Alles over Audi | Elektrisch rijden

De beste elektrische Audi’s op een rij

Alle voordelen van Audi

Powered by YourMoby

Audi is een van de vele automerken die zich inzet voor een duurzamere toekomst door het aanbieden van elektrische auto’s. Elektrische auto’s bieden veel voordelen ten opzichte van de traditionele benzine en dieselauto’s. Benieuwd naar de voordelen van het rijden in een elektrische Audi? Lees snel verder.

Powered by:

Elekrische auto wordt opgeladen

De voordelen van rijden in elektrische Audi’s

Een van de grootste zorgen die mensen hebben over elektrische auto’s is de actieradius. Audi heeft echter de nieuwste technologieën geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat hun elektrische auto’s een groot bereik hebben. Audi’s elektrische SUV, de e-tron, heeft bijvoorbeeld een bereik van meer dan 400 kilometer op een lading. Dit betekent dat bestuurders zonder problemen lange afstanden kunnen afleggen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opladen van hun auto. 

De handige functies van de Audi E-Tron

Elektrische Audi’s bieden ook een aantal handige functies die niet beschikbaar zijn bij traditionele auto’s. De Audi E-tron SUV heeft bijvoorbeeld een functie genaamd ‘predictive efficiency assist’, die de bestuurder helpt om de energie-efficiëntie van de auto te maximaliseren door te anticiperen op veranderingen in de weg en het verkeer. Deze functie kan ook helpen bij het plannen van de meest efficiënte route.

Ten slotte biedt het rijden van een elektrische Audi ook een gevoel van voldoening en trots bij het verminderen van de uitstoot en het maken van een positieve impact op het milieu.

Grijze Audi Q7 E-Tron
Rode Audi A3 E-Tron

De hypermoderne hybride uitvoeringen van Audi

Audi heeft de afgelopen jaren verschillende hybride uitvoeringen van hun auto’s uitgebracht. Zo is er bijvoorbeeld de Audi A3 Sportback e-tron, die een elektromotor combineert met een benzinemotor. Deze plug-in hybride heeft een elektrische actieradius van maximaal 67 kilometer. De A3 e-tron heeft een 1,4 liter benzinemotor en gecombineerd met de elektromotor zorgt dit voor een vermogen van 204 pk.

De Audi Q7 E-Tron

Ook de Audi Q7 e-tron is een mooie plug-in hybride SUV met een actieradius van ongeveer 56 kilometer. De combinatie van een dieselmotor en een elektromotor zorgt voor een indrukwekkend vermogen van 373 pk en een CO2-uitstoot van slechts 50 g/km. Zonder stekker is de Q7 verkrijgbaar met verschillende benzinemotoren en biedt hij ook krachtige prestaties en een luxueus interieur.

Grijze Audi E-Tron

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Wat onderscheidt de hybride auto’s van Audi ten opzichte van andere merken?

Audi’s hybride auto’s zijn uniek door hun unieke combinatie van prestaties en efficiëntie. Audi heeft zich gericht op het ontwikkelen van geavanceerde hybride systemen die een hoog vermogen leveren zonder concessies te doen aan de brandstofefficiëntie. Door het gebruik van innovatieve technologieën, zoals regeneratief remmen en intelligente energiebeheersystemen, zijn Audi’s hybride auto’s in staat om indrukwekkende prestaties te leveren terwijl ze toch zuinig blijven. Bovendien biedt Audi een breed scala aan hybride modellen, van SUV’s tot sportwagens, waardoor ze in staat zijn om aan de uiteenlopende behoeften van klanten te voldoen.

Welke auto past bij jou?

Weet je al zeker dat je voor een Audi gaat of ben je nog aan het vergelijken? Lees verder en ontdek wat het beste bij jou past.

your moby elektrisch rijden

Eerst oriënteren?

peugeot e 208

Misschien is een Peugeot iets voor jou? Op auto.nl vind je allerlei tweedehands Peugeots.

hyundai

Audi vergelijken met EV’s van een ander merk? Ook Hyundai is een sterke speler in de elektrische markt.

3x elektrische Audi op een rij

Audi RS e-tron GT

De supersnelle Audi RS E-Tron gaat binnen 3,5 seconden naar 100 kilometer per uur. Daarnaast is de laadtijd van de RS erg kort! Zo heb je meestal niet langer dan 20 minuten nodig om je accu weer vol te krijgen.

Pros:
 • 440 pk
 • Rijbereik van 400 km
 • Binnen 25 min tot 80 procent opgeladen
 • Strak design
Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 E-Tron is een fijne, compacte auto, die 100% elektrisch is. Deze auto heeft een groot bereik en is ideaal voor als je een groot gezin hebt!

Pros:
 • 300 pk
 • Actieradius van 450 km
 • Zeer luxe
 • Ruim interieur
Audi E-Tron Sportback

De Audi E-Tron Sportback is een 100% elektrische auto met een groot bereik. In vergelijking met de andere 'E-Trons' kan je met deze accu van 10 tot 47 kilometer extra rijden!

Pros:
 • Van 0 naar 100 km/u in 6,8 seconden
 • Topsnelheid van 190 km/u
 • Actieradius van 400 km
 • Luxe interieur

Vergelijk de beste Elektrische Audi’s

Audi RS E-Tron GT met een laaghangende zon op de achtegrond

Audi RS e-tron GT

Een prachtige elektrische sportwagen die de grenzen verlegt op het gebied van prestaties en design. De Audi RS e-tron GT is een volledig elektrische auto met twee elektrische motoren, die samen een vermogen van 440 kW leveren. Het voertuig heeft een bereik van meer dan 400 km, waardoor het perfect is voor lange afstanden. De RS e-tron is ook uitgerust met een groot batterijpakket, dat een snelle laadtijd heeft, namelijk binnen 25 minuten tot 80 procent.

Deze auto is bovendien uitgerust met een geavanceerd infotainment systeem. Het heeft een 12,3 inch beeldscherm met een heldere resolutie, wat je onderweg feilloos navigeert. Het systeem biedt ook een aantal slimme functies zoals spraakbesturing, waarmee je gegevens over weer, verkeer, navigatie en meer kunt opvragen.

Audi Q4 e-tron 

Een compacte SUV die geschikt is voor dagelijks gebruik, met een indrukwekkende actieradius en slimme technologie. De Audi Q4 e-tron is een volledig elektrische auto met een krachtige motor die kracht, comfort en luxe combineert. De auto heeft twee elektrische motoren die samen maximaal 300 pk aan vermogen leveren. Het instapmodel heeft een actieradius van 450 km bij een volle lading. De auto is voorzien van een innovatieve lader, waardoor het laadproces sneller is dan ooit. Met slechts een laadtijd van 30 minuten voor 80% van de batterijcapaciteit, heb je de auto zo weer klaar voor gebruik.

Grijze Audi Q4 e-tron vanaf de achterkant

Dit high class model is ook uitgerust met veel technologische hulpmiddelen, zoals adaptieve cruise-control, verkeersbordherkenning en precisie-uitwijk assistentie. De Q4 e-tron heeft veel luxe kenmerken, zoals een digitale cockpit, een high-end audio-installatie en meerdere connectiviteit mogelijkheden. In deze auto komt technologie, comfort en luxe samen om een unieke rijervaring te bieden. De Audi Q4 e-tron is een prachtig voorbeeld van hoe elektrisch rijden luxe en comfortabel kan zijn.

Audi E-Tron Sportback in de natuur

Audi e-tron sportback

Een luxueuze SUV-coupé met een dynamisch ontwerp en uitstekende prestaties. De Audi e-tron Sportback is een innovatieve elektrische auto die de weg naar duurzame mobiliteit definieert. Dit brengt een sportieve en luxueuze rijervaring met een krachtige elektrische aandrijflijn. De auto beschikt over een twee-motor aandrijflijn met een vermogen van 300 pk en een koppel van 664 Nm.

De e-tron Sportback heeft ook een energie opslagcapaciteit van 95 kWh, wat een actieradius van meer dan 400 km oplevert. De sportback kan in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 190 km/u. De Audi e-tron Sportback is een duurzame, innovatieve en luxe auto die de toekomst van elektrisch rijden definieert.

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Het verschil in prijs tussen elektrische en hybride Audi’s

De prijsverschillen tussen elektrische en hybride Audi’s zijn groot. Elektrische Audi’s zijn duurder omdat ze meer kracht en prestaties bieden dan de hybride versies. Bovendien hebben elektrische Audi’s meer technologieën en functies om de energie-efficiëntie te verbeteren. De prijsverschillen komen niet alleen door de prestaties, maar ook door de kosten van de batterij. Elektrische Audi’s hebben een veel duurder batterijpakket dan hun hybride tegenhangers.

Kosten in onderhoud

Er zijn verschillen in onderhoudskosten tussen elektrische en hybride Audi’s. Over het algemeen hebben elektrische auto’s minder bewegende onderdelen dan hybride auto’s, waardoor er minder onderhoud nodig is. Elektrische auto’s hebben bijvoorbeeld geen olieverversing nodig, terwijl hybride auto’s wel olie nodig hebben voor hun benzinemotoren.

Bij Audi is onderhoud voor elektrische auto’s meestal beperkt tot banden rotatie, remmen, airconditioning en software-updates. Hybride Audi’s daarentegen vereisen ook periodieke vervanging van de hybride aandrijf batterij en het regelmatig onderhouden van het hybride aandrijfsysteem.

De kosten voor het vervangen van de hybride batterij en onderhoud van het hybride aandrijfsysteem kunnen echter hoger zijn dan de kosten voor het vervangen van banden en remmen op een elektrische auto. Het is daarom belangrijk om bij het overwegen van de aanschaf van een elektrische of hybride Audi rekening te houden met deze verschillen in onderhoudskosten.

Brandstofkosten

Een ander verschil tussen de twee is de brandstofkosten. Elektrische Audi’s zijn veel zuiniger met energie, dus ze hebben lagere brandstofkosten. Hybride Audi’s zijn nog steeds afhankelijk van brandstof om de motor aan te drijven, wat resulteert in hogere brandstofkosten. Het is belangrijk om deze factoren te overwegen als je besluit welke auto je wilt kopen.

elektrische auto laden

Conclusie: hoe kies je een passende elektrische Audi?

Het kopen van een Audi is een goede keuze vanwege de combinatie van stijl, prestaties en betrouwbaarheid. Audi staat bekend om zijn hoogwaardige technologie, luxe interieurs en sportieve uitstraling. Bovendien bieden Audi’s krachtige motoren en geavanceerde veiligheidsfuncties een uitstekende rijervaring. Audi is ook bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Met een breed scala aan modellen en prijspunten, is er voor ieder wat wils bij Audi, of je nu op zoek bent naar een sportieve sedan, een ruime SUV of een efficiënte hybride.

Bij het kiezen van een elektrische of hybride Audi is het belangrijk om alle kosten en voordelen van elk type voertuig goed te overwegen voordat je een keuze maakt. Als je een auto wilt die efficiënt is, milieuvriendelijk en betaalbaar is, dan is een elektrische Audi de beste keuze. Een hybride Audi biedt een zuinig brandstofverbruik en een hoge mate van comfort en rijgemak aan. Een hybride Audi is een goede keuze voor bestuurders die op zoek zijn naar flexibiliteit en veelzijdigheid. 

Meer over elektrisch rijden

kleine budget ev

Waar moet je op letten?

Alles wat je moet weten over elektrisch rijden hebben wij op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over het uitkiezen van een elektrische Audi? We hebben de meest veelgestelde vragen op YourMoby voor je verzameld.

Hoe duur is de Audi RS e-tron GT?

De Audi RS e-tron GT heeft een prijskaartje van maar liefst 150.000 euro.

Hoever kan de Audi e-tron Sportback rijden?

De Audi e-tron Sportback heeft een bereik van 400 km op een volle lading.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby