Alles over elektrisch rijden

Hoe zal de toekomst van elektrisch rijden eruit zien? Met welke kosten moet je rekening houden en wat zijn de beste elektrische voertuigen voor jou?

Zowel ondernemers als particulieren investeren steeds vaker in een elektrisch voertuig. Dit komt mede door het beleid dat door de overheid gevoerd werd de laatste jaren om het gebruik van EV’s te stimuleren, dat verschillende financiële voordelen biedt. Momenteel zijn EV’s met name op de zakelijk markt veel te vinden, maar particulieren stappen ook steeds meer over naar deze duurzamere opties.

Powered by:

Er komen steeds meer nieuwe, betaalbare opties voor EV’s op de markt waardoor het voor particulieren steeds makkelijker wordt om die keuze te maken. Consumenten kiezen ook steeds vaker voor EV’s vanwege de fiscale- en milieuvoordelen die het biedt.

Onze favoriete EV merken

Naast merken zoals Tesla die bekend staan om hun innovatieve EV’s, zijn nu ook veel bestaande merken zoals Volkswagen en Toyota elektrische voertuigen aan het produceren.

Daarnaast komen EV’s in diverse formaten: plug-in-hybride, hybride, volledig elektrisch. Dit zorgt ervoor dat een EV in veel verschillende levensstijlen past en geschikt is voor veel verschillende doeleinden.

Naast hybride en elektrische voertuigen, horen we ook meer en meer over voertuigen die op waterstof rijden. Iets dat toch zo futuristisch klinkt, is dichterbij dan we denken.

Waar ben je naar op zoek?

Of je nu al weet welk type EV het beste bij jou past, of nog aan het begin van de zoektocht staat: wij helpen je op weg. Lees verder op onze pagina’s over elektrische, hybride of waterstofauto’s.

Modellen vergelijken of stap voor stap bij de beste auto voor jou uitkomen?

hybride auto

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Welk merk past bij jou?

toyota

Toyota

Dit is een van de eerste merken die een EV op de markt bracht. Toyota is zeer toegankelijk en betrouwbaar.

de beste hybride auto audi

Audi

Bij Audi zijn innovatie en duurzaamheid zeer belangrijk. Dit merk is voortdurend bezig met het verbeteren van hun voertuigen.

hyundai

Hyundai

Dit is een van de beste EV merken op de markt. Hyundai heeft een uitgebreid assortiment en is constant aan het doorontwikkelen.

Kia automerk

Kia

Kia is een opvallend merk met EV’s van hoge kwaliteit. Ze beschikken over innovatieve technologie, met daarnaast een modern en karakteristiek design.

volvo

Volvo

Ook Volvo staat zeer sterk in de markt, met regelmatige nieuwe releases van EV’s met een grote actieradius en een mooi, strak design.

BMW

BMW is een populair merk met een sportieve insteek en zeer comfortabele auto’s. BMW streeft ernaar om iedereen een passende EV te kunnen bieden

volkswagen

Volkswagen

Volkswagen is één van de grootste merken ter wereld. Volkswagen streeft ernaar om auto’s te maken die voor iedereen toegankelijk zijn.

mercedes

Mercedes

Mercedes combineert luxe en comfort met de nieuwste technologieën en alle voordelen van elektrisch rijden.

nio

NIO

NIO is nog niet heel bekend, maar is zeker een merk om mee rekening te houden. NIO is vooruitstrevend, innovatief en hecht waarde aan duurzaamheid.

De top 3 elektrische auto’s

BMW i3
Pros:
 • Cruise control adaptief
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • Volledig elektrisch
 • Compact en praktisch
Kia Niro
Pros:
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • DAB ontvanger
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
 • In elektrisch en hybride variant beschikbaar
Peugeot e-208
Pros:
 • Connected services
 • Alarm klasse 1 (startblokkering)
 • Ledverlichting
 • Goede veiligheidsvoorzieningen
Lasso Brag
hybride auto

Hybride Auto’s

Hybride auto’s hebben zowel een standaard verbrandingsmotor als een accu. Met deze auto’s kun je afwisselen tussen rijden op fossiele brandstof en op elektriciteit. Ideaal voor mensen die hun eerste stap naar elektrisch rijden willen maken.

elektrische auto

Elektrische Auto’s

Elektrische auto’s hebben volledig afscheid genomen van de verbrandingsmotor. Deze auto’s kunnen rijden op grijze energie, maar natuurlijk ook op groene energie opgewekt door de zon of wind. Elektrische auto’s worden nog actief doorontwikkeld waardoor de actieradius steeds hoger wordt.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby