Profiteer van de voordelen van hybride | Alles over hybride auto’s

Met een hybride auto profiteer je van de zekerheid en het gemak van een benzineauto, maar ook van de duurzaamheid en efficiëntie van een elektrische auto. Lees hier alles over hybride auto’s en ontdek welk merk en model het beste bij jou past!

Een hybride auto heeft zowel een reguliere verbrandingsmotor, zodat je kunt rijden op benzine of diesel, als een elektromotor met accu, die de aandrijving ondersteunt of waarmee je tijdelijk volledig elektrisch kunt rijden.

Deze combinatie zorgt ervoor dat de auto het brandstofverbruik minimaliseert en zo veel zuiniger kan rijden dan een reguliere auto.

Powered by:

Steeds meer mensen stappen over op een hybride auto, omdat het een bijzonder toegankelijke manier is om duurzamer te gaan rijden, zonder dat je met heel veel veranderingen te maken krijgt. Hierdoor worden hybride auto’s ook steeds meer aangeboden. Er is geen merk meer die niet minstens één hybride model in de showroom heeft staan.

Er zijn verschillende soorten hybride auto’s op de markt. Je kunt een volledig hybride auto kiezen, waarbij je of volledig op de verbrandingsmotor of volledig op de elektromotor kunt rijden. Dan is er de mild/half hybride, waarbij de motoren elkaar ondersteunen. Als laatste kun je ook een plug-in hybrid kiezen, deze moet worden opgeladen bij een laadpaal.

Wat je moet weten

hybride auto

Een hybride auto kopen

Voor sommige mensen is het kopen van een hybride of volledig elektrische auto best een grote stap.

Daarom hebben alle dingen waar je op moet letten bij elektrische en hybride auto’s voor je op een rijtje gezet. Dan vind je gegarandeerd de auto die het beste bij jou past.

De beste hybride auto’s

Er zijn steeds meer merken die hybride auto’s aanbieden en modellen die beschikbaar zijn in een hybride uitvoering.

We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken met het enorme aanbod op de (occasion)markt. Daarom hebben wij voor je op een rijtje gezet wat de beste hybride auto’s zijn. Jij hoeft alleen nog maar te kijken welke auto het beste bij jouw behoeftes past.

elektrische voertuigen

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Welk merk past bij jou?

Je bent op zoek naar een hybride auto, maar wat voor model van welk merk past nou het beste bij jou? Wij hebben drie merken op een rij gezet die een ruim aanbod hebben van betrouwbare hybride auto’s.

toyota

Toyota

Toyota staat bekend om het ruime aanbod aan betrouwbare en relatief betaalbare auto’s.

Kia automerk

Kia

Kia staat voor innovatie en heeft een uitgebreid aanbod aan hybride auto’s.

hyundai

Hyundai

Hyundai is een van de beste automerken op de markt.
Ook voor hybride auto’s kun je op ze rekenen.

De top 3 hybride auto’s

Toyota Yaris Hybrid
Pros:
 • Automaat
 • Maximum snelheid van 165 km/h
 • Keyless entry
 • Achteruitrijcamera
 • Veel aanbod op de occasionmarkt
Hyundai Kona Hybrid
Pros:
 • Rijstrooksensor met correctie en dodehoek detector
 • Spraakbediening en cruise control
 • Geschikt voor aanhangers
 • Laadruimte van 361 liter
 • Maximum snelheid van 160 km/h
Audi A3 Sportback
Pros:
 • Zowel aandrijfaccu als stekkeraansluiting
 • Rijsstrooksensor correctie
 • Automaat
 • Topsnelheid van 222 km/h
 • Ruime auto

Meer over elektrisch rijden

Twijfel jij nog over het type hybride auto dat je wilt aanschaffen of wil je ook meer te weten komen over volledig elektrisch rijden? Bekijk dan onze andere pagina’s voor meer informatie.

Meer weten over het vervoer van de toekomst? Lees meer over Future Mobility.

hybride auto

Elektrische auto’s

Ben je benieuwd naar wat nu precies het verschil is tussen hybride en volledig elektrisch rijden? Lees meer over volledig elektrische auto’s.

elektrische auto

Laadpalen

Als jij een plug-in hybrid op het oog hebt is het belangrijk om te weten dat je dan ook een laadpaal nodig gaat hebben. Lees meer over laadpalen en waar jij op moet letten.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over hybride auto’s? We hebben de veelgestelde vragen voor je verzameld.

Hoe werkt een hybride auto?

Tijdens het rijden met een hybride auto, werken de twee motoren samen om de auto zo efficiënt en zuinig mogelijk te laten rijden. Dit vermindert het brandstofverbruik, waardoor jij duurzamer en zuiniger van A naar B gaat.

Wat voor soorten hybride auto’s zijn er?

Er is volledig hybride, waarbij je of volledig op de verbrandingsmotor of volledig op de elektromotor kunt rijden. Dan is er mild/half hybride, waarbij de motoren elkaar dus ondersteunen. Als laatste is er plug-in hybrid, deze rijdt zoals de volledig hybride, maar kan als enige aan een laadpaal gehangen worden. Volledig en half hybride laden zichzelf op tijdens het rijden door middel van een geavanceerd dynamo systeem.

Is een hybride auto een automaat?

De meeste hybride auto’s zijn automaten, omdat de auto daardoor nog zuiniger wordt en dit ook goed samen werkt met de toch al naadloze overgang tussen de benzine- en elektromotor.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby