Gaming Laptop | De Beste Laptops van dit Moment (2021)

Het is belangrijk om de beste gaming laptop goedkoop te hebben als je je favoriete games wilt spelen. Aangezien graphics steeds beter worden en games over het algemeen groter worden, moet je laptop over de juiste onderdelen beschikken, zoals een goede videokaart, genoeg werkgeheugen, voldoende opslag en de juiste processor. 

beste gaming laptop

Het kan soms lastig zijn om te weten welke specificaties goed genoeg zijn om bepaalde games te kunnen ondersteunen. Daarom vind je op deze pagina alles over waar je op moet letten wanneer je een gaming laptop kopen wilt, welke specificaties je minimaal nodig hebt, wat de beste gaming laptops zijn en hoe een goede laptop toch goedkoop kan zijn. De beste gaming laptop kopen? Lees hier hoe!

Bestel je gaming laptop hier

Inhoudsopgave

Bestel je gaming laptop hier

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Gaming Laptop Kopen

Voordat je gaat kijken naar gaming laptops om te kopen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. In dit segment vind je precies waar je op moet letten en hoe je bepaalt wat voor gaming laptop het beste bij jou past. 

Welke games ben je van plan te spelen?

Het is belangrijk dat je, voordat je een gaming laptop kopen gaat, eerst bepaalt welke games je erop wilt spelen. Dit kan namelijk heel veel invloed hebben op je uiteindelijke keuze. 

Er zit een groot verschil tussen wat voor specs je nodig hebt per game. Sommige games maken namelijk gebruik van de beste graphics en extreem grote maps, terwijl andere juist zeer minimalistisch zijn. 

beste gaming laptop kopen

Als je het liefst games wilt spelen zoals Fortnite, Minecraft en minder zware indie games, dan heb je niet de hoogste specificaties nodig. Wil je echter games spelen zoals Resident Evil Village, Call of Duty of de nieuwste Forza spellen, dan zijn goede specificaties een noodzaak. 

Bedenk daarom voordat je een laptop gaat uitkiezen altijd eerst welke spellen je van plan bent te spelen. De minimale en aanbevolen specificaties zijn online gemakkelijk te vinden op websites zoals Steam. 

Hoe lang wil je dat je Gaming Laptop meegaat?

Bij gaming laptops is het heel belangrijk om voor de tijd te bepalen hoelang je minimaal verwacht door te kunnen met de laptop. Bij laptops kun je namelijk niet zoals bij je desktop gemakkelijk de onderdelen verwisselen en zo up to date blijven.

Daarom kan het zijn dat je een laptop wilt hebben die een tijdje meegaat, en ook nog spellen zal kunnen ondersteunen die over een paar jaar pas uitkomen. Als je dit belangrijk vind, is het misschien een idee om hierin wat meer te investeren. 

Wat wil je verder nog van de Gaming Laptop?

Naast de verwachtingen die je hebt van de laptop om mee te kunnen gamen kan het zo zijn dat je de laptop ook nog voor andere zaken wilt gebruiken. Als dit licht kantoorwerk of voor studie is zullen de meeste gaming laptops voldoen aan de specificaties die je daar voor nodig hebt. 

Maar mocht je bijvoorbeeld video’s willen gaan bewerken, dan is er soms wat extra’s nodig voor je laptop. Voor audio en video editing kun je het best zoveel mogelijk intern RAM-geheugen in je laptop hebben. 

Bestel je gaming laptop hier

Wat is de beste Gaming Laptop?

Zoals je hierboven al een beetje hebt kunnen lezen is niet elke laptop geschikt voor elke gamer. Het is dus ook niet eenvoudig om een laptop uit te roepen tot beste gaming laptop, omdat het dus erg verschilt per gamer wat voor specificaties het meest nuttig zijn. 

Hieronder staan een aantal van de meest populaire gaming laptops en merken met daarbij de specificaties per laptop. De prijzen van de laptops verschillen erg. We kijken in dit overzicht ook naar de prijs/kwaliteit verhouding. 

Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE

Deze laptop staat aan de top van de gaming laptops en dat is ook terug te zien in de prijs. Met meer dan €4.000 is het één van de duurdere gaming laptops die te verkrijgen is op de markt.

Dat prijskaartje zie je wel terug in de specificaties. Met een RTX 3080 videokaart, een AMD Ryzen 9 processor, 32 GB werkgeheugen en 2 TB SSD schijf kun je alle spellen kwijt op deze laptop en op de meest extreme instellingen soepel spelen.

gaming laptop
De Asus ROG Zephyrus Duo 15 SE. Voor de stevige aanschafprijs van rond de 4000 euro krijgt je als koper superieure hardware, die zelfs de zwaarste games van 2021 met gemak aan kan.

Bij deze laptop hoort ook nog een tweede scherm dat tussen je toetsenbord en het echte scherm in zit. Op dit touch screen vind je systeeminformatie of je kunt applicaties die op de achtergrond draaien eenvoudig bedienen terwijl je aan het gamen bent. 

Lenovo iDeaPad L340-17IRH

De Lenovo IdeaPad is een 17 inch laptop van ongeveer €1.150,-. De laptop is geschikt voor de meeste games, voor de echt zware spellen als Cyberpunk 2077 is het verstandiger om voor een andere laptop te kiezen met een betere videokaart.

In deze laptop zit namelijk een GeForce GTX 1650 videokaart, voor veel grote en zware spellen wordt minimaal 1070 of 1080 videokaarten aangeraden. In de laptop zit ook een 1TB HDD harde schijf en een 256GB SSD ingebouwd en de Lenovo beschikt over een krachtige i7 processor.

gaming laptop
De Lenovo iDeaPad L340-17IRH. Deze middenklasse gaming laptop is geschikt om de meeste highend games te spelen, maar voor echt zware spellen moet je uitwijken naar een zwaarder en dus duurder exemplaar. Check, zoals altijd, de hardwarevereisten van de game die je wilt spelen.

HP Omen 15

Onder de HP Omen 15 serie vallen meerdere laptops met verschillende specificaties.

De laptops zijn zeer geschikt als gaming laptops vanwege de buitengewoon goede videokaart die alle zware spellen op ultra goede instellingen aan kan.

gaming laptop kopen
HP Omen 15, met een HP adviesprijs tussen de 1200 en 1500 euro een betaalbare, maar solide keuze voor bijna alle games.

Daarnaast komen de laptops met 16 GB intern werkgeheugen en kun je de spellen op een SSD schijf opslaan zodat je ze nog sneller kunt spelen. De laptop komt voornamelijk in een uitvoering met een scherm van 15 inch. 

MSI GF75 10SCXR-205NL

MSI is een bekend merk in de gaming laptop industrie. Het bedrijf kennen ervaren gamers vooral als een bedrijf dat vooral moederborden en grafische kaarten ontwikkelden.

Inmiddels is het bedrijf ook steeds meer eindproducten zelf aan het verkopen waaronder de MSI GF75. Deze laptop komt met een 1650 videokaart en is daarmee niet geschikt voor de zwaarste games. Je koopt de laptop voor iets meer dan €1.000,-.

Ben je ook benieuwd naar andere consoles? Lees hier veder over andere populaire gaming consoles.

gaming laptop kopen
De MSI GF75 10SCXR-205NL is niet geschikt voor de allerzwaarste spellen door de vrij lichte videokaart, maar verder een prima keus.

Waar kun je een Gaming Laptop goedkoop kopen?

Voor iedereen heeft de term goedkoop een andere betekenis. Aangezien er gaming laptops van meer dan €3.000 bestaan zullen sommige mensen bij een laptop van €1.000 al spreken over een goedkope laptop. 

Als je een nieuwe gaming laptop goedkoop wilt kopen en je hoeft niet per se de meest zware spellen te spelen maar vooral de categorie daaronder, kun je voor ongeveer €800,- klaar zijn. Als je dit nog teveel vindt kun je het best kijken naar een goede tweedehands gaming laptop. Lees hier verder over wat de beste gaming muis is.

Daarnaast is het ook nog mogelijk om zelf een game pc samen te stellen. Dit is een stuk goedkoper en op deze manier kan jij zelf jouw onderdelen kiezen. Wel kost dit uiteraard meer tijd. Lees hier verder over game pc samenstellen.

Bestel je gaming laptop hier

Hoe duur is een goede Gaming Laptop?

Er zijn een aantal verschillende prijscategorieën waar je de gaming laptops in kunt verdelen. Zo zijn er instapmodellen, gemiddeld tot hoge kwaliteit en de ultra gaming laptops. 

Budget gaming laptop

Je kunt al een laptop kopen voor €300,- maar deze zal alleen geschikt zijn voor de kleinste spellen. Voor een echt instapmodel kun je beter tussen de €750 en €1.000 uitgeven, je hebt dan een laptop waarmee je veel spellen op de beste kwaliteit kan spelen. 

Middenklasse gaming laptop

Voor ervaren gamers die gewend zijn om ook grotere spellen op fatsoenlijke kwaliteit te spelen zal een gaming laptop nog een stapje beter moeten zijn. Deze laptops vallen in de prijscategorie tussen de €1.000 en €2.000. 

High end gaming laptop

Tot slot zijn daar de ultra gaming laptops, in deze categorie kun je het zo gek maken als je zelf wilt. De ultra’s beginnen ongeveer bij €3.000 maar er zijn ook laptops op de markt die meer dan €6.000 kosten. 

Het grootste verschil tussen deze laptops zit vooral in de processor en de videokaart die in de laptop ingebouwd zijn. Dit zijn ook de twee duurste onderdelen. Over het algemeen geldt ook dat hoe duurder de game laptop, hoe beter deze twee onderdelen zijn. 

Welke specificaties zijn het belangrijkst? 

Voor gamers zijn de videokaart en processor ook zo goed als de belangrijkste onderdelen. Ze zijn beide cruciaal om grote spellen als bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2 op de beste kwaliteit soepel te kunnen spelen. 

Videokaart

Grafische kaarten hebben vaak een code, zo heb je bijvoorbeeld de GeForce GTX 1050, 1060 en 1080. Maar er zijn ook grafische kaarten die met de code 3080 komen, deze codes kennen geen logische volgorde dus je zult zelf moeten onderzoeken hoe goed welke videokaart is. 

Een goede videokaart zoals de GeForce RTX 3060 wordt gezien als een videokaart met een prima prijs/kwaliteit verhouding. Deze videokaart kost al meer dan €1.300 en is dus al duurder dan sommige volledige gaming laptops. 

Processor en RAM

Verder is het belangrijk om naar de processor en naar het RAM geheugen te kijken. Hoe meer dingen je tegelijkertijd op je laptop wilt doen hoe meer intern werkgeheugen (RAM) je nodig zult hebben. Koop altijd minimaal 8GB en voor zwaardere spellen 16GB of zelfs 32GB. 

SSD beter dan HDD

Een laptop komt vaak met één of twee ingebouwde harde schijven. Zoek een game laptop met een goede SSD zodat je daar Windows en zoveel mogelijk spellen op kan installeren. Een SSD is vele malen sneller dan een HDD. 

Scherm

Bij het scherm van een game laptop kijk je eerst naar hoeveel inch deze is, vaak zitten de gaming laptops tussen de 15 tot 19 inch. Let ook goed op de maximale resolutie die de laptop aan kan, hoe groter het scherm en hoe hoger de resolutie hoe zwaarder het zal zijn voor je werkgeheugen.

Bestel je gaming laptop hier

Veelgestelde vragen (F.A.Q)

Hoe verschilt de beste gaming laptop van een gewone laptop?

Games vereisen veel rekenkracht en veel grafische bewerkingen. Systemen die zijn gespecialiseerd in het runnen van zware games, zijn daarom voorzien van snellere processoren, de beste grafische kaarten, veel RAM geheugen en een snelle SSD. Andere specs zijn minder belangrijk.

Hoe duur is een gaming laptop?

Reken voor een gaming laptop goedkoop, maar die wel behoorlijke prestaties levert voor gaming op minimaal achthonderd tot duizend euro. Wil je echt op topniveau meedraaien bij erg zware games, dan zal je de beste hardware moeten aanschaffen. Denk dan al gauw aan drieduizend euro of meer.

Is een gaming laptop alleen voor gaming te gebruiken?

Nee. Anders dan een console is een laptop een pc, dus een universeel apparaat dat in principe alle reguliere computertaken kan verrichten. Dat kan overigens met een game console ook, maar dat vereist het nodige soldeer- en sloopwerk, die waarschijnlijk het einde betekenen van je garantie, maar dat terzijde. Dus je computer is prima te gebruiken voor algemene computertaken als tekstverwerking, internetten en dergelijke.

Videobewerking sluit nauw aan bij de hardware van game computers. Dus speciaal voor videobewerkingsklussen heb je veel plezier van de snelle processor en grafische kaart. Regel dan wel extra opslagruimte, bijvoorbeeld een grotere SSD of externe schijf.

De Beste Gaming Laptop Kopen?

Vergelijk de beste gaming laptops. Bestel voordelig via Bol.com en begin met gamen!!

Home » Console | Welke game console past bij mij? » Gaming Laptop | De Beste Laptops van dit Moment (2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *