Top 3 hybride auto’s | De beste hybrides van dit moment

De beste 3 hybride auto’s op een rij

Goed voor het milieu én je portemonnee

Powered by YourMoby

De top 3 hybride auto’s vergelijken?

Ga jij de eerste stap zetten naar zuiniger rijden door een hybride auto aan te schaffen? Goed bezig! Hier begint natuurlijk wel meteen het moeilijkst deel van deze stap: een model en merk kiezen. Van comfortabele stadsauto’s tot ruime gezinsauto’s en van alle merken die je maar kunt bedenken. De keuze is enorm.

Merken van hybride auto’s die je veel zult tegenkomen zijn bijvoorbeeld Hyundai, Toyota en Opel, maar ook Mercedes en BMW.

Het aantal hybride auto’s die op de Nederlandse wegen rijden stijgt al jaren sterk, inmiddels zijn we de 600.000 zijn gepasseerd. Steeds meer mensen maken de eerste stap naar elektrisch rijden en ook onder de jongere bestuurders wordt zuiniger rijden steeds belangrijker.

Bekijk nu welke van deze top 3 hybride auto’s het beste bij je past en doe mee met deze transitie.

Powered by:

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hybride auto?

Type hybride

Het is belangrijk om na te denken over welke type hybride auto het beste bij je past. In Nederland vind je 3 typen: mild hybride, volledig hybride en plug-in hybrid. Het verschil is dat je plug-in hybride moet opladen, bij de andere twee opties heeft de auto een elektromotor en een benzinemotor.

Dit zal geen gigantisch verschil maken in een vergelijkingstest, maar het is wel belangrijk om te bedenken waar jij de auto met name voor zult gebruiken en welke type daar het beste bij past.

Het merk

Ook is het natuurlijk belangrijk om goed te kijken naar het automerk. Sommige merken zijn al ervaren producenten van hybride auto’s, terwijl sommige misschien net deze overstap gemaakt hebben.

Kies het merk waar jij het meeste vertrouwen in hebt als het gaat om kwaliteit en veiligheid.

Budget

Het budget wat je uit wilt geven aan een hybride auto is van grote invloed op je keuze. Houd er rekening mee dat de beste hybride auto je uiteindelijk jarenlang geld kan besparen. 

Je kunt uiteraard ook kiezen voor een occasion. Die zijn een fractie goedkoper, maar doen het vaak nog net zo goed als een gloednieuwe hybride.

Het model

Ook bij het kiezen van een model is het belangrijk om na te denken over waar je de auto voornamelijk voor gebruikt.

Is het vooral voor woon-werkverkeer of moet het meer een gezinsauto zijn? Zul je vooral in de stad rijden of juist langere afstanden voer snelwegen?

In vergelijkingstesten zul je makkelijk kunnen vinden welk model het best aansluit op jouw gebruiksdoeleinden.

De actieradius

De actieradius is de afstand die de hybride auto af kan leggen op één volledig opgeladen accu.

Let bij het vergelijken dus goed op dat de actieradius past bij de afstanden die je af wilt gaan leggen.

Denk hierbij dan ook aan hoe vaak je de accu zult moeten opladen in het geval van een plug-in hybrid.

Trekkracht

Steeds meer hybride auto’s kunnen en mogen tegenwoordig een aanhanger of caravan trekken. Let hier wel goed op met vergelijken, want een simpele stadsauto zal dat bijvoorbeeld niet kunnen.

Verder hebben hybride auto’s niet altijd een trekhaak om bijvoorbeeld een fietsendrager mee te kunnen nemen. Hier zijn wel special accessoires voor verkrijgbaar.

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Top 3 hybride auto’s

Toyota Yaris Hybrid
Pros:
 • Automaat
 • Maximum snelheid van 165 km/h
 • Keyless entry
 • Achteruitrijcamera
 • Veel aanbod op de occasionmarkt
Hyundai Kona Hybrid
Pros:
 • Rijstrooksensor met correctie en dodehoek detector
 • Spraakbediening en cruise control
 • Geschikt voor aanhangers
 • Laadruimte van 361 liter
 • Maximum snelheid van 160 km/h
Audi A3 Sportback
Pros:
 • Zowel aandrijfaccu als stekkeraansluiting
 • Rijsstrooksensor correctie
 • Automaat
 • Topsnelheid van 222 km/h
 • Ruime auto

Voor welk merk kies jij?

Afhankelijk van jouw wensen en budget, zijn er verschillende merken die het beste bij jou kunnen passen. Onderstaande merken produceren allemaal kwalitatief goede en betrouwbare hybride auto’s.

beste hybride auto's toyota

Toyota

Dit Japanse merk staat bekend om hun sterke en betrouwbare auto’s. Je kunt diverse hybride modellen op de (occasion)markt terugvinden.

hyundai beste hybride auto's

Hyundai

Hyundai is één van de populairste automerken ter wereld en zij hebben een divers aanbod van elektrische auto’s, waaronder een aantal hybride uitvoeringen.

de beste hybride auto audi

Audi

Voor Audi zijn duurzaamheid en innovatie heel belangrijk, wat terug te zien is in hun modellen.

Vergelijk de beste hybride auto’s

Toyota Yaris Hybrid

De Toyota Yaris is misschien niet de meest indrukwekkende auto, maar is wel ontzettend sterk en betrouwbaar. Deze hatchback automaat heeft alles wat je nodig hebt.

Pros:
 • Automaat
 • Maximum snelheid van 165 km/h
 • Keyless entry
 • Achteruitrijcamera
 • Veel aanbod op de occasionmarkt
Hyundai Kona Hybrid

De Hyundai Kona is een ruime stoere auto, waarmee je makkelijk schakelt tussen benzine of elektrisch rijden. Deze hybride auto is in design én technologie ultra modern.

Pros:
 • Rijstrooksensor met correctie en dodehoek detector
 • Spraakbediening en cruise control
 • Geschikt voor aanhangers
 • Laadruimte van 361 liter
 • Maximum snelheid van 160 km/h
Audi A3 Sportback

Deze plug-in hybrid heeft alle voordelen van een Audi plus de voordelen van een hybride. De A3 heeft zowel een aandrijfaccu als een stekkeraansluiting. Je zult dus nooit met lege accu komen te zitten.

Pros:
 • Zowel aandrijfaccu als stekkeraansluiting
 • Rijsstrooksensor correctie
 • Automaat
 • Topsnelheid van 222 km/h
 • Ruime auto

Conclusie: hoe kies je een passende hybride auto?

De belangrijkste eerste stap is het bepalen wat voor type hybride auto je wilt kiezen. Daarnaast is het goed om verschillende modellen en merken te vergelijken zodat je een auto vindt die aan al jouw wensen voldoet.

Meer over hybride auto’s

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten hybride auto’s op de markt te vinden, maar ook op de occasionmarkt. Waardoor het voordelig wordt voor veel mensen om ook de overstap te maken naar hybride. Wil jij nog zuiniger rijden? Dan kun je ook kijken of volledig elektrisch rijden iets voor jou is, of zelfs een waterstofauto.

In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over hybride en elektrische auto’s en nog veel meer.

hybride auto's

Wat je moet weten

Behalve hybride kun je natuurlijk ook voor volledig elektrisch rijden kiezen of een auto op waterstof. Consumenten krijgen steeds meer voordelen aangeboden en er worden steeds meer duurzamere alternatieven ontwikkeld.

Hybride occasions

Wil jij graag een hybride auto kopen, maar heb je een bepaald budget in gedachten. Dan is het ook slim om eens op de occasionmarkt te kijken.

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over het uitkiezen van hybride auto’s? We hebben de meest veelgestelde vragen op YourMoby voor je verzameld.

Wat voor types hybride zijn er?

Er zijn verschillende soorten hybride auto’s: half/mild hybride, volledig hybride en plug-in hybride. Het verschil zit in de functie van de accu. Het ondersteunen van de brandstofmotor, afwisselend wel en niet volledig elektrisch kunnen rijden en bij plug-in hybride moet je de auto ook opladen.

Wat als ik wel hybride wil rijden, maar daar geen budget voor heb?

Dan kun je altijd kijken op de occasionmarkt. Tweedehands auto’s zijn goedkoper dan gloednieuwe auto’s. En ze zijn dan al wel gebruikt, maar vaak werken ze nog net zo goed als een gloednieuwe auto.

Wat voor besturingsmechanisme heeft een hybride auto?

Hybride auto’s zijn meestal automaten. Doordat het schakelen voor je gedaan wordt, rijden deze auto’s nog zuiniger. Dit is even wennen, maar zeker de moeite waard.

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby