Elektrische Fiets

De elektrische fiets wordt steeds populairder. De e-bike is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Meer dan de helft van alle verkochte fietsen in Nederland is een e-bike. En dat is als je er over nadenkt, eigenlijk best wel logisch. Elektrische fietsen geven je net dat zetje meer. Of het nu een straffe tegenwind is, een steile heuvel of dat je gewoon even erg moe bent, een elektrische fiets geeft je met tot een indrukwekkende 250 watt extra, het spiervermogen van een getrainde atleet. En dat merk je natuurlijk snel.

De e-bike is er voor jong en oud. De KOGA E-World Traveller laat zien dat de elektrische fiets ook bij de echte avonturiers, die voor een ritje naar de Vogezen of het Tatra Reuzengebergte hun hand niet omdraaien, steeds populairder wordt. Bron: KOGA

Bijvoorbeeld, omdat je sneller, en uitgerust, op je plaats van bestemming aankomt. Een elektrische fiets is begrensd op 25 km per uur. Toch is dit een mooie snelheid, en hoger dan wat je op eigen kracht bereikt. Zeker in de stad is de elektrische fiets daarom vaak sneller dan de auto. Geen wonder dat de elektrische fiets populair is bij jong en oud.

Bekende merken zijn bijvoorbeeld Gazelle en Cortina. Maar ook Sparta en Kalkhoff zijn geliefde merken bij rijders op de elektrische fiets. En wat dacht je van een Pegasus? Erg goed, en niet duur. We zien in de Nederlandse markt een duidelijke trend naar meer degelijke en solide fietsen. Deze zijn soms wat duurder, maar bieden veel meer comfort bij het fietsen en gaan ook langer mee dan de slechte, goedkopere e-bikes.

Enkele van de beste elektrische fietsen op de Nederlandse markt vind je hieronder. Koop je deze, dan zit je zeker goed, volgens de testen van vooraanstaande organisaties als de Consumentenbond.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/future-mobility-accu-elektrische-fiets-de-beste-accu-kies-je-zo/”]

Maar het vervoer in de toekomst is natuurlijk breder dan alleen elektrische fietsen. Er staat ons een ongekende revolutie in het transport te wachten, waarbij fossiel wordt vervangen door elektriciteit en andere schone brandstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan de speed pedelec, die snel in populariteit toeneemt. In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over elektrische fietsen, accu’s en natuurlijk ook over speed pedelecs, het snelle broertje van de elektrische fiets.


Home » Elektrische Fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *