PlayStation 5 | Kopen van de krachtigste Sony console

De negende generatie Sony PlayStation 5 kopen is wijs. Het is een ware krachtpatser, die zijn stevige prijs zeker waard is.

Kenners van de game industrie verwachten dan ook dat Sony met zijn nieuwe PlayStation 5 concurrenten als Microsoft Xbox en Nintendo Switch een flinke uitdaging zal geven.

Hier alles over deze baanbrekende game console, en tips hoe de wachtlijsten zijn te verkorten.

PlayStation 5
Bron: Sony Entertainment Corporation
bol.com kopen
Bestel je PlayStation 5 console hier

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Het laatste Playstation 5 Nieuws

Waarom moet je de PlayStation 5 Kopen?

Heb jij thuis nog een PlayStation 4 of een andere gaming console en twijfel je of je de nieuwe PlayStation 5 kopen moet? Hieronder zie je de verschillen tussen de PlayStation 5 en haar voorgangers. 

Eigenlijk zijn alle technische componenten in de PlayStation vervangen door nieuwe technieken of verbeterde versies. In totaal heeft dit als effect dat spellen op veel hogere kwaliteit gespeeld kunnen worden met minder lange laadtijden. 

Dit is gelukt door het RAM van GDDR5 8GB te verdubbelen naar GGDR6 16GB, een nieuwe CPU en GPU en de overstap van een 500GB harddisk naar supersnelle 825GB SSD. Laden gaat nu zeker tien keer zo snel. Omdat er redelijk wat jaren tussen de PlayStation 4 en PlayStation 5 zaten zijn deze verbeteringen behoorlijk groot. 

Waar merk je de verschillen?

De belangrijkste verschillen zul je merken tijdens het spelen van zware spellen zoals Assassin’s Creed Valhalla of Spider-Man: Miles Morales. Dit zijn grote spellen met grote open werelden waarin veel ingeladen moet worden. 

Je zult de verschillen het duidelijkst merken in de beeldkwaliteit van deze spellen en in de laadtijd die het kost om de spellen te laden. Laadtijden zijn voor gamers al lang een belangrijk onderdeel dat verbeterd moet worden, zo werd er veel geklaagd over laadtijden van spellen als GTA V.

PlayStation 5 en PlayStation 4
PlayStation 5 is veel futuristischer vormgegeven dan voorganger PS4 (rechts). Ook qua techniek en prestaties is PS5 zijn voorganger ver vooruit. Toch kunnen PS4 en PS5 spelers met elkaar gamen en chatten. Bron: Sony Entertainment Corporation

Misschien is het volgende verschil totaal onbelangrijk voor je, of is het juist stiekem de reden dat je zo graag een PlayStation 5 wilt kopen; het uiterlijk van de PlayStation 5. In plaats van een zwarte vierkanten console heeft het een futuristische witte staande vorm gekregen.

Ook in de controllers en in andere accessoires is het zwarte uiterlijk veelal vervangen door de nieuwe futuristische stijl. Daardoor staat de nieuwe PlayStation console net even wat netter in jouw woonkamer.

Positief is ook dat PS4 en PS5 spelers één community vormen. PS4 spelers kunnen met PS5 spelers chatten en gamen.

Playstation 5: Kopen van games

Er zijn een aantal games op de markt die je alleen kunt kopen voor de PlayStation. Vaak zijn deze games beschikbaar voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5, de versie voor de nieuwe PS5 is dan ondergaan aan een update waardoor de spellen sneller en mooier zijn.

Spider-Man: Miles Morales

PlayStation 5 games
Spider-Man: Miles Morales (screenshot PS5)

Eén van de voorbeelden van spellen die exclusief beschikbaar zijn voor de PlayStation 5 is Spider-Man: Miles Morales. Dit actiespel is uitgegeven tijdens de onthulling van de PlayStation 5 en wordt ook veel verkocht als bundel samen met de PlayStation 5.

Dit spel is dus ook nog uitgebracht voor de oudere PlayStation 4 zodat gamers die nog niet naar de volgende console konden upgraden het spel ook kunnen spelen. De meeste populaire spellen voor de PlayStation 5 kwamen in november 2020 tegelijkertijd met de console zelf uit. 

Alle spellen voor PlayStation 4 ook geschikt voor PlayStation 5

PlayStation 5 games
Uiteraard ontbreekt de beroemde, of beruchte game Grand Theft Auto V ook niet op de PlayStation V.

Zo werden de vernieuwde versies van de games Demon’s Soul, Assassin’s Creed Valhalla en Hitman 3 ook snel populair. Verder zijn bekende games als GTA V, Fifa 21 en Gran Turismo 7 ook beschikbaar voor de PlayStation 5. Deze versies maken beter gebruik van de snellere hardware van de PS5.

Welke games komen er aan voor de PlayStation 5? 

Er zijn nog tientallen spellen die ontwikkeld worden voor de PlayStation 5 en aangekondigd zijn. Bij een PlayStation 5 kopen kun je er vaak voor kiezen om een bundel te kopen waar je naast de PlayStation 5 ook een AAA Game koopt. Een AAA game is een spel van grote uitgever met een groot budget. 

Resident Evil 8: Village

Eén van de belangrijkste spellen die er aan komen voor de PlayStation 5 is Resident Evil 8: Village. Resident Evil is een bekende serie van games met als genre ‘Survival horror’.

Het is daarmee een belangrijk spel voor de nieuwe consoles omdat de PlayStation 5 met de verbeterde technische aspecten een grotere wereld aan kunnen. Daarnaast zal het spel veel sneller moeten verlopen door verminderde wachttijden. 

Resident Evil 8: Village komt naast de PlayStation 5 ook uit voor de PlayStation 4, de nieuwe XBOX en Windows computers. 

Ratchet & Clank: A Rift Apart

Een voorbeeld van een spel dat uitsluitend uit komt voor de PlayStation 5 is Ratchet & Clank A Rift Apart. De spellen in de Ratchet & Clank serie bestaan al sinds 2002 en dit wordt de vijftiende versie van het spel.

In Ratchet & Clank A Rift Apart speel je als één van de personages en het valt in de categorie third-person shooters. Bij dit type spel zie je het personage dat je speelt zelf lopen en kun je door een wereld heen bewegen. 

Andere spellen

Andere spellen waar reikhalzend naar uitgekeken worden zijn Far Cry 6, God Of War 2: Ragnarok, Battlefield 6 en Rainbow Six: Quarantaine. Zoals je merkt komen bijna alle grote spellen ook uit voor de PlayStation 5 en heb je een groot aanbod spellen waar je nu al uit kan kiezen en daar komt nog veel bij.  

bol.com kopen
Bestel je PlayStation 5 games hier

Omzeil de wachtlijsten

Geen wonder dat deze zware console erg populair is en er op dit moment schaarste is in de aanvoer van de Sony PlayStation 5. Dit is nu één van de beste consoles.

De nieuwste PlayStation werd al in 2019 aangekondigd, kwam eind 2020 uit maar nog altijd zijn er veel mensen die graag een PlayStation 5 willen kopen maar dat nog niet kunnen. Door de slechte beschikbaarheid en de enorme populariteit van de PlayStation 5 is er nog altijd niet genoeg aanbod.

Toch zal op den duur deze problemen opgelost worden en is het ook voor jou mogelijk om een PlayStation 5 te kopen. In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden voor een PlayStation 5 pre order en naar de beste PlayStation 5 games. 

PlayStation 5 kopen en pre order

Het klinkt gek, een pre order voor een console die eigenlijk al lange tijd op de markt is. Toch zijn er een aantal sites die de console weer op deze manier aanbieden, door nu gebruik te maken van een PlayStation 5 pre order krijg je de console zodra er weer voorraad is in Nederland. 

Omdat er vooralsnog elke keer een kleine voorraad nieuwe PS5’s opduiken is het niet gek om te kiezen voor de PlayStation 5 pre order. Je kunt dit zelfs bij meerdere winkels doen en de pre-orders annuleren zodra er bij eentje voorraad vrij is gekomen. 

Er is ook bij de grootste webwinkels geen duidelijkheid over wanneer er een nieuwe voorraad PlayStation 5 geleverd wordt. Dit betekent dat je eigenlijk overal op een wachtlijst terecht komt en je pas informatie krijgt zodra de PS5 weer op voorraad is. 

Sony PlayStation 5 console kopen?

Overtuigd en denk je dat dit het geschikte game platform is voor jou? Bestel voordelig een pre-order via Bol.com en begin!!

Home » Console | Welke game console past bij mij? » PlayStation 5 | Kopen van de krachtigste Sony console

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *