je de beste elektrische fiets 2021 kopen. Maar welke elektrische fiets is dat?

Er zijn meerdere elektrische fiets testen, die vaak verschillende uitslagen geven. Dus je kan niet zeggen wat de best geteste elektrische fiets is. Je kan wel zeggen wat de best geteste elektrische fiets is in een bepaalde test.

Dit komt, omdat de makers van de verschillende elektrische fiets testen op andere dingen letten. Zo is in de ene test de accuduur het belangrijkste, terwijl de andere test meer let op rijcomfort, prijs/kwaliteitsverhouding of beste trapondersteuning.

Als we letten op absolute kwaliteit, dan zijn de top twee fietsen volgens de Consumentenbond hieronder de bestgeteste. De derde fiets scoort nog steeds hoog, en heeft een van de beste prijs kwaliteitsverhoudingen uit de test.

[table “318” not found /]

Welke elektrische fiets testen zijn er?

Er zijn enkele grote elektrische fiets testen in Nederland uitgevoerd. Zowel door algemene consumentenorganisaties als de Consumentenbond, als door fietsersbonden en dagbladen als het AD. Hieronder noemen we de belangrijkste.

Consumentenbond elektrische fiets test

De vereniging Consumentenbond is de grootste onafhankelijke consumentenorganisatie in Nederland. De Consumentenbond test een groot aantal producten en diensten, waaronder ook elektrische fietsen. De meest recent uitgevoerde Consumentenbond elektrische fiets test is van dit jaar. In deze test van 370 elektrische fietsen, scoorden vijf elektrische fietsen het beste met een testscore van 8,2.

De Kalkhoff Endeavour 5.B Advance+ (Plus) 625Wh

Lovende woorden van de Consumentenbond over deze fiets zijn onder meer “alleskunner voor flinke woon-werkafstanden of recreatieve ritten door heuvelachtig terrein” en “Met zijn toegestane totaalgewicht van 170 kg is hij geschikt voor zwaardere personen en/of veel bagage.”.

best geteste elektrische fiets 2021
Kalkhoff Endeavour 5.B Advance+ (Plus) 625Wh, de beste elektrische fiets 2021 volgens de Consumentenbond

Ook consumenten e-bike reviews van deze Kalkhoff elektrische fiets zijn over het algemeen lovend. Een aanrader voor zwaardere personen dus. Fietsvoordeelshop kan deze voor een lager tarief aanbieden.

De Consumentenbond is eveneens erg te spreken over de Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh.

Opmerkingen zijn onder meer “niet goedkoop, maar je krijgt daar wel een krachtige en compleet uitgeruste fiets voor terug”.

Ook “staat zijn mannetje of het nu gaat om flinke woon-werkafstanden of recreatieve ritten door heuvelachtig terrein”.

Kalkhoff Image 5.B Belt BLX 625Wh, ook een van de vijf beste elektrische fiets 2021

Een duidelijke aanbeveling dus. De belt aandrijving is ook onderhoudsvriendelijker dan een ketting. Wil je vooral een sterke, prettige en onderhoudsvriendelijke fiets, dan is deze Kalkhoff fiets, als één van de vijf beste elektrische fiets 2021, dus een aanrader.

De overige drie als “zeer goed” door de Consumentenbond geteste fietsen zijn de duurdere Dutch ID Phantom 65 625Wh, de eveneens duurdere Flyer Gotour6 7.03 625Wh en de Flyer Gotour6 5.00 625Wh.

[table “318” not found /]

Duur, maar wel goed

Dit zijn over het algemeen wat duurdere e-bikes. In dit onderzoek lette de Consumentenbond alleen op de algemene kwaliteit, en niet op parameters als prijs kwaliteit verhouding, dus de waarde voor je geld. Heb je het geld er voor over, en wil je een e-bike als primair vervoermiddel, dan zijn deze e-bikes zonder meer een aanrader.

Vergeleken met een auto is dit zowel qua aanschaf als verbruik een veel goedkopere oplossing, en deze duurdere e-bikes gaan lang mee.

Een goede strategie om een redelijke budgetbike te vinden in de Consumentenbond test is de fietsen te sorteren op testscore, bijvoorbeeld 6.0 en hoger, of 7,0 en hoger, en dan te sorteren op prijs.

Echt een koopje, althans bij Fietsvoordeelshop, is de fiets die we als nummer 3 van de beste elektrische fietsen 2021 op hebben genomen. De Pegasus Ravenna EVO 5 Belt. Deze scoort nog steeds een zeer behoorlijke 8,1 op de test en is meer dan duizend euro goedkoper. Persoonlijk zou ik daarom voor deze gaan.

ANWB elektrische fiets test

Ook de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond is weer terug op het oorspronkelijke métier van fietsersbond met de, veel kleinere, ANWB E-bike Test 2021.

Deze test, waarin e-bikes tot 2500 euro zijn getest, kende één duidelijke winnaar: weer een Kalkhoff, deze keer de Kalkhoff Endeavour 3.B Move (met 400 Wh accu, met 500 Wh accu tweehonderd euro duurder). Dit model behaalde een indrukwekkende 8,7 totaalscore op de test.

Deze fiets behaalde in de Consumentenbond test een 7,6. Als voordelige keus koos de ANWB de Nederlandse Vyber Ride E1 Special Edition, die nog steeds een heel behoorlijke 8,1 testscore behaalde. Deze Vyber is niet getest door de Consumentenbond. Is je budget niet al te groot, dan kan je kiezen tussen deze twee fietsen. Of, slimmer, voor de eerder genoemde Pegasus Ravenna EVO 5 die ongeveer hetzelfde kost, maar veel beter uit de Consumentenbond test komt.

Fietsersbond elektrische fiets test

De Fietsersbond heeft dit jaar nog geen zelfstandige e-bike test uitgevoerd, maar de uitslagen van de oudere 2020 test zijn wel bekend.

De best scorende modellen in 2020 waren de Flyer Upstreet5 met 8,6, de Kreidler Vitality Eco 8 met 8,5 en de KOGA E-Nova EVO PT met 8,4. Deze modellen kosten allen meer dan 3000 euro. Deze modellen zijn ondertussen opgevolgd door nieuwe modellen.

AD en regionale kranten fietstest

De samenwerking tussen de Fietsersbond en regionale kranten leverde een van de meest uitgebreide tests op. Anders dan de Consumentenbond test, die echt naar de best scorende fiets kijkt ongeacht de prijs, is in deze test gekeken naar verschillende typen consumenten. Zo is er zowel een testvergelijking van goedkope stadsfietsen, als van dure touringfietsen en twee klassen speedpedelecs.

Van de goedkope stadsfietsen van onder de 1500 euro, vooral interessant voor jongeren en mensen met een lager inkomen, is volgens deze test de Popal Daily Dutch Prestige-E 2021 de beste.

Zwak punt aan deze fiets is het mindere comfort. In de duurste categorie zien we de Dutch ID Phantom 65Nm Automatiq 2021 op nummer 1, van een merk dat ook bij de Consumentenbond goed scoorde. De bekende vooraanstaande namen als KOGA en Kalkhoff Endeavour gooien ook hier weer hoge ogen.

Elektrische fiets online kopen – waar koop je de beste fiets?

Je wilt ergens je fiets kopen waar dat voordelig is, maar waar je ook je fiets kan repareren als deze stuk is. Online winkels zijn voordelig, maar de ondersteuning is beroerd. Zeker als je de “briljante” move hebt gemaakt, een fiets in het buitenland te bestellen.

Fietsenmakers zijn duur, maar hun service is uitstekend. maar hoe vind je een plek die zowel voordelig is, als een goede service biedt?

Gelukkig kan dat, want er is een zaak waar je zowel je fiets online kan kopen als ook met je fiets kan bezoeken als die kapot is. We praten dan over Fietsvoordeelshop.nl. Volgens een prijspeiling van de Consumentenbond is dit de goedkoopste fietsenzaak van Nederland.

Fietsvoordeelshop combineer je dus zowel een lage prijs met de geweldige service van een fietsenmaker. Dat maakt Fietsvoordeelshop.nl de meest wijze keuze voor elektrische fiets online kopen.

FAQ Welke e-bike kopen

Wat is het beste merk e-bike?

Gebruikers zijn vooral te spreken over drie merken: KOGA, Pegasus en het extreem dure Flyer. Ook Batavus en Gazelle zijn goede merken.

Welke e-bike kopen?

Breng in kaart wat je met de elektrische fiets wilt. Wil je vooral korte ritten in de stad maken, ga dan voor een urban model. Heb je een druk gezin, ga dan voor een moederfiets of bakfiets. Wil je lange fietsvakanties maken? Koop een outdoor model. Voor ontspanning kan je natuurlijk een mooie sportfiets uitzoeken.

Een elektrische fiets online kopen, is dat slim?

Bij een goede en goedkope webwinkel als Fietsvoordeelshop, met een groot dealernetwerk over heel Nederland, zit je erg goed. Want als je fiets stuk is, zitten daar vakkundige mensen die alles van fietsen weten en ook garantie geven. Dus dat is zeker slim.
Bij een algemene webshop kopen zonder dealernetwerk er achter, of nog dommer, bij een bedrijf in het buitenland? Dat moet je alleen proberen als je skills voor het zelf repareren van voertuigen die van een Parijs Dakar rally deelnemer overtreffen.

Wat is de beste online fietsenwinkel?

Volgens de Consumentenbond scoort de Fietsvoordeelshop het beste qua lage prijzen. Verder zit hier een groot dealernetwerk achter. Wij sluiten ons aan bij de mening van deze ervaren experts.

Conclusie beste elektrische fiets 2021

De competitie dit jaar was spannend. Twee fietsen springen er uit, beide van het Duitse Kalkhoff. De Kalkhoff Endeavour 5.B Move+ en de Kalkhoff Image 5.B Belt BLX met Consumentenbond testscores van 8,2.

Een veel voordeliger keuze, die met 8,1 een tiende punt lager scoort is de Pegasus Ravenna Evo 5 Belt. Deze fiets levert veel waar voor je geld en is dus een Voordelige keus.

[table “318” not found /]