Alles over Nio | De beste elektrische auto’s van Nio

de beste modellen op een rij

profiteer van elektrisch rijden

Powered by YourMoby

Nio is een Chinese autofabrikant, die in 2014 werd opgericht. Het merk richt zich op de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege zijn innovatieve ontwerpen en geavanceerde technologieën. Wil je meer te weten komen over Nio en weten wat het bedrijf zo bijzonder maakt? Lees dan snel verder.

Powered by:

Nio

Hoe populair is Nio in Europa?

Nio, de Chinese producent van elektrische voertuigen, wordt steeds populairder in Europa. De afgelopen jaren heeft Nio een sterke groei doorgemaakt in de Chinese markt en ook in Europa timmert de Nio aan de weg. Met een reeks van hoogwaardige elektrische voertuigen die indruk maken op Europese consumenten, heeft Nio de aandacht getrokken van autoliefhebbers en investeerders.

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van Nio in Europa is de kwaliteit van de voertuigen. Nio heeft een reputatie opgebouwd voor het produceren van innovatieve en hoogwaardige elektrische auto’s. Het bedrijf heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en heeft zich toegelegd op het produceren van milieuvriendelijke voertuigen.

De Nio auto’s werden in oktober 2022 ook in Nederland geïntroduceerd. De populariteit van Nio in Nederland is nog vrij laag. Het aanbod betreft nog maar drie modellen, namelijk de Nio ET7, EL7 en ET7.

Zelfrijdende auto

Een opvallende innovatie van Nio is de zelfrijdende auto. Nio wil graag in de toekomst hun zelfrijdende “Eve” model introduceren. Het doel van de EVE is om mensen te bevrijden van het besturen van een auto en om een ​​veiliger, comfortabeler en milieuvriendelijker alternatief te bieden.

De NIO EVE heeft een futuristisch design met vloeiende lijnen en een strakke buitenkant. Het interieur is ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit. Het biedt voldoende ruimte voor passagiers en beschikt over geavanceerde technologieën, zoals een groot touchscreen-dashboard en spraakbesturing.

Nio

De EVE is uitgerust met geavanceerde autonome technologie, waardoor het voertuig zichzelf kan besturen zonder menselijke tussenkomst. Dit kan door de sensoren en camera’s, die contstand de omgeving scannen. Het voertuig kan daardoor veilig en efficiënt rijden en obstakels vermijden.

De NIO EVE is ook een milieuvriendelijke optie, omdat het een volledig elektrische auto is. De EVE heeft een bereik van ongeveer 600 kilometer en kan snel worden opgeladen.

Al met al heeft de NIO EVE veel potentieel om een ​​gamechanger te zijn in de auto-industrie en een grote impact te hebben op de manier waarop we ons verplaatsen.

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Welke auto past bij jou?

elektrische auto's

Elektrische auto’s

occasions elektrisch

Hybride auto’s

elektrisch rijden occasion

Waterstof auto’s

Vergelijk de elektrische wagens van NIO

NIO ET5

De Nio ET5 is een elektrische Sedan. De vanafprijs van de Nio ET5 in Nederland is €51.900, maar het accupakket wordt niet bij de auto geleverd en moet worden gehuurd via Nio's Battery-as-a-service-constructie.

Pros:
  • Bereik van 580 km
  • Strak design
  • Snelle oplaadtijd
NIO ET7

De Nio ET7 is de grote broer van de ET5. Hij is niet alleen groter, maar ook krachtiger dan de ET5. De twee elektromotoren van de Nio ET7 zijn samen namelijk goed voor 653 pk. De ET7 is met hetzelfde accupakket als de ET5 te krijgen.

Pros:
  • 653 pk
  • Snelle acceleratie
  • Topsnelheid van 220 km/u
NIO EL7

De Nio EL7 heeft twee versies, namelijk de Standard en de Lang versie. De Standard (75 kWh) met accu kost €88.900. De Nio EL7 Lang met 100 kWh accu kost €97.900. De Nio EL7 is de enige SUV die Nio heeft uitgebracht. De auto is 4,91 meter lang en heeft een wielbasis van 2,96 meter.

Pros:
  • Futuristisch ontwerp
  • Bereik van 513 km
  • Ruim interieur

De elektrische auto’s van Nio

Nio Et5

De Nio ET5

De Nio ET5 is een elektrische Sedan. De auto is 4,79 meter lang, en heeft een wielbasis van 2,89 meter. De auto heeft twee elektromotoren die samen 490 pk leveren. De ET5 heeft een bereik van maximaal 580 kilometer.

De vanafprijs van de Nio ET5 in Nederland is €51.900, maar het accupakket wordt niet bij de auto geleverd en moet worden gehuurd via Nio’s Battery-as-a-service-constructie. Bij deze constructie kun je bij een Nio-accuwisselstation een leeg accupakket omruilen voor een volle, waardoor je snel weer verder kunt rijden. De maandelijkse huur voor de accu is €169. Als je het accupakket liever zelf wilt bezitten, kun je de ET5 kopen vanaf €63.000. 

Grijze Nio ET7

De Nio ET7

De Nio ET7 is de grote broer van de ET5. Hij is niet alleen groter, maar ook krachtiger dan de ET5. De twee elektromotoren van de Nio ET7 zijn samen namelijk goed voor 653 pk. De ET7 is met hetzelfde accupakket als de ET5 te krijgen. De ET7 heeft een Standard-versie met 75 kWh en een Lang-versie met een 100 kWh accupakket. De Nio ET7 met 75 kWh heeft een bereik van 445 kilometer. De versie met 100 kWh accu komt tot 580 kilometer. Het voertuig kan in slechts 4,5 seconden accelereren van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de NIO ET7 ligt rond de 220 kilometer per uur.  De auto is 5,1 meter lang en heeft een wielbasis van 3,06 meter.

De Nio ET7 heeft een vanafprijs van €72.900. Dat bedrag is voor de Nio ET7, waarbij je de 75 kWh accu huurt, net als bij de ET5 voor een maandelijks bedrag van €169. De Nio ET7 Standard (75 kWh) met accu is te verkrijgen vanaf €84.900. De Nio ET7 Lang met 100 kWh heeft zonder gekochte accu dezelfde prijs als de variant met het kleinere pakket (€72.900), maar je betaalt maandelijks wel meer voor de accu.

De Nio EL7

De Nio EL7 heeft twee versies, namelijk de Standard en de Lang versie. De Standard (75 kWh) met accu kost €88.900. De Nio EL7 Lang met 100 kWh accu kost €97.900. De Nio EL7 is de enige SUV die Nio heeft uitgebracht. De auto is 4,91 meter lang en heeft een wielbasis van 2,96 meter. De EL7 heeft slechts 3,9 tellen nodig om van 0 naar de 100 km/h te gaan. Met de 75 kWh accu kom je tot 394 kilometer ver, het 100 kWh grote exemplaar levert je een bereik op van 513 kilometer. Het interieur van de EL7 is zeer ruim. De auto is ook uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals een 23-sensor suite en autonome rijfuncties.

Nio EL7
Nio formule E

Nio in de formule E

Ook is Nio al een tijdje actief in de formule E. Het team, genaamd Nio 333 FE Team, rijdt met de Nio 004, een elektrische raceauto die een topsnelheid van meer dan 280 kilometer per uur kan bereiken.

In hun eerste seizoen in de Formule E behaalde Nio enkele aansprekende resultaten, waaronder een tweede plaats in de E-Prix van Mexico. Helaas verliep het tweede seizoen minder succesvol en wist het team geen podiumplaatsen te behalen. Het derde seizoen verliep ook moeizaam, maar in het vierde seizoen boekte Nio opnieuw succes met een overwinning in de E-Prix van Sjanghai. Door deel te nemen aan de races wil Nio laten zien dat elektrische auto’s niet alleen duurzaam, maar ook snel en spannend kunnen zijn.

Waarom een auto van Nio kopen?

Als je op zoek bent naar een innovatieve, hoogwaardige en duurzame auto, dan is de Nio een uitstekende keuze. Een van de belangrijkste voordelen van de Nio is de krachtige elektromotor, die zorgt voor een soepele en snelle acceleratie. Bovendien biedt de Nio een indrukwekkende actieradius, waardoor je zonder problemen lange afstanden kunt afleggen. Het opladen van de auto is bovendien snel en gemakkelijk dankzij het slimme batterij beheersysteem. Naast de technologische voordelen is de Nio ook een stijlvolle en milieuvriendelijke auto. Het ontwerp van de auto is modern en innovatief, waardoor het een echte blikvanger . En omdat de Nio volledig elektrisch is, stoot hij geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat goed is voor het milieu.

elektrisch rijden occasion

Conclusie

Al met al is de Nio een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige, innovatieve en duurzame auto. Met zijn krachtige elektromotor, geavanceerde technologie en stijlvolle ontwerp, biedt de Nio alles wat je nodig hebt om in stijl en comfort te rijden, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld.

Meer over elektrisch rijden?

Elektrisch rijden

Alles over elektrisch rijden hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Elektrische auto’s van Nio

Benieuwd naar het aanbod elektrische auto’s van Nio?

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen over het uitkiezen van een Nio? We hebben de meest veelgestelde vragen op YourMoby voor je verzameld.

Hoe populair zijn de auto’s van Nio in Nederland?

De populariteit van Nio is de laatste jaren flink gestegen in Nederland.

Zijn Nio’s duur?

De prijzen variëren, maar de gemiddelde kosten van NIO-auto’s liggen tussen de €40.000 en €80.000, afhankelijk van het model en de configuratie.

Over hoeveel tijd is Nio van plan om een zelfbestuurbare auto op de markt te brengen?

Nio plant naar verluidt om zijn zelfrijdende auto op de markt te brengen in 2024.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby