Game accessoires | Hoe krijg je de ultieme gaming room?

Game accessoires PS4, game room accessoires en gaming setup accessoires maken allen onderdeel uit van een echte game room.

Vooral een serieuze gamer omringt zich graag met gaming accessoires om zich nog dieper onder te kunnen dompelen in de game. En, natuurlijk, om indruk te maken op zijn vrienden en tegenstanders.

Welke accessoires voor gaming zijn er?

gaming accessoires
De legendarische gameroom van PirateGamer. Echt fanatieke gamers als hij besteden veel aandacht aan game accessoires. – Bron: Screenshot YT
bol.com kopen

Een overzicht van de beste game accessoires

[table “315” not found /]

Gaming is zoveel meer dan alleen de console en het beeldscherm. Gaming wordt steeds meer een lifestyle, waarbij spectaculaire game accessoires met indrukwekkende LED-effecten onderdeel worden van een totale inrichting.

Geen wonder, dat de vraag naar speciale game accessoires steeds meer toeneemt. Vooral op hoog niveau maken goede accessoires vaak het verschil tussen net winnen of verliezen. Maar ook, als je niet een man cave (of vrouwelijk equivalent) tot je beschikking hebt, is het nog steeds aantrekkelijk om je game kansen en gameplezier te vergroten met passende accessoires.

bol.com kopen

Welke game accessoires zijn er?

Zoals al blijkt, zijn er enorm veel game accessoires, en er komen steeds meer bij. Van speciale game meubels, tot al bestaande randapparaten die een game-versie hebben gekregen.

Naarmate gaming een steeds groter deel van het leven van veel mensen in gaat nemen, wordt de markt steeds groter en zullen steeds meer bestaande producten een “rebranding” krijgen als game editie. Komen er straks gaming milkshakes met alle benodigde gezonde ingrediënten, zodat gamers zelfs niet meer naar de keuken hoeven te lopen? Of nog meer bijzondere gaming room accessoires ?

Wat de end game wordt? Wordt straks de gehele game room opgeslokt door de VR-set? Zeg maar, met virtuele gaming setup accessoires? Of komt er een tiny game house? Elektroden in je brein a la Neuralink? Of toch maar gezellig sjoelen met het hele gezin?

bol.com kopen

De belangrijkste game accessoires

In dit overzicht nemen we de pc zelf ook mee, alhoewel het natuurlijk technisch gezien geen accessoire is, maar het centrale onderdeel. Het is wel een onderdeel van de game configuratie. Heb je deze onderdelen in huis, met deze gaming setup accessoires, dan begint je game room echt vorm te krijgen.

De game pc

De game pc is het hart van de game room en het onderdeel waar je als gamer de meeste aandacht aan zal besteden. Toch is ook het samenspel met de overige game accessoires belangrijk.

Zo moet je game pc goed samenwerken met je videokaart en beeldscherm. Let goed op de hardware-eisen van je favoriete games en houd rekening met je toekomstplannen.

Zeker over dingen als een moederbord moet je goed nadenken. Dit bepaalt de keuze voor je processor en ook hoe makkelijk je je pc kan opvoeren zodat je nog een paar jaar op topniveau mee kan spelen.

PC’s verouderen snel, omdat de techniek niet stil zit. Toch kan een goede game PC die makkelijk kan worden geüpgrade, zeker wel vijf a zes jaar meegaan voor hij rijp is voor de zolder, of een vriend.

Raadpleeg onze koopgids voor zelf een PC samenstellen.

pc gaming setup accessoires pc
Game PC Kube Nerd-ICT Game PC Kubus I7, voor wie een afwijkende game PC wil
pc game accessoires pc
Een meer klassieke en betaalbare game pc van fabrikant Screenon.

Videokaart

Videokaarten, ook wel met een anglicisme grafische kaarten genoemd, worden steeds belangrijker. Zij nemen de grafische berekeningen van de centrale CPU over, waardoor de pc minder hard hoeft te rekenen en graphics vloeiend gerenderd worden.

Top end grafische kaarten kosten enkele duizenden euro’s. Daarmee zijn ze duurder dan complete budget game pc’s.

Doe dus goed onderzoek naar welke videokaart je precies nodig hebt en of deze soepel samenwerkt met je processor in je PC, en je gaming monitor.

pc game accessoires
Videokaarten worden steeds belangrijker in gaming pc’s. Hun explosief stijgende rekenkracht maakt ze ook erg populair bij cryptominers en voor machine learning.

Game monitor

Een gaming monitor maakt een groot deel van het game plezier uit.

Wij mensen zijn visueel ingestelde wezens; meer dan de helft van alle zintuig informatie van mensen die kunnen zien, komt binnen via onze ogen.

Daarom is het goed om hier veel aandacht aan te besteden. Houd er rekening mee dat een monitor met een hoge resolutie en een hoge verversingssnelheid, ook hoge eisen stelt aan je videokaart.

Dus koop een game monitor die bij je videokaart past en andersom. Een goede game monitor is zeker een van de belangrijkste gaming setup accessoires.

gaming setup accessoires
Een game monitor uit de HP Omen game lijn. Grote game monitors met veel pixels, zoals deze, spelen erg prettig, maar vereisen een snelle (en dus dure) videokaart. Immers, elk puntje moet berekend worden.

Gaming headset

Een gaming headset vult de beelden van de game monitor aan.

Een goede game headset ondersteunt een breed spectrum aan geluiden, van zeer hoog tot zeer laag. Vooral voor jonge gamers zijn hogere tonen belangrijker dan voor oudere gamers.

Je moet ook letten op dingen als noise cancelling, Om echt immersed te worden in een 3D game, is ruimtelijk geluid belangrijk. Check of je headset dat ondersteunt.

Een headset kan bedraad of draadloos zijn. Draadloze headsets bieden meer vrijheid – tot de accu leeg is.

gaming accessoires ps4
Gaming headset van Logitech

Gaming bureau

Een gaming bureau vormt het skelet van je game setup accessoires. Het huisvest je opstelling.

Kies dus een game bureau waar je al je apparaten op kwijt kan en waar je lekker ontspannen urenlang achter kan gamen.

Houd je van strakke vormgeving, let dan ook daar op. Gaming bureaus verouderen niet. Je hebt er dus jaren plezier van. Een goed game bureau is een van de onmisbare gaming room accessoires.

gaming room accessoires
Gaming bureau met veel accessoires

Game stoel

Een goede game stoel kan het verschil maken tussen een kapotte rug en een heerlijk ontspannen game avond.

Anders dan een gaming stoel, kan je niet een nieuwe rug kopen. Dus investeer in een goede stoel, het liefst ook een waarin je lekker kan werken.

Aangezien ook een game stoel niet technisch veroudert, heb je daar vele jaren wat aan.

gaming room accessoires

Een gaming stoel is een investering die zijn waarde in de loop der jaren bewijst.

Game muis

Een gaming muis kiezen verschilt per type game dat je speelt.

Een shooter heeft een lichte muis nodig met enkele knoppen, waar spellen als MOBA’s, MMPORGs en andere spellen met complexere gameplay een muis met veel programmeerbare knoppen vereist.

Kies dus wijs. Of koop meerdere game muizen, als je zowel FPS als MOBA / MMOPRGs speelt.

gaming setup accessoires
Deze 3-in-1 Logitech gaming muis kan met enkele kliks van een FPS-muis in een MMPORG of MOBA muis omgetoverd worden.

Gaming muismat

Van een gaming muismat is vooral belangrijk hoe vast hij ligt, hoe groot hij is en de mate waarin hij vast op het bureau ligt. Kortom: een mooie gaming setup accessoire.

Voor de echte game fanaat horen er natuurlijk mooie programmeerbare LED lichtjes in, plus oplaadpunten. Het is erg handig, als je je smartphone gewoon op kan laden op je muismat. Zo wordt het een mooi onderdeel van je gaming room accessoires.

En als je draadloze muis via QR weer helemaal wordt opgeladen na je game.

game accessoires
Deze HP OMEN gaming muismat is niet alleen erg groot, maar bevat ook een draadloze QR oplader en USB poorten om je apparaten op aan te sluiten. Een USB-hub, lader en muismat in één dus.

Game toetsenbord

Last, maar zeker niet least, is het gaming keyboard. Vooral bij complexe spellen, en voor chatten, is een goed toetsenbord belangrijk.

Ervaren gamers programmeren veel game handelingen achter macrotoetsen op hun keyboard.

Daardoor kunnen zij in een seconde, wat een ander tergend veel tijd kost.

game accessoires
Razr Ornata game keyboard. Duur, maar goed.

Het behoeft verder geen uitleg, dat je daar erg veel plezier van kan hebben als MMPORG of MOBA speler. Voeg dit dus ook toe aan je gaming room accessoires.

Gaming accessoires PS4

Voor de Sony Playstation PS4 zijn er veel minder gaming accessoires ps4 beschikbaar dan voor de PC.

Dat komt, omdat er veel meer gaming PC’s zijn dan Playstation PS4’s.

Toch zijn er enkele fabrikanten, naast Sony zelf natuurlijk, die speciaal enkele gaming accessoires ps4 hebben ontwikkeld.

Ook zijn er makers van bijvoorbeeld koptelefoons, die hun apparaat ook geschikt hebben gemaakt als gaming accessoires PS4.

Met al deze accessoires kan jij beginnen met gaming!

game accessoire ps4
De Logitech G Pro Gaming Esports is zowel onder de gaming accessoires PS4, als ook voor andere platforms geschikt.

FAQ game accessoires

Wat kost een compleet ingerichte game room?

Echte gamefanaten verspijkeren soms meer dan een ton in hun game room. Budget gamers kunnen het met enkele honderden euro’s af. Daarvoor krijg je dan een budget game pc, waarmee oudere spellen goed te spelen zijn, plus eenvoudig beeldscherm, muis, keyboard en andere accessoires. Voor gaming setup accessoires voor het meer serieuze werk moet je al gauw denken aan twee- tot drieduizend euro.

In welke game accessoires kan ik nu het beste mijn geld steken?

Op dit moment (2021) liggen de prijzen van elektronica hoog, vooral van videokaarten. Daarom is het slimmer om nu relatief meer te besteden aan niet-elektronische dingen, zoals je gaming stoel, gaming bureau en dergelijke, en juist minder aan dure, snel verouderende hardware. Plan bij de keuze van je moederboard op groei, zodat je volgend jaar er top hardware bij kan prikken. Vermoedelijk zal in 2022 de productie van chips weer op gang zijn gekomen, waardoor je qua hardware een inhaalslag kan maken.

Moet ik gaan voor een perfect ingerichte game room?

Nee, niet perse. Je game room is een hobbyproject. Zolang jij er lol aan beleeft, kan -en moet- je doen wat jij wilt. Sommigen worden gelukkig van een perfect ingerichte game room waarmee ze op kunnen scheppen, anderen willen gewoon ontspannen kunnen gamen. Het is een plek waar niemand anders wat over te zeggen heeft, dan jijzelf. Geniet van je vrijheid, en give ‘m hell.

Conclusie Game Accessoires

Geen game computer is compleet zonder game accessoires. Hierin kan je zo ver gaan als je zelf wil, en ook rekening houden met eventuele klussen thuis, waar je je pc voor nodig hebt.

Het belangrijkste is dat jij maximaal kan genieten van gamen, voor een bedrag dat binnen jouw budget past. Wil je je game room volledig inrichten, en volg je onze tips, dan ben je al een heel eind op weg.

Game accessoires kopen?

Heb je al een keus gemaakt of wil je eerst de verschillende game consoles vergelijken? Bestel voordelig via Bol.com en begin!!

Home » Game accessoires | Hoe krijg je de ultieme gaming room?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *