Alles over Sparta

Sparta uit Apeldoorn maakte al eerder motoren. Sparta is nu helemaal overgestapt op elektrische fietsen. Met succes, het bedrijf deelt nu de eerste plaats op de markt met Gazelle.

Sparta had al een rijke historie in het maken van bromfietsen, denk aan de roemruchte Spartamet. Het Apeldoornse Sparta begon eind vorige eeuw met de introductie van de eerste elektrische fiets, de Sparta Pharos. Deze werd snel opgevolgd door de Sparta Ion, die niet als elektrische fiets herkenbaar was omdat de accu in het frame weggewerkt was. Met deze innovaties werd Sparta marktleider.

Batavus e-bike

Sterke en zwakke punten van de Sparta elektrische fiets

Sterke punten

  • Voordelig
  • Technisch zeer innovatief
  • Fraaie en moderne vormgeving

Zwakke punten

  • Minder gebruiksgemak

Moby is het digitale platform op het vlak new mobility in Nederland

Top vijf Sparta e-bikes

Bekijk hier de vijf beste Sparta e-bikes van dit moment!

sparta c-grid fit m7tb 2023

Sparta c-Grid Fit M7TB 2023

Deze Sparta e-bike is een elektrische stadsfiets met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Naast een mooi en speels design, is de fiets super comfortabel en dus kom jij altijd goed op bestemming aan.

sparta c-grid energy m7tb 2023

Sparta c-Grid Energy M7TB 2023

Dankzij de hoogwaardige krachtige Bosch Active Plus middemotor en de hydraulische schijfremmen kun jij moeiteloos door de stad cruisen. De Sparta e-bike maakt een accu upgrade mogelijk.

sparta c-grid ultra m7tb 2023

Sparta c-Grid Ultra M7TB 2023

Een krachtige alleskunner waarmee je, dankzij de motor en comfortabele zitting, vele kilometers mee kunt maken. Een echt luxueuze stadsfiets!

sparta d-rule energy

Sparta d-Rule Energy 2023

Deze e-bike werd vorig jaar gekroond tot fiets van het jaar. Wij begrijpen wel waarom, want deze Sparta fiets kan eigenlijk alles! De Bosch Performance middenmotor helpt je met gemak de steilste wegen op.

sparta a-lane energy incl 500 wh

Sparta a-Lane Energy F8e incl. 500 Wh 2022

Een fijne, comfortabele e-bike van Sparta met een lage instap. De E-Motion D-Light voorwielmotor ondersteunt waar nodig en het is mogelijk om een accu upgrade te doen.

Sportieve Sparta a-Shine M18b, 300 Wh

De Sparta a-SHINE M8b (300 Ah) is een sportief model, waarmee je zonder veel problemen over zandpaden kan ploegen. Dit dankzij de krachtige Bosch middenmotor en de sportieve derailleurversnelling van deze e-bike.

Zowel voor in de stad als recreatiefiets geschik

Sportieve hybride met derailleur

Zadelpen- en voorvering

Veilige hydraulische schijfremmen

Upgrade de accu naar 500 Ah voor optimaal bereik

sparta a-shine energy m8b 2023

Bestverkochte Sparta d-Rule M7TB Smart 2022, 300 Wh

De Sparta d-Rule M7TB Smart is de meestverkochte e-bike Sparta fiets. De d-Rule M7TB Smart is voor de meeste soorten ritten geschikt.

Gebruikers waarderen de soepele motor, het prettige en natuurlijke gevoel bij het trappen en het extra comfort door de brede banden en voorvering.

sparta d-rule m7tb 2022

Soepele motor met prima ondersteuning

Extra rijcomfort door brede banden en voorvering

Zeven naafversnellingen, hydraulische schijfremmen

Kleine accu. Upgrade naar de 500 Wh accu voor een goed bereik

Stoer design

Goedkoopste Sparta a-LANE F8e , 500 Wh

Een betaalbare en voordelige e-bike met een 500 Wh accu, kan dat? Ja dus, bewijst de fabriek uit Apeldoorn met de Sparta a-LANE F8e, 500 Wh.

Sterke, zuinige E-motion voorwielmotor

Gesloten kettingkast, Nexus 8 versnelling en hydraulische velgremmen

Voorvork- en zadelpenvering

Licht frame, stevige bagagedrager

500 Wh accu biedt groot bereik.

sparta a-lane energy f8e 2023

Sparta d-BURST M11Tb speedpedelec, 625 Wh

De Sparta d-BURST M11Tb is een speedpedelec fiets die zo uit de toekomst lijkt weggewandeld. Met de d-BURST M11Tb ben je snel op de plaats van bestemming.

sparta d-burst

Forse accu van 625 Wh

11 versnellingen

Smart bike, werkt samen met Sparta app voor track and trace, anti-diefstal

Mooie details

Recreatief gebruik

Best geteste Sparta d-Rule M8TB 2021 500 Wh

De Consumentenbond heeft in 2021 driehonderd elektrische fietsen getest. De best scorende Sparta elektrische fiets is de Sparta D-Rule M8Tb, 500Wh met een testscore van 7,9. Dit is slechts 0,3 punten onder de veel duurdere testwinnaars.

Sterke Bosch Performance middenmotor

Uitstekende Nexus 8 naafversnelling

Comfortabele brede banden, dual shock voorvering

300 Wh is te klein. Dus upgrade naar 500 Wh accu voor beste bereik

Best getest

sparta d-rule m7tb smart 2020

Een Sparta e-bike kopen?

Op Fietsvoordeelshop koop je de elektrische fietsen van Sparta voordelig!

Waar ben je naar op zoek?

Het vervoer in de toekomst is natuurlijk breder dan alleen elektrische fietsen. Er staat ons een ongekende revolutie in het transport te wachten, waarbij fossiel wordt vervangen door elektriciteit en andere schone brandstoffen. Denk dan bijvoorbeeld aan de speed pedelec, die snel in populariteit toeneemt. In onze artikelen over Future Mobility vind je alles wat je wilt weten over elektrische fietsen, accu’s en natuurlijk ook over speed pedelecs, het snelle broertje van de elektrische fiets.

Speed Pedelecs

Elektrische fietsen zijn begrensd op 25 km per uur en hebben een motor van maximaal 250 watt. Maar wat als je sneller wilt? Dat kan, maar dan moet je kiezen voor een zogenoemde speed pedelec. Daarmee kun je veel harder, tot over de 45 km per uur.

Elektrische fietsen

Al meer dan de helft van alle fietsen die verkocht wordt, een elektrische fiets. Steeds meer mensen doen hun dure auto de deur uit en vervangen deze door een zuinige en gezonde elektrische fiets. We hebben de favoriete fietsen voor je verzameld.

Hoe onderhoud ik mijn elektrische fiets?
Wat kost een speedpedelec?
Wat is de beste elektrische fiets?

Veelgestelde vragen over Sparta

Wat zijn de sterke kanten van Sparta?

Sparta heeft een lange historie met het bouwen van fietsen met hulpmotoren en was (met Batavus) een pionier met de e-Ion accu. Je koopt een Sparta e-bike vanwege de innovatieve, no-nonsense techniek en de voordelige prijsstelling.

Wat is de beste Sparta e-bike?

De best geteste Sparta e-bike volgens de Consumentenbond (2021) is de Sparta D-Rule M8Tb, 500Wh. Met een testscore van 7,9, slechts 0,3 punten onder fietsen die bijna duizend euro duurder zijn, is dit een goede keus.

Welke Spart elektrische fiets heeft het grootste bereik in kilometers?

Per model kan je kiezen voor een grotere accu. Dan heb je vanzelfsprekend een groter bereik. Van de goedkope Sparta fietsen heeft de Sparta a-LANE F8e, 500 Wh met bijna 200 km op de eco-stand verreweg het grootste bereik.

Wie is de eigenaar van Sparta?

Sparta maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde Accell, dezelfde groep waar Batavus en Koga ook bij horen.

Conclusie Sparta elektrische fietsen

Sparta heeft een lange en bewogen geschiedenis doorgemaakt, die het bedrijf heeft overleefd door steeds weer slim in te spelen op trends en zich aan te passen. Dit betekent, dat je met een Sparta e-bike een goed en modern rijwiel in handen hebt, waar behoorlijk slimme techneuten goed over hebben nagedacht.

Dit zijn rijwielen van een door ontelbare tegenslagen gepokt en gemazeld bedrijf, dat altijd trouw is gebleven aan zijn nuchtere en innovatieve principes. Kortom: met een Sparta e-bike krijg je waar voor je geld.

Meer weten?

Elektrisch rijden

Geselecteerd door

Occasions

Geselecteerd door

Elektrische fietsen

Geselecteerd door

Holon Mover

Mobiliteit

Geselecteerd door