Alles over elektrische fietsen

De e-bike is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Meer dan de helft van alle verkochte fietsen in Nederland is een e-bike. Wat valt er allemaal te kiezen en waar moet je op letten?

De populariteit van de elektrische fiets is – als je er over nadenkt – eigenlijk best logisch te verklaren. Elektrische fietsen geven je net dat zetje meer. Of het nu een straffe tegenwind is, een steile heuvel of dat je gewoon even erg moe bent, een elektrische fiets geeft je met tot een indrukwekkende 250 watt extra, het spiervermogen van een getrainde atleet. En dat merk je natuurlijk snel.

Bijvoorbeeld, omdat je sneller, en uitgerust, op je plaats van bestemming aankomt. Een elektrische fiets is begrensd op 25 km per uur. Toch is dit een mooie snelheid, en hoger dan wat je op eigen kracht bereikt. Zeker in de stad is de elektrische fiets daarom vaak sneller dan de auto. Geen wonder dat de elektrische fiets populair is bij jong en oud.

E-bikes verkopen in Nederland halen de gewone fiets in

Koplopers in Future Mobility

Onze favoriete merken

Bekende merken van elektrische fietsen zijn bijvoorbeeld Gazelle en Cortina. Maar ook Sparta en Kalkhoff zijn geliefde merken bij rijders op de elektrische fiets. En wat dacht je van een Pegasus? Erg goed, en niet duur.

We zien in de Nederlandse markt een duidelijke trend naar meer degelijke en solide fietsen. Deze zijn soms wat duurder, maar bieden veel meer comfort bij het fietsen en gaan ook langer mee dan de slechte, goedkopere e-bikes.

Gazelle

De grootste en oudste fietsenfabrikant van Nederland weet wel het één en het ander over fietsen, elektrisch of niet.

Cortina

Cortina draait ook alweer een tijdje mee, maar groeit netjes met de generaties mee. Hun nieuwe fietsen zijn hip, inclusief en elektrisch.

Batavus

De Batavus fietsen kent iedereen en spelen dan ook een belangrijke rol op de markt. De fietsen van Batavus zijn sterk en betrouwbaar.

De e-bike is er voor jong en oud. De KOGA E-Worldtraveller laat zien dat de elektrische fiets ook bij de echte avonturiers, die voor een ritje naar de Vogezen of het Tatra Reuzengebergte hun hand niet omdraaien, steeds populairder wordt.

Bron: KOGA

Sparta

Ook Sparta staat hoog in de markt rankings, met hoge kwaliteit elektro motoren. De fietsen van Sparta zijn daarom heel populair. Ontdek het zelf!

Koga

Het Friese bedrijf Koga staat vooral bekend om haar sportfietsen. Maar ook zij heeft de stap naar e-bikes gemaakt, natuurlijk met een sportieve uitstraling.

Cube

Cube begon als mountainbike merk, maar ook bij hen is de elektrische fiets niet meer weg te denken. Iets voor jou?

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Stromer

Stromer is een van oorsprong Zwitserse fietsenfabrikant. Ze staan vooral bekend om hun uitstekende speed pedelecs.

Pegasus

Dit topmerk wordt steeds populairder door hun goede kwaliteit fietsen, tegen toch relatief voordelige prijzen.

Kalkhoff

Dit kwaliteitsmerk maakt zijn reputatie waar en doet het uitstekend in alle testen en reviews. Kalkhoff fietsen hebben karakter en zijn de prijs meer dan waard.

Favoriete elektrische fietsen bij Fietsvoordeelshop.nl

Cortina E-U1 N7 2023
Pros:
 • Stevig frame wat zorgt voor stabiliteit
 • Voorwielmotor van het bekende merk Bafang
 • Gevoel vooruit te worden getrokken
 • Ruime standaard capaciteit accu met 450 Wh
 • Upgrade accu mogelijk
Gazelle Grenoble C8 HMB 2023
Pros:
 • Krachtige en geruisloze middenmotor van Bosch Active Plus
 • Natuurlijke trapondersteuning
 • Comfortabele zadelpenvering en voorvering
 • Ruime standaard actieradius
 • Upgrade accu mogelijk
Batavus Fonk E-Go N7 2023
Pros:
 • Stille motor
 • Altijd het ‘windje mee’ gevoel
 • Upgrade mogelijk van de accu
 • Extra snel dankzij het lichte frame
 • Wendbaarheid gegarandeerd

Waar ben je naar op zoek?

Het vervoer in de toekomst is natuurlijk breder dan alleen elektrische fietsen. Er staat ons een ongekende revolutie in het transport te wachten, waarbij fossiel wordt vervangen door elektriciteit en andere schone brandstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan de speed pedelec, die snel in populariteit toeneemt.

In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over elektrische fietsen, accu’s en natuurlijk ook over speed pedelecs, het snelle broertje van de elektrische fiets.

Speed Pedelecs

Elektrische fietsen zijn begrensd op 25 km per uur en hebben een motor van maximaal 250 watt. Maar wat als je sneller wilt? Dat kan, maar dan moet je kiezen voor een zogenoemde speed pedelec. Daarmee kun je veel harder, tot over de 45 km per uur.

Elektrische fietsen

Al meer dan de helft van alle fietsen die verkocht wordt, een elektrische fiets. Steeds meer mensen doen hun dure auto de deur uit en vervangen deze door een zuinige en gezonde elektrische fiets. We hebben de favoriete fietsen voor je verzameld.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets?
Wat kost een speedpedelec?
Wat is de beste elektrische fiets?

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door

Moby verbindt particulier, bedrijf en overheid op het vlak van new mobility en koppelt ze aan producenten, adverteerders en initiatiefnemer

Ga direct naar YourMoby